Ha valóban van és igazságos az Isten, miért küld egyes lelkeket szörnyű hátránnyal és esélytelenül a világba:szellemileg-értelmileg sérült embereket. Tehát ha Isten minden embert valami küldetéssel teremt, akkor velük mi a célja-értelme?
Én tőled pedig már bocsánatot kértem, mert itt tényleg 2 külön dologról van szó... Ez az oldal nagy hiányossága. Ugyanazzal fejezed ki azt is, hogy "nem adott kielégítő választ a kérdésre", meg azt is, hogy "nekem nem tetszett a válasz". Én az 1. szerint pontoztalak.
Kérdező: a pontok meg nem hoznak sem nyereményt, sem egyéb díjat... A jelentősége meg vitatott. (92-55-ösnek üzenem, hogy engem sose befolyásol az, hogy ki hány %-on áll. Csak az, hogy ha valaki nem a kérdésre ad választ.
Lehet, hogy a te esetedben elhamarkodottan ítéltem, de nem amiatt az egy "szavazat" miatt csúsztál ennyit.)
A világ nem egy versenypálya, ahol hátrányról és esélytelenségről beszélhetünk. Minden embernek megvan a maga küldetése, ha valaki Isten akaratából beteg, nyomorék, vagy tehetetlen, akkor neki ebben a helyzetben kell megélnie az ő sajátos ,neki szánt küldetését. Biztosan megvan neki is, és az ő küldetéséhez pont az ő állapota szükséges.
Egészségesnek és betegnek is nehéz megtalálni, mi az ő Isten től kapott feladata. De az biztos, hogy mindenkinek megvan és nem biztos, hogy a másik ember életébe, világába bele tudunk látni, meg tudjuk érteni.A sérült emberek is éppen olyan értékesek, mint az egészségtől kicsattanók, minden ember egyformán értékes, mert mindet Isten teremtette. Isten nem vár többet egy embertől, mint amennyire az képes. És nem ad kevesebbet, mint amennyit befogadni képes. Mindenkinek megadja a boldogság lehetőségét, kinek-kinek a lehetőségei szerint.
Egy kertben is vannak gyönyörű rózsák, és pici kis virágocskák is, igy teljes a kert szépsége.
Az előzőnek : Mit vagy úgy oda a pontszámokért? Mindannyian tudjuk, hogyan működik a pontozási redszer.
Mindannyian tudjuk, hogy a pontszámok nem jellemeznek, sokszor a legjobb válaszok kapják a legkevesebb pontot.
A pontszámok inkább azokat jellemzik, akik adják, nem pedig azokat, akik kapják ! Lazíts ! Írd meg a véleményedet, gondolataidat, de ne akarj a pontszámokban versenyezni, semmi jelentősége !
A betegség nem Istentől származik. Mint tudod a Sátán ellenszegült neki és ő teszi tönkre a világunkat. Bár Isten megenged neki dolgokat, (Jézust is 40 napon át kísértette a pusztába) de már nem sokáig. Jézus ígérete szerint azok, akik hisznek Benne, feltámadnak és a mennyországba jutnak, ahol nincs többé betegség, sem éhínség, sem semmi rossz, mert azt a helyet azoknak készíti akik szeretik őt és megtartották parancsait.
Ne kételkedj az Istenben, hanem bízz benne, mert a mi "agyunk" nagyon-nagyon buta ahhoz, hogy megértse a Jóisten terveit, és szándékait.
Mindenki tudja, hogy egy rossznak tűnő dologból is hatalmas jó dolgok alakulhatnak ki. Sokan térnek meg úgy, hogy előtte a legsötétebb dolgokat művelték a világban.
A világ öröme csak ideig -óráig adhat nekünk örömöt.
Akár a pénz akár a testi örömök, akár a hírnév ,elmúlik majd és akkor magunkba kell néznünk, hogy milyen emberek voltunk. Mit érnek akkor ezek a dolgok? Semmit. Akkor csak az számít , hogy a lelkiismereteddel el tudj számolni. Annak nem hazudhatsz. :)
Az utolsó válaszolónak!
Már nem is a hit okozza az én fő problémámat!
Teljesen véletlenül ráakadtam a neten a Bornerline szindróma kifejezésre. Puszta kiváncsiságból megnéztem h mi az, mit ad Isten, 100%-ig illik rám a betegség. Mind a tünetek terén, mind a kialakulásának okai megegyeznek az életemről kialakított képem alapján!Magammal egyébként kellően kritikus vagyok (túlzások és elfogultság nélkül),de nem tudok vele mit kezdeni, pont a betegség jellegzetes tünetei miatt. A betegség magyarul: határmenti skizofrénia (a neurózis és a skizofrénia közt ingadozom ide-oda). Fő probléma: nincs határozott énképem, nincs stabil identitástudatom! Azért nem tudok hinni, mert nincs meg az, hogy ki is akarja ezt! Ezt kellene először orvosolni. Most ez van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!