Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Milyen félrevezetések vannak...

Milyen félrevezetések vannak a Bibliában?

Figyelt kérdés
2011. szept. 12. 11:33
1 2 3 4 5 6
 11/56 anonim ***** válasza:
Amit te mondasz, az emberi sületlenség és nem a filozófia, kedves 39%-es. Az utóbbi ártalmatlan érdeklődésből keletkezet, semmi többől.
2011. szept. 12. 18:43
 12/56 Ozmium42 ***** válasza:
72%
Jól értem a kérdést? Nem olvastad a Bibliát, ezért nem tudod, milyen félrevezetések vannak benne, de mégis TUDOD (honnan?), hogy vannak, és tőlünk kérdezed, hogy mondjunk ilyet. Ez következetlenség.
2011. szept. 12. 19:59
 13/56 anonim ***** válasza:
90%

Kedves 39%, micsoda sületlenséget állítasz itt?

"A "filozófia" Bibliába keverése halálos méreg! A Biblia a legtöbb fontos emberi hagyománnyal, azok szellemével, hála Istennek igen kevéssé egyezik."

Én nem arról beszéltem, hogy keverjünk filozófiát a Bibliába, mivel annak megvan a saját filozófiája és nem különböző emberi hagyományokról beszélek, hanem A Hagyomány szelleméről, ami fellelhető mindenhol. Konkrétan az erőszakmentességről beszélek; az önátadásról és az Isten = Igazság képletről. Arról, hogy az eredendő bűnből, kábulatból, szamszárából a felébredett lélek kifelé vágyik, és erre nyitotta meg az utat Buddha és Jézus is.

"A világszerte elterjedt emberi hagyományok és ezekre rakódott babonák viszont, bizony rengeteg szörnyűség forrásai."

Jó, tehát akkor világos, hogy nem babonákról és nem lokális hagyományokról beszéltem?

2011. szept. 12. 21:27
 14/56 anonim ***** válasza:
51%

Az értelmünkel van baj ,és nem a Bibliával,ha valamit nem jól használnak ,nem jól működik.A Bibliában benne van az hogy mit kell elhinni,és mit nem szabad elhinni.Ha valaki ezeket felcseréli,vagy összekeveri,félre lessz vezetve,és aszt is gondolhatja,hogy a Biblia vezette félre.

Egy háromnapos konferencián Tóalmáson ,megvizsgáltuk,hogy van e benne tévedés ,a bibliakritikusok,véleménye alapján.

Nemtaláltunk tévedéseket,de azt megállapítottuk,hogy sokmindent nem értünk,ami nem azt jelenti hogy az téves ,vagy félrevezető lenne.

2011. szept. 13. 06:47
 15/56 anonim ***** válasza:
67%
A Biblia szerintem nem tekinthető dokumentumnak amit érdemes lenne cáfolni, vallásosan elfogult emberek írták szintén vallásosan elfogult embereknek. Ha van benne félrevezetés az a hívőket nem érdekli, mert nekik Szentírás, megkérdőjelezhetetlen, ezért nem kutatják, vizsgálják a benne lévő dolgokat, a nem hívők számára pedig gyakorlatilag az egész fikció vagy metaforikus.
2011. szept. 13. 12:26
 16/56 anonim ***** válasza:
70%

Nem igaz, hogy "megkérdőjelezhetetlen"!!!

Nagyon sok Bibliakutató tudós ember kezdte el kutatni mélységében az Írásokat és győződött meg róla, hogy hogy sokkal több, mint a többi könyv.

És nekünk is éppen így kellene kutatni a Bibliát, hiszen már sokkal könnyebb dolgunk van, mint akkor, amikor sem ezen technikai eszközök, sem lehetőség, sem engedély nem volt hozzá!

2011. szept. 13. 13:47
 17/56 GiliMumus ***** válasza:
68%
A bibliának kb. 2000 változata van. például nem egyeznek a szövegek. A korai kereszténység idején az ún. apokrif részeket és a az egyház számára nem szimpatikus leírásokat kihagyták belőle. Én személy szeint csak az elejét olvastam, de pl. Mózes könyve csupa higiéniai szabályokkal van tele. Lehet a Bibliában félrevezetés szerintem. pédául Jézust az Isten egyszülött fiának van említve aki elveszi a világ bűneit. Viszont a Biblia legelején a nephilimek leírása: Istennek gyermekei láték az emberek lányait, hogy szépek. Istennek nem Jézus volt az egyetlen gyermeke? Vagy fordítási hiba van. az Istenek gyermekei. Milyen istenek? Pilátus szavaival élve: Mi az igazság?
2011. szept. 15. 10:13
 18/56 Nabas ***** válasza:
74%
Én nem hinném, hogy ez félrevezetés, hisz a biblia egyértelmű ebben a kérdésben. Vagyis abban, hogy Istennek több fia is volt, akikkel együtt teremtett. Viszont egyedül Jézust írja elsőszülöttnek (ha jól emlékszem a Fényhozó /később Sátán/ a negyedik gyermeke volt. Előzőekben írtakhoz (hogy Jézus nem létezett), azt mondhatom, hogy olvastam egy elfogulatlan pártatlan írást (amikor "hiteles" adatokat kerestem Jézusról), ami nem sokkal időszámításunk után íródott (nem emlékszem, talán 70 ben) és egy Római hiteles történetíró (most talán a jegyzőkönyvvezetőnek vagy jegyzőnek felelne meg) írt Krisztusról, hogy a tanításai miatt Judeában helyi villongások törtek ki, amit a Britaniából épp hazatérő hadvezérük útba ejtve levert. Számomra ez elég meggyőző bizonyíték (ha áttételes is), hogy Jézus létezett, hisz egy érdekektől mentes, akkoriban hiteles személy "jegyzőkönyvezte".
2011. szept. 15. 10:51
 19/56 anonim ***** válasza:
100%
10:13-asnak: Istennek, nem pedig istenek, az az n betű sokat jelent adott esetben.-)
2011. szept. 15. 11:41
 20/56 anonim ***** válasza:
45%

Én szerintem rossz a kérdés...

Tegyük fel hogy írok ide a hosszú listát és mellékelek hozzá egy történészek és neves kutatók által aláírt bizonylatot, és kiderül h a bibliában van 500 félrevezetés, és szándékosan manipulálja az embereket...

Nah és akkor mi van?

Ugyanez elmondható lenne a médiáról, az összes politikai pártról, bármelyik másik vallásról... persze hogy manipulálni próbál...

Nem feltétlenül rossz szándékú ez a manipuláció, a biblia csak azt mondja ami szerinte jó az embereknek, ugyanígy a politikai pártok és a média is...

Az hogy mi igaz, az meg totál lényegtelen ... az az igaz amit az emberek többsége igaznak gondolol, az igazság csupán a nagy számok törvénye. De valójában az egész társadalmunk csak társadalmi konstrukció, egy illúzió.

Éppen ezért:

Alapvetően totál nem számít hogy igaz e a biblia vagy sem, manipulál e vagy sem... ha elolvasol egy könyvet lehet az tudományos vagy teologikus biztosan lesznek benne olyan infók amiket hasznosnak vélsz és lesznek amiket kamunak, vedd ki belőle ami hasznos dobd el ami kamu. Ennyi.

Amúgy alapvetően nekem 5 bajom van a Bibliával:

1, nincs falszifikálhatósági kritériuma. Ez azt jelenti hogy nem tudod megmondani mik azok a körülmények amelyek bekövetkezte megcáfolná az elméletet. Innentől kezdve nállam megbukott mint elmélet.

2, alapvetően szektásodás, amely feltölti az embereket a közösséghez tatozás érzésével, ezért cserébe viszont elveszi tőlük az önálló gondolkodás jogát. Összehozza a sok okos embert, hogy együtt nagyon buták legyenek.

3, megosztja az embereket, ezzel gátolja az egységesedést.

4, idejétmult, tulajdonképpen egy usermanual az élethez aminek a szavatossága 1000 éve lejárt.

5, a misék alapvetően sablonosak, unalmasak, monotonak a náci agymosótáborok is pont így működtek.

6, folyton több akar lenni annál mint ami: egy tanulságos meseköny. Megpróbálják tudományos és politikai vitákban érvként felhozni... ami nevetséges.

7, kétszínű. Alapvetően ha bemész egy templomba vagy elolvasod a bibliát tele van az egész szörnyűségekkel, csonkításokkal, emberáldozatokkal, kínzásokkal, ezt leíró szövegekkel, és megfestő képekkel. Ezek alapján engem az egész sokkal jobban emlékeztet valami gonosz erőket imádó szektára mint az egy igaz isten imádatára, aki jóságos és szerető XD.

2011. szept. 15. 12:31
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!