Hogyan magyarázható a teremtéstörténettel egyes fajok kialakulása és mások kipusztulása?
És miért ilyen soká jelent meg az ember, miért nem a prokariótákkal egyidejűleg? (Nem a dinó és emberi lábnyom leletre vagyok kíváncsi, hanem jóval korábbi leletre lenne szükség.)
Hogyan egyeztethető össze a teremtés és a neandervölgyi ember?
"És miért ilyen soká jelent meg az ember, miért nem a prokariótákkal egyidejűleg?"
Ezt melyik teremtéselmélet mondja?
"És miért ilyen soká jelent meg az ember, miért nem a prokariótákkal egyidejűleg?"
Mondjuk az összetettsége miatt. A prokarióták még elkülönült sejtmaggal sem rendelkeznek ehhez képest az ember hihetetlenül nagy ugrás. A fejlődéshez idő kell, a prokarióta-eukarióta szakasz is rengeteg időbe telt.
mint mondottam volt kevered.
ha teremtést emlegetsz, akkor nincs sok millió éves fejlődés, meg hasonlók, akkor kb. 6000 évvel ezelőtt megteremtette Isten a világot nagyjából olyanra, mint amilyennek most kinéz. hogy eközben miért teremtett a földbe rétegeket, meg fosszíliákat, az jó kérdés, de erről kérdezd Istent...
az intelligens tervezés meg nem mond ellent a földben talált leleteknek, csupán azt mondja, hogy a folyamat véletlenül nem mehetett volna végbe. úgyhogy semmilyen szinten nem mond ellent a neandervölgyi ember létezésének...
"ha teremtést emlegetsz, akkor nincs sok millió éves fejlődés, meg hasonlók, akkor kb. 6000 évvel ezelőtt megteremtette Isten a világot nagyjából olyanra, mint amilyennek most kinéz. hogy eközben miért teremtett a földbe rétegeket, meg fosszíliákat, az jó kérdés, de erről kérdezd Istent..."
Én a teremtésről beszélek, nem az intelligens tervezésről. Egyébként az intelligens tervezés csak utólagos belemagyarázás. Erről a Biblia nem ír. Viszont én jobban elfogadom ezt az elméletet, mint a bibliai teremtést. A filozófiában ez a deizmus.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!