Hogy tellik Istennek egy napja?
Hihihi! Ezt en is akartam kerdezni, mar kiskorom ota fogalkoztat! :D
En ugy gondolom, hogy a felhok kozott uldogel es nagyitoval lesi az emberek rossz es jo tetteit. Csak azt nem ertettem soha, hogy-hogy tud annyi fele figyelni?
Szerintem azert teremtette a Foldet es az osszes teremtmenyt mert mar nagyon unatkozott, hisz gondold el te mit csinalnal egyedul a sotetsegbe? :D
Ha "tudományos" szempontból nézem a vallást, akkor azt mondanám, hogy a Menny valószínű egy másik dimenzió, amit mi nem érzékelünk, vagy pedig egy nem anyagi világ, amit ebből fakadóan szintén nem érzékelhetünk.
Ha másik dimenzióban van, akkor elképzelhető, sőt szinte biztos, hogy az időérzékelés teljesen más, hiszen az idő relatív és az idő múlására pl a gravitáció, illetve a sebesség is hatással van, tehát az az időérzékelés, amit mi megélünk, csak egy, a földihez hasonló keringési idejű és tömegű bolygón lehetséges, tehát a kérdésedben már az "egy nap" sem feltétlenül értelmezhető, nem is beszélve arról, hogy ha már, mint nem anyagi, halhatatlan szellemlényekként élünk tovább az idő, mint olyan teljesen más értelmet nyer, hiszen egy örökkévaló életben az idő nem értelmezhető, értelmetlen dolog.
Mit csinált Isten egyedül? Valószínű unatkozott! :) Ezért teremtette a világot.
Láttad a Minden6ó című filmet? :-) Szerintem még az se közelíti meg, mennyi dolga lehet, de ha csak annyi lenne, amit abból a főhős kapott egy kis részt, nekünk az is sok lenne. :-)
A Biblia szerint, mikor Jézus húsvét után fölszállt végleg a földről, felhők takarták el, jelképezve azt, hogy ne keressük helyileg, mert nem az a fontos, mert mindannyiunkban ott él, nincs fix helye térképeken, ráadásul amióta tudjuk, hogy a Föld gömb alakú, azóta nincs értelme annak, hogy "fönt" és "lent", hiszen aki a bolygó túloldalán él, annak pont fordítva van, és a Föld magját mégse nevezhetjük ki lentnek, mert mi van, ha az Univerzumban valahol van egy másik bolygó, ahol szintén van élet...
Egy teljesen más típusú létformát tudok elképzelni, amit emberi agy pillanatnyilag nem tud felfogni, mert senki nem tért vissza beszámolóval, és csak találgatások vannak, de bizonyítékot senki nem fog tudni neked felmutatni, egyedül a Nagyfőnök, szóval ezt vele kell letárgyalnod, mert nála jobban senki nem tudja. :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!