Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Elgondolkodtatok már az...

Sághegyi Csaba kérdése:

Elgondolkodtatok már az alábbi videóban látható dolgokon?

2011. aug. 20. 01:31
1 2 3 4 5 6
 11/60 anonim válasza:
75%
kedves nem-hívő barátaim! a kedves mélyen tisztelt kérező nyilvánvalóan nem azért tette fel ezt a kérdést, mert kíváncsi a véleményeitekre hanem azért mert szeretne vitapartnert találni. és mivel most nem vagyok vitázó kedvemben csak annyit mondok hogy a hit magánügy és nekem a kereszténységgel semmi problémám nem lenne ha egyes embereknek (szándékosan nem mondok neveket) nem a pénzszerzésről szólna.
2011. aug. 22. 08:38
 12/60 anonim ***** válasza:
53%

Én ateista voltam nagyon-nagyon sok ideig.És az a helyzet, hogy pont a tanítványok életútja győzött meg Jézus létezéséről, szentségéről, igazságáról

Ugyanis valóban nem lehet elképzelni, hogy 12 "kamugép" összeáll, és olyan dolgokat állít, ami bármikor megcáfolható, sőt egyikük kivételével (János) mindannyian szörnyű kínhalált haltak hitük miatt. Pedig elég lett volna csak annyit tenniük, hogy megtagadják Őt, és megmenekülnek. De nem, mivel tudták az IGAZSÁGOT!

2011. aug. 22. 10:38
 13/60 anonim ***** válasza:
47%

Előző vagyok.

Elgondolkoztató: [link]

2011. aug. 22. 10:40
 14/60 anonim ***** válasza:
48%
Csakugyan elgondolkodtató, ezt látva például azon gondolkodtam el, hogy hogyan engedheti az állam ezeknek a bizniszszektáknak a működését.
2011. aug. 22. 10:43
 15/60 anonim ***** válasza:
56%
Rengeteg más vallás "prófétája/prófétái" halt/haltak meg a hitükért. Ennyi erővel bármelyik lehetne az igaz hit.
2011. aug. 22. 12:24
 16/60 A kérdező kommentje:

Előző: ebben igazad van, hogy sokan haltak meg más vallásért. A különbség ott van, hogy Jézus feltámadása az egyetlen olyan esemény, ahol akik meghaltak ezért, esküdtek halálukig, hogy közösségük volt a feltámadt Jézussal. Ha 1-2 embernél fordul ez elő, elmeháborodás a valószínű. De tizenkettőnél? Plusz egyéb embereknél, akikkel szintén együtt volt még Jézus a feltámadása után?

Lehet, hogy más vallások képviselői meg voltak győződve erről-arról, és meghaltak ezért. De egyik sem arról, hogy valaki igen erőteljesen bizonyítja, hogy ura életnek, és halálnak! Ezért van az, hogy ha más vallások mögött is állnak csodás események, olyan tudások, amiket csak később fedeztek fel - de egyik másik mögött sincs a halál legyőzése! Jézussal csak olyan valaki vehetné fel a versenyt, aki szintén legyőz több napos halált.

2011. aug. 22. 13:53
 17/60 anonim ***** válasza:
40%
Te azért hiszed el ezt az egészet, mert el akarod hinni. A hülyeségeidet ne próbáld már meg lenyomni más emberek torkán.
2011. aug. 22. 14:00
 18/60 A kérdező kommentje:

"Te azért hiszed el ezt az egészet, mert el akarod hinni. A hülyeségeidet ne próbáld már meg lenyomni más emberek torkán."

Na ezzel az erővel ezt dobhatnám vissza: "Te azért NEM hiszed el ezt az egészet, mert NEM akarod hinni. A hülyeségeidet ne próbáld már meg lenyomni más emberek torkán."

Észérvtől mentes hülyeség.

2011. aug. 22. 15:21
 19/60 A kérdező kommentje:
Vissza is szoktad olvasni, amiket írsz? Állítasz neked tetsző dolgokat, a legkisebb bizonyítás nélkül. A te belső bizonyosságod honnan van az állításodról? Nem tények alapján, az biztos. Míg én már bemutattam némi bizonyítást, amelyeket le lehet ellenőrizni. Ha nem hozol bizonyítékot, csak magadat égeted.
2011. aug. 22. 15:36
 20/60 anonim ***** válasza:
7%
Nem állítottam semmit, amit bizonyítani kellene. Vagy igen? Nem. Te állítasz mindenféle abrakadabrát kitalált személyekről. Mi bizonyítja, hogy ezek egyáltalán léteztek valaha?
2011. aug. 22. 15:37
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!