Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » A templomba járó emberek egy...

A templomba járó emberek egy elég jelentős hányadánál vettem észre a gonoszság olyan fokát, hogy az már elborzaszt! Mi a véleményetek ezekről az emberekről, illetve ismertek-e ilyeneket?

Figyelt kérdés

Vallásos nevelésben részesültem, elsősorban a nagyszüleimnek köszönhetően. Úgy neveltek, hogy higgyek Istenben, legyek jó az emberekkel, és járjak templomba.

Viszont egyre jobban kezdek kiábrándulni a vallásból és a hitből, már templomba sem járok egy ideje. Ennek egyik oka, amit a kérdésben már megfogalmaztam. Tényleg a legvallásosabbnak tűnő emberek, akik minden vasárnap ott feszítenek a misén, ők azok, akik a lehető legszemetebb módon (elnézést máshogy nem tudtam kifejezni magam) viselkednek az embertársaikkal. És ez a viselkedési mód a legtöbb esetben, már nemhogy a határát súrolja a gonoszságnak, hanem hanem teljesen ki is meríti.

Ezzel szemben számos olyan embert ismerek, akik ugyan nem vallásosak, de a cselekedeteik, tetteik alapján a legjobb emberek közé tartoznak. Akkor ez utóbbiak nem kerülnek be a mennyországba, csak mert nincsenek megkeresztelve nem hisznek Istenben,stb. A vallásos mocskok meg a halálos ágyukon megbánják a bűneiket és simán a jókhoz kerülnek? Ez szerintetek igazság?

2011. szept. 27. 23:27
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
Bocsi hogy így írtam le a bibliai történetet, de nem szeretem szó szerint majmolni a Bibliát, meg idézeteket kiragadni belőle.
2011. szept. 28. 11:44
 12/21 anonim ***** válasza:
72%

Szia!

Maga Pál apostol is megírta a Szentírásban, hogy lesznek emberek "akiknél megvan a kegyesség LÁTSZATA, de megtagadják annak erejét".

A látszatkereszténység kezdetek óta létezik, ennek azonban semmi köze Krisztus követéséhez, sőt ezek az emberek sokkal szigorúbban lesznek megítélve, mint azok, akik nem ismerték meg az igazságot.

Üdv. Péter

2011. szept. 28. 16:19
 13/21 anonim ***** válasza:
28%

Kedves Kérdező,

én szerintem "ilyen" nincsen, és ez megint egy antikatolikus provokáció, amellyel a keresztény élet legszentségesebb momentumát lefokozzák a semmi szélére.

Tudod, nekem abból van elegem, hogy most már alig találok olyan embert, akiknek a szentmise érne valamit. Enélkül nincsen hit, amely gyümölcsözne, mert a jótetteink is csak akkor érnek valamit, ha a szentmisébe oltjuk, a szentmisébe visszük azokat.

Gondolom uraságod/kegyed mit sem tud arról, hogy a szentmisében olyan áldozat jön létre, melynek forrása maga Jézus Krisztus keresztje. Ha nem hiszi el, hogy azokkal a hamis emberekkel - legyenek ismerősei bármennyire is mocskos lelkületűek - Jézus Krisztus kegyelme révén tiszta szívű hősökké tudnak lenni, és azok, akik eddig jók voltak, árulókká válhatnak, ha nem figyelnek magukra - akkor mi is az a hit? Ki a nagyobb alávetett, a tanító vagy az, akinek tanítanak? A tanító.

Ne azt nézd, mit csinál az ember, hanem azt, hogy még nem burkolódzott magába és képes még újra felindítani a megszentelő kegyelmet, vagy már a könnyebbik utat lehagyta.

Emlékezz a jobb latorra, és akibe csak lehet, az ő sorsát lásd.

2011. szept. 28. 16:29
 14/21 anonim ***** válasza:
80%

Szerintem pedig nem szép dolog másokra kenned,hogy te abbahagytad a templombajárást,amit egyébként nem az egyház vagy az emberek kérnek, hanem az Úr. Mert ezzel nem másoknak,nem magadnak bizonyítasz, hanem a Jóistent bántod meg. Hiszen benne van a Bibliában is (nem idézem pontosan), hogy úgy szerethetjük Istent igazán,ha betartjuk a parancsolatait. (Jelen esetben: 3. parancsolat: "Az Úr napját szenteld meg!")

"Ne ítélj, hogy ne ítéltess."(Mt 7,1) Majd Isten meg fog ítélni mindenkit. Ne aggódj, igazságos lesz. A "vallásos mocskok" ha nem valódi bűnbánattal gyónnak, akkor az érvénytelen, szóval ugyanott vannak.

"Tényleg a legvallásosabbnak tűnő emberek, akik minden vasárnap ott feszítenek a misén, ők azok, akik a lehető legszemetebb módon (elnézést máshogy nem tudtam kifejezni magam) viselkednek az embertársaikkal."

Ezt pedig kikérem magamnak, mert én is ott feszítek minden vasárnap, de nem viselkedek szemét módon másokkal. Sőt nagyjából ismerem a velem egy templombajárókat, és róluk sem mondanám ezt. Persze vannak képmutató emberek, de ahogy írtam már, őket majd a Jóisten megítéli, ahogy téged is!;)

19/L

2011. szept. 28. 18:51
 15/21 anonim ***** válasza:

Ne ítélj, hogy ne ítéltess.

Miért a felebarátod szemében lévő szálka fáj neked, amikor a tiédben gerenda van? Így magadat teszed képmutatóvá. Előbb vedd ki a szálkát a magad szeméből, intézd el a saját dolgod Istennel, keresd az Igazságot és a Szeretetet, mert ott találod Istent és az visz el őhozzá.

Utána foglalkozz azzal, hogy a Józsi szerinted jó ember, bár ateista és jajj, hova fog kerülni. (egyébként sehova, mert a menny és a pokol nem egy fizikai hely, a lélek abban az állapotban lesz, amit itt a földön elért. Ezért mondják azt hogy a pokol kapui belülről záródnak)

2011. szept. 28. 22:58
 16/21 anonim ***** válasza:
48%
Sok vallásost csak a büntetés ígérete(vagy az se...) tartja vissza rossz cselekedetektől, és nem tudja elképzelni h egy ateista miért nem tör zúz és bűnöz amikor nem hisz a túlvilági büntetésben.
2011. szept. 29. 17:38
 17/21 anonim ***** válasza:
79%

Én is a szőlőművesekről szóló igeszakaszt tudom idézni: a gazda reggel munkásokat küldött a szőlőjébe dolgozni, megegyezett velük 1 dénár fizetségben a nap végére. A nap folyamán folyamatosan küldött ki munkásokat. Volt aki a nap végén ment ki, és csak 1 órát dolgozott. A munka végén a gazda mindenkinek 1 dénárt fizetett, annak is aki egész nap dolgozott, és annak is, aki csak 1 órát. Az egész nap dolgozók ezt számonkérték a gazdától, mire a gazda azt mondta, hogy ennyiben egyeztek meg, ne fájjon az, ha másokkal jót teszek.

Én is ezt tanácsolom Neked Kedves Kérdező, hogy magaddal foglalkozz, a más dolgát, más bűnét bízd az Úristenre.

2011. szept. 29. 18:00
 18/21 anonim ***** válasza:
100%

Ne miattuk járj a templomba, hanem Isten miatt.

Mindenhol van gyom.

2011. okt. 6. 14:56
 19/21 anonim ***** válasza:
AMi az utolsó mondatodat illeti: Tévedésben vagy. Ha valóban foglalkoztál a vallással, a Biblia éppen, hogy azt tanítja, hogy Istennek kedvesebb a megtért bűnös, mint a jó keresztény. Tehát, aki felvállaltan vallásos, az smafu, míg, te, a "pogány mocsok" egy gyenge pillanatodban az Urat hívod, máris kedvesebb vagy neki, mint az, aki egész életében imádkozik. Amúgy bizonyos igazság van abban amit írsz, kb az irigység az alapja, és az, hogy az ember visszafogja magát ezen, vagy azon a téren, és mégsincs eredménye. Ugyanakkor neked is látnod kéne azt, hogy mennyi gyűlölet van benned.
2011. okt. 13. 02:26
 20/21 anonim ***** válasza:
51%
Lehet a tenplombajáró emberek közt is sok a bűnös, ez egyértelmű. Csak annyi a különbség, hogy ők rendszeresen igyekeznek kibékülni Istennel (gyónás vagy bűnbánat). Akik sose járnak templomba, azok pedig elvannak a maguk kis lelki posványában, mondogatják magukról, hogy "Peersze én nem járok templomba, de lehet jobb ember vagyok mint Mari néni aki minden nap ott ül". Lehet Mari néni is bűnös, de Mari néni törekszik megbánni a bűneit vagy megjavulni, ezzel szemben a másik abban a tudatban él, hogy jó az amit csinál.
2011. okt. 13. 07:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!