Isten miért engedte, hogy Hitler és Sztálin utasításaira emberek millióit gyilkolták halomra?
És ha már idézgetünk, hát tessék:
"I could prove God statistically." /George Gallup/
"Maybe an atheist cannot find God for the same reason a thief cannot find a policeman."
/Lawrence J. Peter kanadai író/
"There is not enough darkness in all the world to put out the light of even one small candle."
/Robert Alden, amerikai író, teológus/
"I have spent a lot of time searching trough the Bible for loopholes." /W. C. Fields amerikai színész, író/
"I gave in, and admitted that God was God."
/C. S. Lewis Angol író, gondolkodó/
"Az ateista olyan ember, akinek nincsenek láthatatlan támogatói." /John Buchan skót író/
Kedves 20:31-es válaszoló:Először is kíváncsi lennék,hogy írásodat hol találtad.Vagy saját?
Csak valamit had jegyezzek meg:ez a folyamat nem hirtelen jött,ezt az iparosodás és a média kiépülése hozta magával.Sajnos Krisztus nem ad kenyeret a kezembe ha nem dolgozok szinte a hét minden napján és nem ad pénzt sem,hogy ne is kelljen dolgoznom.És lévén ateista vagyok,nem is keresem a Biblia állítólagos igazságát.
Kedves Berta Wooster:Én csak azért tettem ki ezeket az idézeteket mert egyet értek velük,a mondások gazdái élete egy másik dolog.Tudom,nem rosszindulatból indultál ki,nem vádaskodni akarok.A te idézeteid is jók amúgy,az alkotóik után fogok olvasni:)
@Bl4ir ma 14:43:
"egyet értek velük,a mondások gazdái élete egy másik dolog."
Biztos vagy ebben?
Nem titok, hogy én hívő keresztény vagyok. A Biblia szerint pedig a gyümölcseiről ismerszik meg a fa; jó fa jó gyümölcsöt hoz, rossz fa pedig rossz gyümölcsöt; ilyen egyszerű a dolog.
Ha ezt ateistaként nem tudod elfogadni, akkor egy közismert szólást hadd ajánljak szíves figyelmedbe: "Bolond lyukból bolond szél fúj." Gondolom, ennek igazságtartalmát nem vitatod. :)
Egy kicsit tudományosan megközelítve pedig (pszichológia) az általad idézettek sorrendben:
1. Egy bőszen istenellenes, igencsak erkölcstelen életmódot folytató egyén (A szifilisz nem szemkontaktus útján terjed, gondolom, tudod... :) /; 2. Egy olyan mértékben perverz egyén, akit a mezei ateisták többsége is elítél; ha őt személyesen nem is, de a szadizmust mindenképpen.
3. Egy korai gyermekkortól kezdve halmozottan hátrányos helyzetből induló, ebből következőleg lelkileg iszonyúan sérült egyén. Na, ebből sem szokott sok jó származni... Egy beteg, sérült lélek takargathatja a bajt, elnyomhatja jópofáskodással, indulatokkal, obszcén szövegekkel; de ettől még nem fog meggyógyulni, és a mélyben ott marad a méreg...
"Tudom,nem rosszindulatból indultál ki"
Honnan tudod? És ha igen? :)
"A te idézeteid is jók amúgy,az alkotóik után fogok olvasni:)"
Köszönöm. :) Van még néhány idézetem, keressek? :)
Az utánaolvasásban segítek egy picit. C. S. Lewist ugyanis nagyon kedvelem.
Barátságban állt R. R. Tolkien-nel, részben az ő hatására tért meg, azaz vált kereszténnyé. Mo.-on nem keresztény körökben inkább csak az egyik könyvéből készült mesefilmet ismerik, amit néha egy-egy tv-csatornán is leadnak /Az oroszlán, a boszorkány és a ruhásszekrény címmel./
Az életéről bővebben:
Nagyon tiszta, jól érthető műve a Mere Christianity /Magyarul Keresztény vagyok címmel jelent meg/. Szintén kiváló írása: The Screwtape Letters, erről itt olvashatsz:
Magyar címe: Csűrcsavar levelei; ez a könyv akkor is érthető és vicces, ha nem hívőként olvasod. Egyszer megkerestem valakinek a neten, így tudok linket adni, ahol olvasható:
Jó szórakozást! :)
Off: szia Berta, én is nagyon szeretem C.S.Lewist! És jók az idézetek! :-)
Freya
Szintén off:
Üdv, Freya!
Egyre több a közös pont... :)
A múltkori privátodat megkaptam, válaszoltam is.
Szerintem időnként ott folytathatjuk... :)
Szerinted kedves kérdező melyiknek volt úgymond nagyobb bűne: Ádámnak, vagy Káinnak?
Ádám ugye elfordult Isten rendelésétől, és magának akarta a felmagasztalást, Káin viszont hidegvérrel, irigységből megölte édes testvérét.
Csak a büntiből is kitalálhatod, nem kell mélyebb teológiai ismeret.
Ádám büntetése minden emberre elhatott, tálcán adta át a sátánnak a földet, és büntetése fáradságos munka, melynek vége halál.
Káinnak el kellett kotródnia apja környékéről egyedűl el kellett tűnnie családjával. Megfejelve, hogy senki hozzá nem nyúlhatott, nem bánthatta.
Amit mi tömegesen csinálunk istentagadásunkkal, hitetlenségünkkel, öntörvényeinkkel, bálványimádatunkkal, önfelmagasztalásunkkal, ahhoz a béka feneke alatt sincs Hitler tömeges gyilkolásai. Neki is az előzőekből jött a többi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!