Könnyező szobrok, képek - lehet, hogy nem a világ fájdalma miatt könnyeznek?
Első körben: tegyük fel, hogy vallásos emberekről van szó, akik jelentőséget tulajdonítanak ezeknek a tárgyaknak. Tegyük fel, hogy néhány eset nem csak szemfényvesztés.
Nem lehet, hogy ezek a könnyek nem a világ fájdalma miatt folynak, hanem azért, mert a szentek így próbálnak üzenni, hogy ne imádkozzunk hozzájuk? Hogy azért sírnak, mennyi lélek veszik el emiatt?
Tisztában vagyok vele, hogy a szentek tisztelete nem keverendő össze a bálványimádással, de a külsőségek olyan szinten arra hajaznak, arról nem is beszélve, hogy az egyszerű emberek közt rengetegen vannak, akik nem tesznek különbséget... Azzal is tisztában vagyok, hogy a szenteknek eredetileg közvetítő szerepet szántak, azt viszont sajnos látom, hogy átestek a ló másik oldalára.
Egyáltalán az ember milyen jogon aggat címeket valakire a halála után? Mindenen, csak azon nem múlik, hogy az illető a mennybe került-e, vagy sem, mi pedig nem tudatjuk.
Talán nem lep meg, hogy elsősorban hívők válaszát várom.
Eddig csendben néztem az itt kialakult meglepően értelmes vitát, amiből mindenki levonhatja a maga következtetéseit.
Az utolsó válasz viszont kiemelkedik ebből a vitából. Egy olyan szemszöget mutat meg, amit talán velem együtt sokan nem láttak, másrészt pedig, mert iszonyú igaz, amit leírt: "Annyira vágyakozni már Istenre, hogy beleszakadjon az a szív..." Ez annyira igaz, hogy tényleg szinte fáj...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!