Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Noe mit tett a bálnák és a...

Noe mit tett a bálnák és a többi sósvizi élőlény fennmaradásáért?

Figyelt kérdés
Mert az özönvíz édesvizű volt, és annak keveredése a sósvízzel a sósvizi állatok kipusztulását jelenti. Vitt magával az összes bálnafajtából is a hajóra? Ha nem, akkor hogyan maradhattak fenn?
2011. aug. 29. 20:00
 1/8 anonim ***** válasza:
44%

Hidd el, erre is megvan a válasz. Kaptam már olyan érvelést, hogy nem keveredett össze a sós és édesvíz, hanem lencsékben megmaradt.

De miután egy másik hasonló kérdésnél az egyik válaszoló azt írta, hogy a ragadozók csak az özönvíz után szoktak rá a húsevésre, és hogy az özönvíz előtt óriások éltek a földön, készülj fel a legeszementebb magyarázatokra is.

2011. aug. 29. 20:16
 2/8 anonim ***** válasza:
61%
Vitt a bárkába egy sóhegyet is.
2011. aug. 29. 20:22
 3/8 anonim ***** válasza:
86%
Miután az özönvíz a közel keletet érintette, semmit nem kellett tennie értük. Egyébként meg Noé nem greenpeaces volt hanem Isten szolgája :-)
2011. aug. 29. 21:00
 4/8 Sághegyi Csaba ***** válasza:
73%

Hallottam egy olyan magyarázatot, aminek az volt a lényege, hogy Noé idejében, a Föld akkori arculatán lévő tengerekben még nem volt akkora a párolgás, hogy keményen sós lett volna a víz. Állítólag az ehhez szükséges folyamatok olyan intenzitással az özönvíz utáni alaposan átrendeződött Földön indult meg.

Mindenesetre az angolna elvan mind az édes, mind a sós vízben, hiszen a magyar angolnák is minden évben a Sargasso tengerre mennek ívni. Továbbá volt rá példa, hogy egy fehér delfin a sós tengerből hosszabb időt töltött a Rajnában. Nem lehet tudni, miért úszott be, de elég sokáig volt ott. Idővel valószínűleg visszaúszott. És nem murdelt meg a szennyezett édesvízben.

2011. aug. 29. 21:17
 5/8 anonim ***** válasza:
66%

Úgy hallottam, hogy az óceánok sótartalma folyamatosan növekszik. A só a szárazföldről kerül be a folyókba, majd onnan a tengerekbe és óceánokba. A párolgás miatt pedig egyre több bennük a só. Kezdetben valószínűleg édesvizűek voltak a tengerek, és fokozatosan váltak sóssá.

Hallottam egy kísérletet, miszerint valaki az akváriumába lassan, fokozatosan sót adagolt, és az édesvizű halai hozzászoktak a változáshoz, nem pusztultak el...

2011. aug. 29. 22:19
 6/8 anonim ***** válasza:
67%

A válasz pofon egyszerű:

A bálnák követték a bárkát és só tablettákkal etették őket,mert abban a korban még nem voltak meg a sziláik,így ki tudták nyitni a szájukat a jutalomfalatokért.

Tádáááá!!!!

2011. aug. 30. 00:02
 7/8 anonim ***** válasza:
90%

Ez valószínűnek látszik. A só tablettákat pedig feltételezhetően az Őstescoban vették meg. :)

De viccen kívül egyébként én úgy gondolom hogy az özönvíz egy valóságos esemény volt.

2011. aug. 30. 08:20
 8/8 anonim ***** válasza:
47%
Az Ararát az só-hegy volt és az ár kimosta belőle a bálnáknak a sót.
2011. szept. 6. 19:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!