Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Melyikben hiszel? Az istenes...

Melyikben hiszel? Az istenes vagy az ősrobbanásos verzióban?

Figyelt kérdés

Ma törin ez volt a vita téma.

Kíváncsi vagyok a többség véleményére. :)

2011. szept. 9. 20:47
1 2 3 4 5 6 7
 41/63 anonim ***** válasza:
61%
Még jó, hogy Hawking sem tud mindent....:-)
2011. szept. 10. 21:06
 42/63 anonim ***** válasza:
58%
Abban, hogy az ősrobbanást maga az Isten hozta létre. vagy valami ilyesmi. :)
2011. szept. 10. 23:33
 43/63 anonim ***** válasza:
71%
Amúgy fölösleges ezt boncolgatni, szerintem lehet Isten is, ősrobbanás is meg multiverzum is. Akár mind a 3 egyszerre, hisz nem zárja ki semmi ezt, ugye?
2011. szept. 10. 23:41
 44/63 anonim ***** válasza:
64%

tegnap 23:41

Annak nem lenne sok értelme a hívők szempontjából.

2011. szept. 11. 00:09
 45/63 anonim ***** válasza:
100%

A válasz írója 52%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: tegnap 19:58

Nagyon tetszik, amit írtál. Legalább háromszor elolvastam, mert annyira jó. Mellesleg gimnáziumban a filozófia órán is szinte pont ezt mondta a tanárunk :)

2011. szept. 11. 01:02
 46/63 anonim ***** válasza:
100%

A válasz írója 50%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 00:09

Nem zárják ki egymást a dolgok. Én hívő emberként tisztelem és elfogadom a tudományt. A hit nem zárja ki az evolúciót.

2011. szept. 11. 01:08
 47/63 anonim ***** válasza:
85%

A válasz írója 75%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: tegnap 20:33

Szívesen. Azért állok ki melletted, mert idegesítő, h a kérdést tökéletesen megválaszoltad, mégis lepontoznak. Ahogy engem is.

2011. szept. 11. 01:09
 48/63 anonim ***** válasza:
42%
Az "istenes-verzióban".
2011. szept. 11. 09:32
 49/63 eric_one ***** válasza:
69%

dafal-nak

Amit írtál számomra nem volt ismeretlen elmélet, már olvastam én is Aranyi László -Ősrobbanás vs. Teremtés- című könyvét. Az első oldalakat másoltad be. De most addig rendben van hogy közöltél egy filozófiai elméletet, amely megcáfolja a másik kettő elméletet a maga igazságában. De ezzel az a gond hogy ezt is el kell hinnem, vagyis hit által fogadható el ez is ahogy a többi. Még ha magát gondolkodónak állítja be, akkor is. Például azt is állítja e könyv hogy a világegyetem végtelen, de erre sincs bizonyíték. Tehát vagy elhiszem, vagy nem.

Azt is állítja ez a könyv hogy a hívők az életükből kizárják a gondolkodást, és kritika nélküli fogadják el a kinyilatkoztatásokat. Nos, én nem voltam mindig hívő, sőt 4éves folyamat volt mire hívővé váltam. Isten törvényein való gondolkodás pedig boldoggá tesz. Tudtad-e hogy a filozófia is elismeri azt hogy a legtöbb erkölcsi és szellemi igazság a bibliában van lefektetve. Azt is állították hogyha mindezt kiragadnánk belőlük, akkor ezt nem lehetne egy másik "mesébe" beleilleszteni. Azért a mese szót használom, mert sokan így gondolják ezt.

Egy matematikus elmélete szerint, aki a teljes világot halmazokhoz hasonlította, és mivel mi azok részei vagyunk, így mi a közös halmazokon kívül mást nem láthatunk, így ebből adódóan nem foghatjuk fel, és nem jutunk válaszhoz sosem. Ha kívülről láthatnánk az egészet akkor érthetnénk meg.

A tudomány fontos része az életünknek, magyarázataival megérthetővé teszi napjainkat. De létezésünknek nem ad lényeget, értelmet és célt sem. Felfedezéseit élvezhetjük, de ott van az érem másik oldala is. Vajon mennyi rákbeteg lesz a Fukusimai atomkatasztrófából? Mire jó az hogy ilyen szinten fejlettek vagyunk, de mégis a földön milliárdok élnek embertelen körülmények között? Nem a tudomány nyakába akarom varrni, de ahogy írtam értelmet és célt sem nyerünk vele.

Fentebb irta egy fórumtárs:

"Nagyon tetszik, amit írtál. Legalább háromszor elolvastam, mert annyira jó. Mellesleg gimnáziumban a filozófia órán is szinte pont ezt mondta a tanárunk :)"

Szerintem nem helyes hogy a tanrendszerbe nem ismertetik a teremtés világnézetét. De ez már másik kérdésbe illő téma.

2011. szept. 11. 11:53
 50/63 anonim ***** válasza:
84%

ma 01:08

Ez tény de ha szinte végtelen számú univerzum lenne és azok szinte (vagy talán végtelenszer) roskadnának és fúvódnának fel akkor mi lenne Isten szerepe? A vallás csak hozzáidomul az új tudományos felfedezésekhez. Vagy talán miért nem volt leírva ez a Bibliában? A tudomány válaszokat adott sok kérdésünkre de Biblia nem.

2011. szept. 11. 12:27
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!