Lenne néhány kérdésem Isten létezésével kapcsolatban (? )
A biblia megmagyarázza a föld, az emberiség, az élet keletkezését, de magát az univerzumét, a teljes világét miért nem?
Ha Isten azt szeretné, hogy higgyünk benne miért nem mutatja meg magát? Mi elől rejtőzködik?
Ha Isten végtelen jó és mindenható, akkor miért tűri meg a gonoszt a teremtett világban? Akkor mégsem végtelen jó? Vagy hogyha a jó-rossz egyensúlyából indulunkk ki, akkor nem tüntetheti el, hiszen akkor felborul az egyensúly. De ha Istennek vannak korlátai, akkor nem mindenható. Az ilyen lényt lehet-e egyáltalán istennek szólítani?
Én biztos vagyok abban, hogy létezik a földön kívül is élet. Kizárt hogy egyedül legyünk az univerzumban. Ha netán találunk az univerzum másik felében, egy másik intelligenciát, egy másik bolygón, azt hogy magyarázná meg az egyház?
17f
"Ha Isten azt szeretné, hogy higgyünk benne miért nem mutatja meg magát? Mi elől rejtőzködik?"
Nem rejtőzködik. Istennek is van mivolta, mint az embereknek, de mi emberek a megvalósult, teremtett dolgokkal vagyunk egy természetben, Isten efölött van.
"Ha Isten végtelen jó és mindenható, akkor miért tűri meg a gonoszt a teremtett világban?"
Azért, mivelhogy végtelenül igazságos is.
"Akkor mégsem végtelen jó?"
Nem, mert a fizikai rossz csupán egy nagyobb jó előjele. Ha valakit megműtenek, néhány dolgot ki kell venni, és ez fájdalmat okoz, de végén mindig jó, sőt nagyobb jó sül ki belőle.
"Vagy hogyha a jó-rossz egyensúlyából indulunkk ki, akkor nem tüntetheti el, hiszen akkor felborul az egyensúly. De ha Istennek vannak korlátai, akkor nem mindenható. Az ilyen lényt lehet-e egyáltalán istennek szólítani?"
Nincsenek korlátai és a jónak meg a rossznak nincsen egyensúlya. A rossz akadály az örök boldogság ellen.
"Én biztos vagyok abban, hogy létezik a földön kívül is élet. Kizárt hogy egyedül legyünk az univerzumban. Ha netán találunk az univerzum másik felében, egy másik intelligenciát, egy másik bolygón, azt hogy magyarázná meg az egyház?"
A valószínűség nem jelenti azt, hogy biztos.
Tisztelt eric_one (15:09)
Olvastam a Bibliát, nem is egyszer bevallom, vannak részek benne melyeket nem voltam képes végig olvasni, olyan dolgokat mint például hogyan mosakodjanak a zsidók, vagy melyik étel kóser, vagy a gyűlölettől duzzadó részeket Mózes könyveiből, azokat nem olvastam végig.
Én úgy gondolom, hogy Te nem értettél sokat belőle. A kérdező valóban a bibliából indul ki kérdéseivel, de azok a kérdések nem a biblia magyarázataira vonatkoznak, hanem Istenre. Én azokra válaszoltam.
Talán beláthatnád azt, hogy a Biblia értelmezésre szorul, mert gyarló emberek írták gyarló embereknek, tudomásul vehetnéd azt is, hogy a Bibliát nem csak, átírták és lefordították, hanem hamisították és csonkították is, hogy azzal némely hitványabb erkölcsű vallási és politikai előjárók érdekeit szolgálják. (12:20)
Szia. Szerintem nagyon jó kérdéseket tettél fel, ezek engem is mindig izgattak:D
Tehát az emberek azért hisznek, mert így biztonságban érzik magukat. Sokkal jobb az a tudat, hogy valaki mindig vigyáz rád, hogy halál után a Mennyországba kerülsz , mit az, hogy magadra vagy utalva és, ha meghalsz egyszerűen megszűnsz létezni...
Hogy miért nem mutatja meg magát, annak 2 oka lehet: 1. mert nem létezik , 2. sokkal jobb, hogy mindenki eldöntheti miben hisz illetve miben nem. Ha biztosan tudnánk ,hogy létezik az már nem hit, hanem tudás lenne.
A Biblia nem magyarázza az univerzum keletkezését mert akkor még azt sem nagyon tudták, hogy van e egyáltalán univerzum. Nem nagyon sejtették, hogy mi van az egeken túl, ezért is mondták azt ,hogy ott él isten meg az angyalok :)
Számomra a "sátán" éppen akkora mindenható, mint isten. A sátán egyébként lehet, hogy maga a jóság és elképzelhető ,hogy isten a gonosz...
Földön kívüli életet valószínű már találtak, de 2 okból nem tárják elénk: 1. az ember nagy tömegben pánikot keltene, legtöbbünk nem tudna mit kezdeni ezzel az infoval, hogy nem vagyunk egyedül és hála a sok világ vége filmnek, azt hinnénk lerohannak minket meg hasonlók. 2. az egyház valószínű elveszítené jelenlegi értékét, de nem az összeset. Az egyháznak hatalmas hatalom van a kezében, csak mi így kívülről ezt nem is látjuk. Gyakorlatilag a mozgatórugója mindennek... Ha még nem találtak életet , de fognak akkor az előbb elmondott okok végett nem fogják elénk tárni. Az már más kérdés, hogy mi van akkor, ha egyszer csak megtámadnak minket az UFOk :D bár nem hiszem, hogy akkor túl sok ateista lenne, abban a percben :P
Szia!
1. A Biblia az univerzum keletkezésére is utal, de jelképes nyelvezettel. Az ókorban egy nomád nép által lett lejegyezve, akiknek nem voltak feltétlenül szavaik sok mindenre,ami ma természetes. A Bibliára, és minden szent könyvre jellemző amúgy is hogy inkább jelképekkel dolgozik, szimbólumokkal, mert azt minden ember minden korban könnyebben megérti.
2. Isten nem rejtőzködik, hanem kinyilvánítja magát az egész teremtésben. De mivel nem egy szakállas öregúr nem fog neked megjelenni, nem fogsz tudni rámutatni, hogy nini, itt van Isten. Hiszen Ő maga a MINDENSÉG. Érted, mit jelent ez? A kérdésed olyan, mintha egy hal azt fontolgatná, létezik-e az óceán.....
3. Isten nem végtelenül jó, ezek emberi jelzők. Isten jón, rosszon túl van. Ő tökéletes. És a tökéletességben a rossz is benne foglaltatik. De a rosszat átalakítja és jót teremt belőle.
4. Nem Istennek vannak korlátai, hanem a világnak amit teremtett. A kabbala ezt írja: a teremtéssel Isten világokká korlátozta magát. A kulcsszó: önmagát korlátozza. Ha én egészségesen táplálkozom, azt nem azért teszem, mert nem ehetek csokit, hanem mert egészségesen akarok táplálkozni, mert tudom, hogy ez JÓ. Ahogyan Isten is látta teremtés közben, hogy az JÓ.
5. Hogy van-e a földön kívül élet, nem tudom, és a Biblia nem is foglalkozik ezzel a kérdéssel, mert nem erről szól. A Biblia arról szól, hogyan éljünk mi itt a földön, az ember és Isten kapcsolatáról szól.
6. Egy másik hozzászólásodra reagálva: purgatórium a Biblia szerint nem létezik, a pokol pedig az istentől való elszeparáltságot jelenti.
Tisztelettel:
Freya
Nem olvastam végig mert baromi lusta vagyok,de azért válaszolok a kérdéseidre.
1:Azért nem mutatom meg magam mert túl szép vagyok hozzátok képest és még magatok alá vizelnétek.
2:Azért tűröm meg a gonoszt mert szeretem látni ahogy szívtok.
3:Majd csak kitalálnak valamit.
Írtam privátot. Még nem válaszoltál rá. Az ide feltett kérdéseidre válaszolok.
"A biblia megmagyarázza a föld, az emberiség, az élet keletkezését, de magát az univerzumét, a teljes világét miért nem? "
A Biblia mondja: "Megalkotta Isten a két nagy világító testet: a nagyobbik világító testet, hogy uralkodjék nappal, és a kisebbik világító testet, hogy uralkodjék éjszaka; meg a csillagokat. Az égboltra helyezte őket Isten, hogy világítsanak a földre, és uralkodjanak nappal meg éjszaka, és elválasszák a világosságot a sötétségtől. És látta Isten, hogy ez jó."
"Ha Isten azt szeretné, hogy higgyünk benne miért nem mutatja meg magát? Mi elől rejtőzködik? "
Ő teremtette a világot mindenestől. Nem egy kósza valaki benne. Így valós természetében képtelenek vagyunk felfogni, a korlátaink miatt. Csak a fényt látjuk. De azért, hogy róla képet kapjunk, Fia testet öltött.
"Ha Isten végtelen jó és mindenható, akkor miért tűri meg a gonoszt a teremtett világban?"
A gonoszság szabad döntés. Nem vagyunk robotok. Időt ad a gonoszoknak, hogy megtérhessenek. Ha az idő lejárt, megítéli a gonoszt.
"Vagy hogyha a jó-rossz egyensúlyából indulunkk ki, akkor nem tüntetheti el, hiszen akkor felborul az egyensúly."
Miféle egyensúly? A gonosz a jó egyensúlyát borította fel. Amíg gonosz van, addig nincs egyensúly. A helyreállításkor hozza újra egyensúlyba a kócerájt.
"Én biztos vagyok abban, hogy létezik a földön kívül is élet. Kizárt hogy egyedül legyünk az univerzumban."
Ha ezt az ufók tömeges megjelenésére alapozod, erre is van Jézusnak válasza.
"Mert hamis Krisztusok és hamis próféták támadnak, és nagy jeleket és csodákat tesznek, annyira, hogy elhitessék, ha lehet, a választottakat is."
"És akkor jelek lesznek a napban, a holdban és a csillagokban"
Nagy megtévesztések korát éljük. Az ufójelenségek ezek részei, ahogy Jézus megmondta előre.
"Ha netán találunk az univerzum másik felében, egy másik intelligenciát, egy másik bolygón, azt hogy magyarázná meg az egyház? "
Nos, amennyiben az élet véletlen létrejötte lehetséges volna (ma sem tudják megmagyarázni, hogy jelent meg), és az evolúciós elmélet bizonyított tény volna, úgy erre volna matematikai esély. A következő linkben ilyen cáfoló tényezők vannak erre, mint:
- a szénrétegekben, amelyeket több millió évesnek mondanak, különböző használati tárgyakat találtak. Esetenként sziklában(!) találtak ilyesmiket.
- A perui Yucca kövek rajzain háziasított dínók vannak. Mivel a kőrajzok keletkezésekor még nem ismerhették a dínók maradványait, így az a következtetés marad, hogy saját eseményeiket örökítették meg.
- A legnagyobb hegyeken nagyméretű kagylók kövültek meg. Összezáródva! A kagyló, ha elpusztul, szétnyílik. Ezek a kagylók hirtelen pusztultak el, az özönvíz miatt.
- A geológiai rétegekről azt mondják, hogy évmilliók alatt rakódtak le. Ám rengeteg fa kövült meg, amelyek több geológiai rétegen futnak keresztül. Ez pedig csakis úgy lehetséges, ha a rétegek gyorsan rakódtak le.
És még hosszan lehetne sorolni...
Off:
Nekem csak egyetlen kérdésem van a moderálással kapcsolatban:
Miért nem tiltják ki az olyan trollokat, mint a tegnap 14:11-es?
Nem hiszem, hogy a válasza bárkinek is hasznos lenne; de még csak nem is humoros, sőt, szerintem inkább provokatív. És ennek ellenére még nem törölték le...
A vicces az lesz, ha majd az én válaszomat törlik, mert nem a kérdésre válaszoltam. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!