Ha valóban van és igazságos az Isten, miért küld egyes lelkeket szörnyű hátránnyal és esélytelenül a világba:szellemileg-értelmileg sérült embereket. Tehát ha Isten minden embert valami küldetéssel teremt, akkor velük mi a célja-értelme?
Én a kérdésre válaszoltam, te nem. Ezért lepontoztam a válaszod (mivel szerintem a "szerinted hasznos volt a válasz?" ezt engedi kifejezni... Aztán te a kérdezőn kérted számon, én pedig reagáltam rá, hogy ne rajta verd le.
Azt nem tudom, hogy az én válaszomat ki pontozta le, és miért, de ez nem játszott szerepet abban, hogy a te válaszodat lepontoztam. Csak azért írtam, hogy "ellenben az enyém", hogy értsd, miért. De úgy látszik, nem értetted.
És bocs az offért, de nincs beállítva a privát levél küldése nálad. És nyugodtan lepontozhatod ezt is, meg amazt is.
Nekem kétdezőnek hasznosak voltak a válaszok a tekintetben h Istenben való kételkedésem (s a jóságát illetően) ojan magyarázatokat kaptam amik elfogadhatóvá tették számomra, h miért van a jóistennek szüksége ezekre a beteg emberekre.
Ezzel közelebb kerültem ahoz h úgy gondoljam ha isten létezik valóban jó. A kérdésem egyébként azért fogalmazódott meg, mert már régóta dilemám h ha jó az isten miért szúr ki úgy egyesekkel.Lehetséges h rossz felfogásban gondoltam ezekre a dolgokra, ezért is szerettem volna magamnak tisztázni az egészet. Az is az én hibám h a kappott válaszokba leírtakra én magamtól nem jöttem rá. De sajnos ez van, én ijen vagyok.
Szeretném magamnak bebizonyítani h Isten létezik, ugyanis nagyon szeretném ha lenne, de mivel kétségek gyötörnek felőle, fel kellet tennem ezt a kérdést. Nem tudtam összeegyeztetni hogy ha Isten jó miért akarja h annyit szenvedjünk. Mert ha nem jó akkor lehet h nem is ojan amijennek elképzeljük v nincs is stb.Úgy gondoltam h a fogyatékosok a legjobban szenvedő emberek, (lehet dévedtem)ezért intéztem a kérdést velük kapcsolatban.
A vita tárgya meg nem tudom mi lehet az első válaszolóval kapcslatban, ha csak az nem h én itt új regisztrált vagyok és lehet h elkerüte a figyelmem pár dolog a használatot illetően. Úgy gondoltam h ha a válaszára azt jelölöm h nem adta meg a feleletet (amit tényleg úgy gondoltam),csak neki jelzek ezzel. Szóval igazából én nem tudom mijen pontversenyben okoztam neki kárt. De ezért már bocsánatot kértem.Nem tudom mit lehet nyerni azokkal a pontokkal, sajnálom. Nem akartam kiszúrni senkivel!
És megnyugtatok mindenkit h nekem hasznosak voltak a válaszok. Az első terjedelmes választól kaptam meg azokat a gondolatokat h Istennek mi a célja a fent említett emberekkel, ebből kifojólag gonolom h isten tényleg létezhet és jó. Összegezve:a kérdésemre jött válaszok megyőztek arról h én gondolkodtam rosszul.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!