Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Miből tudható biztosan hogy...

Miből tudható biztosan hogy Isten létezik? 9/L

Figyelt kérdés
2011. aug. 24. 19:45
1 2 3 4 5 6
 31/60 anonim válasza:
74%

""Egy a lényeg,higgy magadban és kész"

Szándékosan vezeted őt félre,vagy ...? Mitől vagy ennyire biztos?"

Azért ilyen biztos, mert bármi történjék is (a baleseteket hagyjuk, az más téma) az ember magára támaszkodhat. Helyes étkezés, higiénia, odafigyelés, gondoskodás. Önkontroll, visszafogottság, kedvesség, tisztelet. Józanész, tapasztalat, óvatosság, tájékozottság, tudás, önvédelem.

Ezek bevált, mindennap használatos praktikák, amelyeket nem ajándékba kaptunk, hanem magunk sajátottuk el, keményen dolgozunk rajta és a többségük életben tart a világban. Higgy magadban: ez erő, hogy véghez vigyél dolgokat. Egy magabiztos, korlátait ismerő ember jóval több eséllyel tájékozódik a világban. Aki tudja mire képes, mit akar, annak "könnyebb" dolga van. Ezt mindenki tapasztalja nap mint nap. Naná, hogy biztos benne!

És még valami: ha bizonyítani akarja Istent, akkor arra csak az képes, aki hisz magában. Ha elhiszi, hogy képes megtalálni istent. Egy ember, aki magában sem hisz, mint parányi értékben az Univerzumban, nem jut messzire. Üdv.

2011. szept. 6. 19:15
 32/60 anonim ***** válasza:
32%
Istent bizonyítani semilyen tudományos úton nem lehet, Őt egyedül tapasztalás útján lehet megtalálni. Nehezen tudom megfogalmazni neked, de végül is a "csodáknak" mondott dolgok "bizonyítják" a létezését. Én már tapasztaltam egy betegségben, hogy vannak magasabb erők. Nem gyógyítottak meg, hanem utat mutattak, hogy miért kaptam a betegséget, és amikor megléptem azt amit kellett, akkor a fájdalmaim elmúltak, és ma már semmi bajom.
2011. szept. 7. 12:41
 33/60 anonim válasza:
Istenben hinni kell! Ő midenek fölött áll és mindenen uralkodik. Tudományos úton nem lehet bizonyítani azonban a bibliai csodák és az hogy Isten mindig megsegít ha imádkozol hozzá (csak lehet hogy nem ismered föl) elég bizonyítéknak kell lennie és ha komolyan elgondolkozol és még úgyse tudsz hinni benne akkor egy pap vagy hasonló jó biblia ismerő segítségét kérd hogy magyarázza el neked mért hisznek olyan sokan Istenben!
2011. szept. 14. 18:59
 34/60 anonim válasza:
Én születésemtől fogva vallásos vagyok mert kat. családba születtem, de sok féle keresztényt ismerek: olyat aki nagyon fontosnak tartja a misét és minden vasárnap elmegy rá, olyat akinek bár csak ritkán sikerül eljutnia misére mégis nagyon mély hitű valaki, és olyat is aki 11 évesen úgy döntött hogy megkeresztelkedik bár a két idősebb bátja és a szülei sem keresztények mégis vallásos iskolába ment és bár barátai nagy része ellenezte kitartott döntése mellett. Az előbb felsorolt emberekben nem sok közös van de mindegyiküknek nagyon mély a hite és ha más nem is de az bizonyítja Isten létezését hogy ennyi féle ember hisz benne és nyilván ennek a hitnek van alapja mert a fent felsoroltak nem agyalágyultak. Ami pedig a közmondást illeti hogy "segíts magadon és Isten is megsegít" az arra vonatkozik hogy Isten akkor segít ha te is teszel vmit a célod eléréséhez!
2011. szept. 14. 22:01
 35/60 Sipos Géza ***** válasza:
49%
Akeretény vallás Isten művének tartja az Univerzom létre jöttét.Tisztázunkle valamit.Az ős robbanás előt nem volt semmi,még egy hidrogén atom sem.Ha nem volt semmi tehát isten sem.akkor hogy lehetett ő a teremtő.Különben hasznos kút forrásból kel meríteni,nem pedig a Biblia ellent mondásoktól hemzsegő hazugságaiból.A halottak feltámadása,a halálos betegek "csodás"gyógyulása mind Írott kitaláció.A XXI.században miért nem történek ilyen "csodák"?
2011. szept. 15. 19:49
 36/60 anonim ***** válasza:
43%

19:49

Történnek, csak a tudományt nyomják az arcunkban. Már régóta megy az Istentől való elfordítás, pl Darwin.

http://www.youtube.com/watch?v=-QeEkMDaaSs

2011. szept. 16. 12:10
 37/60 anonim ***** válasza:

19:49

Amúgy meg az ősrobbanás csak az anyagra vonatkozik, Isten pedig az anyag fölött áll.

2011. szept. 16. 12:12
 38/60 Sipos Géza ***** válasza:
39%
A vallás pedig Istennel példálódzik,akár jó akár rossz történik.éN CSAK OK-OKOZAT ÖSSZE FÜgGÉSÉBen szemlélem a világot.el nézést de megint vacakol a gépem.Hogy lehet Atyának nevezni Istent,mikkor milliók halnak éhen,és Neki meg volna a hatalma hogy ez ne történhessen meg.Azért nehéz a vallásos emberekkel vitatkozni,mert már eleve beléjük sulykolták a frázisokat,és ki zárják a tudományos érveléseketPéldáúl:miért nem említi a dinoszauroszokat a Biblia,ha ásatások bizonyítják hogy voltak.És Noé bárkája.Még az isteni hatalommal sem lehetett oly nagy bárkát építeni,hogy rá férjen minden száraz földi lény.Nem beszélve azokról az állatokról amelyek azóta kihaltak.Tisztelettel Sipos Géza
2011. szept. 16. 21:28
 39/60 Sipos Géza ***** válasza:
Gondolkozzunk el egy kicsit.Ha 7OO millió évvel ez előtt nem csapódik be a Földbe ,mely akkor már virágzó élettel rendelkező tömeg volt egy kis bolygó méretű meteor.és a dínók kipusztulásához vezettet.akkor most nem az emberiség uralná bolygónkat.Most képzeljük el az első HOMO SAPIENST.Agy tömege megvolt ugyan de kevés információval rendelkezett.Az általa meg magyarázhatatlan dolgok magyarázataként képzelet létre hozott egy természet fölötti szellemi lényt.Ebből indult ki Isten létezése.Tehát nem Isten teremtette az embert,hanem fordítva.Ez Ember teremtette az istent
2011. szept. 17. 12:30
 40/60 anonim ***** válasza:

"Hogy lehet Atyának nevezni Istent"

Isten és Atya két különböző személyiség. Az Atya magasabb szintű, Isten fölött áll.

"mikkor milliók halnak éhen"

Erről ki tehet? Nézd meg a nyugati társadalmakat, mindig is kísérleteztek Afrikán, ma is. A sok ember ezt nem veszi észre, de ha észrevenné sem tenne semmit.

"Neki meg volna a hatalma hogy ez ne történhessen meg"

Mindennek oka van, a Föld népe saját magát betegíti meg a rossz rendszerei, vaksága és szeretethiánya miatt, nem Isten ad fegyvert az afrikaiak kezébe, hanem a nagy hatalmak, nem Isten veti ki az adókat, hanem a vezetők, nem Isten kezében összpontosul a világ aranytartalékának nagy része, nem Iste hozta létre a kapitalizmust, kommunizmust. És ki tesz ellene? Ez olyan, mint amikor valaki beteg lesz, és értetlenül áll a dolog előtt, és azt hiszi, hogy Isten nem szereti, holott minden betegség egy figyelmeztetés, hogy rosszul élsz. A Föld népe rosszul él, de senki nem tesz ellene semmit. Hányszor el lett már mondva (Hwood még filmet is csinált belőle - Elszánt diplomata/Véres gyémánt) hogy a nyugat kizsigereli Afrikát, hányszor el lett mondva, hogy a bankok tönkre teszik a nemzeteket a kamatos kamattal, de ki tett ellene, hányszor el lett mondva, hogy védd a környezetet, és védjük? Az embereknek adva lett egy bolygó otthonnak, hogy itt sokasodjunk rajta, de amikor bármi rossz történik a világban, akkor Isten jöjjön, és takarítsa ki a Földet, mert kezd büdös lenni. Hányszor el lett mondva, hogy a h1n1 hülyítés, és csak pénzt keresnek rajtunk, hogy a pártok nem oldanak meg semmit és mégis mindenki megy szavazni, hányszor el lett mondva, hogy ne hazudj, lopj stb és mégis rengetegen megteszik. Az emberek vakok, azonnal ítélnek, és szeretni is képtelenek, de Isten tegyen meg értünk mindent amit szeretnénk, akkor hol marad a fejlődés? Mert ha mindent megtenne, akkor csak jó dolgok történnének, és ezen a szinten maradnánk. Az ember a nehézségek közepette fejlődik, az akadályok formálják.

"miért nem említi a dinoszauroszokat a Biblia"

Nem tudom, még nem olvastam a Bibliát. Ha jól tudom az Ószövetségben van leírva a teremtés, na azt nem ajánlom, azt elolvastam, helyette olvasd el az Urantia könyv teremtéstörténetét, az kicsit hitelesebb.

Egyébként pedig a teremtés még most is zajlik, hisz az idő rabjai vagyunk és változunk, fejlődünk, azokon a helyeken, ahol nincs idő, ott test nélküli halhatalan lények élnek, ők nem reinkarnálódnak, ott a teremtés már végbement.

2011. szept. 17. 16:01
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!