Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Melyikben hiszel? Az istenes...

Melyikben hiszel? Az istenes vagy az ősrobbanásos verzióban?

Figyelt kérdés

Ma törin ez volt a vita téma.

Kíváncsi vagyok a többség véleményére. :)

2011. szept. 9. 20:47
1 2 3 4 5 6 7
 11/63 krameri ***** válasza:
73%

azt nem értem, miért hiszi sok ember, hogy a kettő kizárja egymást. Egyik egy vallásos magyarázat, másik meg tudományos. Nem lehet valaki egyszerre hívő és kereshet kézzelfogható magyarázatokat a dolgokra?

A Biblia azt mondja, Isten teremtette az univerzumot. Arról nincs szó, hogyan. Szerintetek csak úgy egyik pillanatról a másikra ott volt minden? Talán egy robbanással indította el az egészet.

Okoskodók meg azért nem hisznek Istenben, mert a tudósok megmondták, hogy lehetett egy ősrobbanás? És az mitől volt vajon? Azt már senki se tudja megmagyarázni, mi zárja ki, hogy nem Isten csinálta?

Ne értsetek félre, nem mondom, hogy így volt, csak hogy a kettő egyáltalán nem zárja ki egymást, sőt...

És ugyanez igaz az evolúcióra is. Senki nem mondta, hogy teljesen kifejlettnek teremtődtünk, csak hogy embernek. Tehát megvolt a képességünk a mai alakunkra fejlődéshez.

2011. szept. 9. 21:38
 12/63 A kérdező kommentje:

Én maradok az ősrobbanásnál. És úgy látom a többség is.

Persze mondta az ufókat is de az nem igazán TŰNIK ésszerűnek :).

Am. ez a kérdés ahhoz megy aki a Bibliásban hisz: Istent ki vagy mi teremtette? :O mert ezt senki nem magyarázta még meg, és a dinoszauruszok hol vannak?? :OO

Mondjuk én azért vagyok ős robbanásos mert azt sokkal ésszerűbbnek tartom :)

2011. szept. 9. 21:38
 13/63 anonim válasza:
86%

"Istent ki vagy mi teremtette?"

És ,hogy keletkezett az a sűrű állapot amiből kialakult a világegyetem?

2011. szept. 9. 21:45
 14/63 anonim válasza:
81%
Szerintem az ősrobbanást "isten" indította el.
2011. szept. 9. 21:45
 15/63 anonim válasza:
71%

"dinoszauruszok hol vannak??"

Kihaltak!

Nem tudtad?

2011. szept. 9. 21:53
 16/63 anonim ***** válasza:
19%

Ezt a kérdést ha nem tették/teszik fel már ezerszer és ezerszer, ja és megint ezerszer, és naponta legalább kétszer!!! A tudomány nem tévedhetetlen, mivel az embertől ered és az ember téved. Az ősrobbanásra egyelőre nincs megdönthetetlen bizonyíték, csak találgatások vannak. Márpedig a tudomány pontosan ezért állítják szembe a hittel, mert a tudomány bizonyítékokon alapul a hittel szemben. Ugyanakkor Isten létezésére sincsen bizonyíték. De minek is kéne bizonyíték Isten létezésére, hiszen ettől hit a hit. Hiszen ha lenne bizonyíték Isten létezésére, akkor nem lenne a hitnek értéke, értelme. Mellesleg a hit és a tudomány, illetve az ősrobbanás/evolúció és a Bibliában szereplő isteni teremtéstörténet NEM EGYMÁST KIZÁRÓ DOLGOK. A Biblia egy példázat, nem szó szerint értendő. A hétnapos isteni teremtés is csak egy példázat, és egyáltalán nem zárja ki az evolúciót. Ha meg az ősrobbanásról beszélünk, akkor kérdem én, h hol/miben van a univerzum, azt ki teremtette, hogy jött létre, no meg ki indította be az ősrobbanást? Véleményem szerint a tudomány egyáltalán nem a hit ellensége. A tudomány mindössze az isten által teremtett és működtetett világ nagy kérdéseire, működéseire keresi a választ, a bizonyítékot. És attól, h még nem bizonyította be a tudomány Isten, vagy egy teremtő istenség létezését, az attól még létezhet. És mi van ha Isten nem engedi, nem akarja, h bizonyítékokat találjunk a létezésére? Hiszen a földi létezésünk lényege, h higgyünk Istenben bizonyíték nélkül is!

És hogy az ufókról is beszéljünk. Valaki hisz az ufókban, meg abban, h idetelepítettek minket..., de Istenben nem???? Hát ez egy kicsit fura, vagy csak nekem az? Mert az ufók sokkal hihetőbbek, no meg a vámpírok, vérfarkasok, spiderman-ek stb., mint Isten. Mellesleg, a hittel semmit sem veszítesz, még akkor sem, ha Isten sincs. Viszont ha nem hiszel, és van Isten, megszívtad.

2011. szept. 9. 21:56
 17/63 anonim ***** válasza:
42%
Ja, és persze tegyük fel, h találunk megdönthetetlen bizonyítékot arra, h az ufók hurcoltak ide minket, mert az ő bolygójukon állandóan színesfémet loptunk, és megelégelték az ott létünket. Szóval léteznek ufók, de akkor az ufókat ki a fene teremtette, azok honnan jöttek?
2011. szept. 9. 22:00
 18/63 A kérdező kommentje:

Hoho!

Tudom hogy kihaltak a dínok, de ezt a Biblia nem említi ;).

Én nem támadom azt aki abban hisz hogy van isten, így elvárom hogy engem se támadjanak. Mindenkinek megvan a véleménye mindenről. De ugye az a jó hogy különbözünk :)

A kérdésekről amit feltettek: hát a válaszom: nem vagyok tudós így nem igazán tudom.

Az a lényeg hogy én ezt hiszem el ti azt mások pedig megint mást. Gondoljunk csak bele hogy milyen is lenne a világ ha mindenki ugyanolyan lenne!?

2011. szept. 9. 22:02
 19/63 anonim ***** válasza:
68%
Istent nem teremtette semmi, ős Isten, ő a nullpont.
2011. szept. 9. 22:04
 20/63 anonim ***** válasza:
59%

Szia, az ősrobbanást egy belga pap fedezte fel, amit aztán Einstein megerősített. Ez egyébként nem mond ellent a teremtésnek, mivel a teremtés leírása szimbolikus, és nyugodtan kezdődhetett ősrobbanással a dolog. Sőt, mindez 1:0 a Biblia javára, ugyanis az ősrobbanás azt jelenti, hogy az addig divatos elmélet, mely szerint a világegyetem öröktől fogva van, megdőlt. Továbbá Darwint is át kell gondolni, mert nem igazán volt idő mindarra a VÉLETLENSZERŰ változásra, amiről ő beszélt. A véletlenszerűt azért emeltem ki, mert ha az intelligens tervezést fogadjuk el, akkor maga az evolúció nyugodtan belefér (olvassuk csak el a fajok kialakulásának sorrendjét a Bibliában) csak egy irányított változata, amikor nem a véletlent tesszük a fajok kialakulásának deus ex machinájává, hanem a teremtő intelligenciát. Mindez választ ad néhány érdekes kérdésre.

Amúgy Isten nem anyag, hanem szellem, így értelmetlen a kérdésed. Nem kellett teremteni. Ugyanúgy ahogy kettő meg kettő mindig négy volt, még a matematika felfedezése előtt is, és négy marad akkor is ha már elpusztul a föld és nem lesz aki megszámolja, ugyanúgy Isten az Isten.

Ő maga az élet, az első ok, a mozdulatlan mozgató.

Tisztelettel,

Freya

2011. szept. 9. 22:17
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!