Noe mit tett a bálnák és a többi sósvizi élőlény fennmaradásáért?
Hidd el, erre is megvan a válasz. Kaptam már olyan érvelést, hogy nem keveredett össze a sós és édesvíz, hanem lencsékben megmaradt.
De miután egy másik hasonló kérdésnél az egyik válaszoló azt írta, hogy a ragadozók csak az özönvíz után szoktak rá a húsevésre, és hogy az özönvíz előtt óriások éltek a földön, készülj fel a legeszementebb magyarázatokra is.
Hallottam egy olyan magyarázatot, aminek az volt a lényege, hogy Noé idejében, a Föld akkori arculatán lévő tengerekben még nem volt akkora a párolgás, hogy keményen sós lett volna a víz. Állítólag az ehhez szükséges folyamatok olyan intenzitással az özönvíz utáni alaposan átrendeződött Földön indult meg.
Mindenesetre az angolna elvan mind az édes, mind a sós vízben, hiszen a magyar angolnák is minden évben a Sargasso tengerre mennek ívni. Továbbá volt rá példa, hogy egy fehér delfin a sós tengerből hosszabb időt töltött a Rajnában. Nem lehet tudni, miért úszott be, de elég sokáig volt ott. Idővel valószínűleg visszaúszott. És nem murdelt meg a szennyezett édesvízben.
Úgy hallottam, hogy az óceánok sótartalma folyamatosan növekszik. A só a szárazföldről kerül be a folyókba, majd onnan a tengerekbe és óceánokba. A párolgás miatt pedig egyre több bennük a só. Kezdetben valószínűleg édesvizűek voltak a tengerek, és fokozatosan váltak sóssá.
Hallottam egy kísérletet, miszerint valaki az akváriumába lassan, fokozatosan sót adagolt, és az édesvizű halai hozzászoktak a változáshoz, nem pusztultak el...
A válasz pofon egyszerű:
A bálnák követték a bárkát és só tablettákkal etették őket,mert abban a korban még nem voltak meg a sziláik,így ki tudták nyitni a szájukat a jutalomfalatokért.
Tádáááá!!!!
Ez valószínűnek látszik. A só tablettákat pedig feltételezhetően az Őstescoban vették meg. :)
De viccen kívül egyébként én úgy gondolom hogy az özönvíz egy valóságos esemény volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!