Ha isten elitéli a melegeket akkor miért teremtette őket?
Ha Isten elítéli a melegeket, akkor mindenhatósága végett nem teremtette volna meg őket. Ebből az következik, hogy Isten vagy nem mindenható, vagy nem ítéli el a melegeket.
OFF Egy másik paradoxon. Ha Isten mindentudó, előre tudnia kell, hogy fog mindenhatósága révén beavatkozni a történelem menetébe, hogy azt megváltoztassa. Ez azonban azt jelenti, hogy erről a beavatkozásról később már nem dönthet másként, tehát nem mindenható. (Richard Dawkins: Isteni téveszme)
Isten minden embert szeret!
A homoszexualitás nem a génekben van, ezt csak néhány meleg állítja. Én jó pár meleget ismerek, és túlnyomó többségüknek volt korábban kapcsolata a másik nemmel. Néhánynak egész komoly (menyasszony, feleség stb.) A legtöbbjüket valaki más "térítette meg", előtte nem voltak melegek. Ez mindig a saját döntésük volt. Az is igaz, hogy sokuk nehezen boldogult az ellenkező nemmel (pl. lány, és fél a durva férfiaktól; vagy nőies srác, aki fél a saját férfi voltától). A saját tapasztalatom szerint a szülőkkel való konfliktus az egyik fő ok. Például nem volt apja, vagy volt, de brutálisan bánt a családdal. A homoszexualitás tehát nem genetikus, hanem egy társadalmilag tanult viselkedés. Valakinek problémája van a saját szexualitásával, az identitásával, és így próbálja feloldani. Manapság ez egyre jobban elfogadott, sőt menő.
A melegek ugyanakkor sok olyan kutatást támogatnak, ami a "melegség" genetikai eredetét hivatott alátámasztani. A tudományos kutatásról annyit érdemes tudni, hogy a kutató kezdeti elképzelései nagyon erősen befolyásolják az eredményeket! Ezért nem hitelesen azok a kutatások, amiket a nagy dohánygyárak támogatnak, és a dohányzás hatásait vizsgálják. A kutató ÖNKÉNTELENÜL is mindig kicsit a szponzor cégnek kedvez. Ezért is támogatják a nagy cégek ezeket a kutatásokat... Tehát egy olyan kutatás sem hiteles, ami mögött meleg aktivisták állnak.
Isten az embert férfinak és nőnek teremtette. A Sátán (aki egykor Isten angyala volt) találta ki a homoszexualitást. Ezért aki így tesz, az nem juthat be a Mennyországba. Isten ugyanakkor mindenkit szeret, és mindenkinek megbocsát, aki kéri. Isten a bűnt ítéli el, az embert soha. Ezért a homoszexuális hajlam még nem oka annak, hogy valaki a Mennybe jusson, csak az, ha ki is éli.
Én meleg vagyok. Érdekes, az én párom egy teljesen normális, tisztességes családban nőtt fel. Bizalmas volt viszonya a szüleivel és a testvéreivel, teljesen normális családmodell állt előtte. Kamaszkorában sokat járt bulizni az osztálytársaival, sőt, több komoly kapcsolata is volt NŐVEL, működött a szexuális része is a dolgoknak. Az más kérdés, hogy ő maga nem érezte jól magát ezekben a nőkkel való kapcsolatokban, csak azért csinálta, hogy a családjának és a barátainak megfeleljen.
Azaz: az én párom mögött semmiféle negatív külső tényező nem állt, ami a melegséget kialakítsa, akkor hogyan lett mégis meleg? Ha valaki mindent megtett, és a homoszexuális hajlamai ellenére is próbált "heteró" életet élni, de ennek ellenére is ugyanúgy meleg maradt, akkor az ilyen ember lője fejbe magát?
utolsó, ez elég meredek....
látom a válaszodból, hogy rendes ember lehetsz és nincs rossz szándékod de szerintem rosszul látod ezt az egészet, főleg ezt a megtérős részt
nem is tudom
Kedves kérdező! Kifejtem neked egy egyszerű kérdéssel a dolgot. Lehet hogy kicsit durva lesz a kérdés, de nem az a célom hogy megsértselek, hanem hogy megértsd a dolgot:)
Szóval, ha te csinálsz egy gyereket, akkor előre úgy csinálod hogy meleg legyen az a gyerek? Vagy magától lesz meleg, a saját döntésére? Azt hiszem egyértelmű.
rockerboy800 !!!
Szóval, ha te csinálsz egy gyereket, akkor előre úgy csinálod hogy (szellemi fogyatékos, nyomorék stb.) legyen az a gyerek? Vagy magától lesz (szellemi fogyatékos, nyomorék stb.), a saját döntésére? Azt hiszem egyértelmű.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!