Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Mit gondoltok erről?

Mit gondoltok erről?

Figyelt kérdés

Számomra ilyesztő, hogy mennyi elvakult ember van még most is. Úgy érzem az elmúlt 1000 évben csak annyi változott, hogy már nem a parasztvakítással fanatikusan vallásossá tett kisebbség irányít, de a számuk nem változott. Ilyesztő, hogy emberek vakon hisznek egy könyv tartalmában amit jórészt nem az állítólagos eseményekkor jelenlévők írták le hanem akár generációkkal később élők. Mindig is félelmetesnek tartottam ezt a dolgot, mert az ilyen fokú vakság jóhoz még nem vezetett. Nem tartom a vallásos embereket ostoba embereknek (mert szerintem az

igazán buta emberek általában nem jutnak el a halál utáni létezés milyenségének a kérdéséhez), ugyanakkor azt gondolom, hogy ez egyfajta menekülés az elől, hogy beismerhessük, hogy semmik sem vagyunk. Szerintem ahhoz igenis bátorság és magasabb inteligencia szükséges, hogy elfogadjuk és megértsük, hogy a kitáguló és összehúzódó világegyetemünk porszemének jelentéktelen részei SEM vagyunk. Mert pusztán anyag vagyunk, ami évmilliók óta tartó kémiai reakciók egy stádiumában van. Én egész életemben a semmisség, a lélek nemlétezésének az elfogadásától való menekülésnek tartottam a vallást. Megértem, hogy nehéz elismerni, hogy nem vagyunk többek a világegyetemben mint az utcakő amit nap mint nap taposunk, de szerintem a vallásokba menekülés nem megoldás, ez csak visszatart minket attól, hogy minél jobban megismerjük és megértsük a világegyetemet.

De kérlek ne főként bibliai idézetekkel próbáljatok meg erre reagálni.

25/F

2011. aug. 11. 16:08
1 2 3 4 5
 41/42 anonim ***** válasza:
100%
Vagy: nem érted amiről beszélsz. És ez jó hír, mert akkor mégiscsak lehet Isten, esetleg te nem látod még, de ne add fel. (persze feladhatod, a te dolgod, ez csak javaslat volt.)
2011. szept. 10. 21:18
 42/42 anonim ***** válasza:

Re: Brxsaca

ld.: Prédikátor könyve, nemcsak a 2000 évvel ezelőtt élt Jézus mondta. Ez az Ószövetségben van.

Amúgy mondj egy olyan dolgot az életedben, ami nem hiábavaló?

"És még csak fellebbezési lehetőség sincs? És a szabad akarat? Ha a delikvens nem akar sem a mennyországba sem a pokolra kerülni?"

Van szabad akarat, ha te nem akarsz tudomást venni Istenről, akkor ugyanolyan véged lesz mint az állatoknak: elmúlnak. Nem fogsz szenvedni, életed véget ér és kész. Gondolom erre vágysz az életben is, nem? Ezt nem rossz szándékból mondom, biztos ezt akarod. Mi hívők Istennel akarjuk tölteni az időnket és vele szeretetben élni.

2011. szept. 12. 09:20
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!