Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » A Buddhizmus nekem való?

A Buddhizmus nekem való?

Figyelt kérdés

Kissé fura lehet a kérdés,de remélem érthető lesz!:)

Röviden a lényeg hogy most jutottam el arra a pontra hogy nem tetszik ahogy élek vagyis inkább nem szeretnék ilyen maradni...és úgy érzem a Buddhizmus segítene változni!

Amire gondolok az nem a nagyobb lakás vagy az anyagi helyzet változtatása,hanem a lényemé!

Ha nem a Buddhizmus az én "jótevőm" akkor valami más?

Remélem tudtok segíteni és érthető amire gondolok,ha van kérdés szívesen válaszolok rá!

Köszönöm a válaszokat előre is!

2011. aug. 10. 08:31
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

11:04

Jézus maga nem alapított vallást,a halála után alapítottak vallást,őrá hivatkozva.

kérdező:a buddhizmus szerintem is praktikus irányzat,de én is azt mondom,ne higyj el semmit,és nem muszály csatlakoznod semmilyen valláshoz.ezek egy ideig felemelhetnek,megváltoztathatnak,de utána korlátozni fogják a lényedet,mert mindegyik szabályokra épül.a meditációt,az elme lecsendesítését tudom ajánlani,nekem ez segített túllépni régi önmagamon,és békésebbnek lenni.az is sokat segíthet,ha berögzött szokásokat feladsz,pl.ítélkezés,túl sok beszéd.

2011. aug. 11. 08:11
 12/18 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Szerintem olvass el egy-két buddhista irodalmat és vegyél részt egy-két közösség meditációján-szertartásán és aztán kiderül számodra, hogy ez neked való-e. Pár szempont ami alapján dönthetsz.

Felismerted-e, hogy az élet legjelentéktelenebb és legnagyobb horderejű pillanatai is pillanatok csupán amelyek elmúlnak? Felismered-e, hogy ez nem ered egyébből mint a keletkezésükből? Ami keletkezik az elmúlik. Ebből megérted-e, hogy a keletkezésnek és elmúlásnak alávetett jelenségek egyikében sincsen semmi ami maradandó, ezekben nincs önazonosság. Belátod-e, hogy az önazonosság tételezése a mulandóság törvényével szembemenve egyetlen eredményre vezethet: szenvedésre? Felismerted-e, hogy az élőlények az alábbi alapvető szenvedésekkel mind találkoznak: Születés, Öregség, Betegség, Halál, A nem kívánatossal együtt lenni, A kívánatosat elérni?

Nos ha igen. Akkor a következő kérdés, hogy van -e ezért kedved bárkit is okolni, Istent, Ördögöt, Embereket? Vagy bárkitől magadon kívül segítséget kérni? Ha nem, akkor már sínen vagy.

A Buddhizmus szerint nem az én és a világ eredetével, megszűnésével kiterjedésével kapcsolatos ideológiákkal kell törődni, hanem megfigyelni egy-két egyszerű tényt magunk körül és magunkban. Hogyan keletkeznek, az érzetek, a gondolatok, a az érintkezések, az érzelmek, tudatállapotok, és hogyan szűnnek meg? Találunk-e bármit ami maradandó ezek közül? Ha erre a vizsgálódásra kész vagy akkor ez a Te utad.

Ha a magd nyugalmát szenvedéstől való szabadulásást keresed, akkor fordulj a hinayana hagyományhoz, vagy más néven a Theravádához.

Magyarországon A Buddhista Vipasszana Társaságnál van módod gyakorolni (az egyik leghatékonyabb meditációt a vipasszanát amely rohamos tempóban kitisztít minden romlottságot)

Ha úgyérzed, hogy valamennyi lény békéjét keresed akkor csatlakozz valamelyik mahayána vagy Vajrayána irányzathoz:

Magyarországon pl:

Mokusho Zen dojo

Karma Ratna Dargye-ling

Arya Maitreya Mandala

Szakja Tasi Csö-Ling

Ha úgy gondolod, hogy a spiritualitás nem egy tan, Isten elfogadása, hanem emberi erőnkből a tudatunk , beszédünk és tetteink megtisztítása, és ez a saját hinayána vagy a minden lény mahayána érdekében el kell végeznünk, akkor ez a te utad.

2011. aug. 11. 14:00
 13/18 anonim ***** válasza:
0%

Részemről a "valami másra", pontosabban valaki másra szavaznék. :)

Egy dalszöveg elmondja helyettem:

"Akarod-e tudni, hogy hogy hívják,

akinek a kezeit a szegek verték át?

Akarod-e tudni, hogy mire volt képes érted?

Akarod-e érezni szeretetét,

akarod-e ismerni gyönyörű nevét?

A neve, a neve, a neve: Jézus Krisztus, Úr Jézus Krisztus!

Azt szeretném kérdezni ismered-e őt,

vagy még nálad mindig pici baba,

aki jászolágyon fekszik, és úgy hívják Jézuska?

Tudod-e hogy övé lett minden hatalom,

minden erő, dicsőség,

s hogy vissza fog még jönni, igen eljön az övéiért."

És egy másik dalban:

http://www.youtube.com/watch?v=5chQkB2riMQ

Engem Jézus változtatott meg: a lényemet is, és plusz ajándékként még sok mást is. :)

2011. aug. 12. 02:00
 14/18 anonim válasza:
68%
Próbálgasd én azt mondom. Néhány ötletet tudok neked adni. Vannak akik jógáznak, vannak akik a buddhizmust gyakorolják, vannak akik egyszerűen elmennek hétvégente kirándulni. Én azt mondom neked, hogy nem kötelező felvenned a vallást de ötletet meríthetsz belőle. Így például minden vallásból meríthetsz magadnak olyan ötleteket amikre neked szükséged van.
2011. aug. 16. 00:14
 15/18 anonim ***** válasza:
Láttam az első kommentekből, hogy mi a buddhizmus. Szerintem ezt KÖTELEZŐVÉ kéne tenni, mert sajnos annyian elhiszik a TV-ben szereplő hülyeségeket, az egymásnak ellentmondó tudósok dumáját. Meg nyomják a reklámszövegeket, amitől engem mindig az őrület kerget. Senkinek sincsen már egyénisége... követik, amit a net ír, ez a buddhizmus viszont nagyon tetszik.
2011. aug. 20. 16:59
 16/18 anonim ***** válasza:

"Szerintem ezt KÖTELEZŐVÉ kéne tenni..."

Valóban jó lenne, de félek, hogy pont azzal rontanánk el az egészet (szabadgondolkodás). Még a történeti Buddha is azt mondta, hogy "ne higgyetek nekem azért, mert egy buddha vagyok".

Senkitől sem várhatjuk el, hogy szeressen valamit - ha meg valaki szeretet nélkül gyakorolja a vallását, akkor ott ette meg a fene. :)

2011. aug. 21. 20:44
 17/18 A kérdező kommentje:

Hát köszönöm szépen a válaszokat!

Némelyikőtök már meg ne haragudjon de elég beteg gondolkozással rendelkezik!Nem azért mert épp Jehovás hanem mert megrögzött,beteges és undorító módon tukmálják az emberbe a "hülyeséget"!....

Én nem azt kértem hogy térítsetek meg hanem csak egy két hülye szokásomtól akarok megszabadulni!Erre valaki leírj a a halál hülyeségét...hát köszi!:S:)

Elég kevesen értették meg a lényegét...

A 00:14 válaszolóm értette és még előtte is volt egy két ember,nekik külön köszönöm!

Most beszereztem egy két könyvet aztán kiderül hogy mi és hogy fog segíteni!:)

Még egyszer köszönöm mindenkinek válaszokat!

Legyen szép napotok!:)

2011. aug. 24. 10:12
 18/18 anonim ***** válasza:

Ha jól láttam itt egy Jehovás sem volt. Itt eddig Buddhisták és Katolikusok írtak. Kérem ne keverjük a vallásokat és a szektákat

amúgy 00:14 válaszát adom én is. Gyakorlatilag összeraksz magadnak egy vallást, de lehet hogy a kutatás közepette valamelyik megtetszik és végül azt választod. Próbálgasd és higgy!

2011. aug. 31. 21:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!