Szerintetek Isten az Egész vagy része az Egésznek?
Kedves JT (13:38)!
Utolsó hsz-em után írt válaszodban feltett kérdéseidre válaszolva:
Nem, nem számítanak mindenek felett az egyes emberekről alkotott személyes véleményeink. És nem, az Igazság szempontjából nem számít, kinek mi a véleménye Rólad vagy másról.
Én nem is állítottam ezt, tehát nem tudom, miért kérdezted.
Megjegyzem, más szempontokból meg igenis számítanak az emberi vélemények. Az "Istennek akarunk tetszeni, nem embereknek" mellett a Biblia nagyon sok helyen ad részletes útmutatást a viselkedésről, jellemről, stb., s ezek gyakorlati alkalmazásának egyik következménye lehet akár az emberek szemében elnyert kedvesség is. Konkrétan említi is az Írás egy helyen, hogy a gyülekezet kedves volt a világiak (!)előtt.
Ha a szimpátiának a kérdésbe való belekeverése alatt azt érted, hogy megköszöntem Péter válaszát, akkor azt elismerem, hozzátéve, hogy szerintem ez nem baj.
Ha pedig az egyes felekezetekhez vagy azok egyes tagjaihoz való szimpátia belekeverésére gondolsz, annak kinyilvánítását egyrészt Te magad provokáltad ki az előző írásoddal, másrészt kérlek, próbáld meg legalább ugyanekkora súllyal figyelembe venni a hsz-em többi részét is. Konkrétan: az objektivitást, továbbá a JT-kre és Rád vonatkozó pozitív véleményt.
A következő kérdésedre válaszom: Nem, nem visz előrébb. Ezt senki sem állította. Megjegyzem, a kérdést ismét provokatívan fogalmaztad meg, mivel burkoltan (?)azt állítod benne, hogy aki személyekről beszél, annak egyéb ismeretei nincsenek.
Következő kérdés, mely ismét általánosító, ezért megint csak provokatív: Csak a magam nevében tudok beszélni. Rám nem igaz a feltételezésed, mivel én kutatok, keresek. Tehát nem tudok válaszolni a miértre.
A teológiai részhez nem kívánok hozzászólni. Mint már említettem, nem látom értelmét az ilyen vitáknak.
"... melyeket Péter összeömlesztett" - írod, s ennek ismét van egy kis negatív felhangja, sőt, személyeskedő éle, mondhatnám, kifejezi a véleményedet a személyről, mintegy belekeverve a személyeskedést a vitába.
Ismerős a szitu?
Itt erősíteném meg azt a véleményemet, miszerint a válaszok értékét a belső tartalmon felül befolyásolja a stílus és a másokhoz való hozzáállás is.
Természetesen nem teológiai szempontból. :-)
Nem óhajtok ilyen jellegű vitát sem folytatni, ezért ez a topic részemről lezárva. Remélem, nem bántottalak meg.
Továbbra is el fogom ismerni, ha _bárki_ valóban hasznos, korrekt választ ad, vagy olyan ismeretet oszt meg, amely új számomra, beleértve Téged is.
Azt gondolom, az első oldalon lévő első hsz.-ban senkit sem sértettem meg, sőt felhívtam a figyelmet egy gyakori értelmezési tévedésre, de mégis kioktató válasz érkezett, mely az érveket figyelembe sem véve, valóban összeömlesztett egy rakás hamis fordítást a témával kapcsolatban. Ezeknek a közös jellemzője valóban az, amit később leírtam, vagyis hogy a közeli és távolabbi szövegkörnyezetükkel, Jézus szavaival, valamint a teljes bibliával abszolút nem egyeznek.
Sajnos sokaknak sérti a fülét, ha megkérdőjelezik a dédelgetett hamis tanaikat. De ez a reakció viszont nem ismeretlen a Bibliai időkből, sajnálom!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!