Keresztények, miért akartok folyton mindenkit megtériteni?
Nézd meg ezt a videót!
https://www.youtube.com/watch?v=SF07DcqCsyA
Igen, térítő videó. De ne azt nézd, hanem azt, hogy Istenről mit mond el!
Mindaz a jó, amit Isten ígér a Bibliában, és aminek egy töredék része benne van ebben a videóban, azt mi napról napra megéljük! Ha feltalálnád a rák egyértelműen hatásos gyógyszerét, te nem akarnád rábeszélni a rákosokat, hogy vegyék be? Te nem tennél azért, hogy ez hozzájuk is eljusson?
A válasz tehát: Szeretetből tesszük. De tudjuk, hogy mi csak az információt hordozzuk, dönteni nem tudunk, és nem is akarunk helyetted.
további infó a kereszténységről: everystudent.hu
Hát, szerintem ez egy olyan dolog, ami egy nem hívő életében, aki először találkozik a dologgal, nem bír nagy jelentőséggel, az ő kérdése inkább az, hogy van-e egyáltalán Isten.
Mindemellett nem teljesen értem a problémádat. Olyan, mintha Jézus mondaná. Jézus azt mondja a Bibliában, hogy ,,Én és az Atya egy vagyunk." Miért ne beszélhetne egyes szám első személyben? Ő nem három különböző személy, hanem három személyű EGY Isten! És ha azt mondja, hogy meghalt, azzal miért állítaná, hogy Isteni mivoltában is megszűnt létezni? Nem állítja ezt sehol, sem a videóban, sem a Bibliában!
A Biblia azt írja a halálról, hogy testi, azaz mindenki feltámad, a megváltottak dicsőségre, a bűnösök pedig kárhozatra támadnak fel. Ha az ember csak testileg hal meg, akkor az Isten miért halna meg Isteni mivoltában is? Istennek emberi teste pedig csak Jézusban volt!
Az első mondatoddal alapvetően egyetértek. Ez a kis film egy nagyon jól megalkotott és hatásos eszköz lehet azoknak, akik keresik Istent. De éppen ebben van a lényeg, amennyiben mi rossz, nem bibliai istenképet közlünk velük, félresiklik a legfontosabb része a nemes célunknak: ez pedig az Isten igazsága szerinti tanítás.
"Jézus azt mondja a Bibliában, hogy ,,Én és az Atya egy vagyunk.""
Igen, és ugyanezt mondja a tanítványairól is, ugyanezzel a szóval (görög 'hen'), mely szerint Jézus ezt a fajta egységet 'akarat', 'szándék' formában értette. Nem is érthette másként Jézus, hiszen az ihletett írók pl. ilyeneket írtak:
"Mert 'ki ismerte meg Isten gondolkodását, hogy oktathatná őt'? Bennünk azonban megvan Krisztus gondolkodása." (1Korinthus 2:16)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!