Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ezt, hogy ítéli meg az Isten?...

Ezt, hogy ítéli meg az Isten? Mert biztos van ilyen is.

Figyelt kérdés

Mi a helyzet akkor ha valaki hívőnek mondja magát,templomba jár ,de a vallása szerint bűnöket követ el,

míg más valaki nem tartja magát hívőnek,nem imátkozik,nem jár templomba,de keresztényi életet él?Nagyjából olyat amilyet az Úr elvár.

2009. márc. 25. 20:03
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
90%
Isten csak azokra a bűnökre érti a feloldozást,amiről nem tudsz amikor elköveted, de ráébredsz, és tényleg megbánod. Ha tisztában vagy a bűnöddel, de mégis megteszed újra meg újra, mert úgyis felold, akkor nem teszi.
2009. márc. 27. 07:56
 12/21 A kérdező kommentje:

Na még egyszer!

,,Az Istennek nevezett mumus az az Isten, akit/amit a Biblia említ.Ellentmondásos, mert folyton szabályozni akar, ugyanakkor bármit tehetsz, a végén ha megbánod, még jobban is fog szeretni, mint a 'tiszta életű' egyéneket"-

bármilyen bűn elkövethetek és ha megbánom jobban fog szeretni,mint aki egész életében betartotta az Ő szabályait? hhheehhe???

Egyébkén szerintem ha már ott vagy nincs olyan,hogy jobban szeret.

2009. márc. 27. 19:47
 13/21 A kérdező kommentje:

08:43

ez olyan,mint a gyónás meg a hasonlók.Ki lehet használni.

Valódi megbánás nincs.

2009. márc. 27. 19:50
 14/21 A kérdező kommentje:

07:56

tényleg így megy?

MIÉRT VAN AZ,HOGY A BIBLIÁT A FELEKEZETEK MÁSKÉNT MAGYARÁZZÁK,ÉRTELMEZIK?

2009. márc. 27. 19:51
 15/21 A kérdező kommentje:

A farizeusok igazságosaknak tartják magukat, és így nincs szükségük megtérésre.

Én nem megtérésre gondoltam.

Mondjuk semilyen szerepet nem játszik az életében a vallás.Nem hallot megtérésről,megbánásról.

De a keresztényibb életet élt,mint sok hívő.

Meghal és akkor az Úr hogyan bírálja őt.

Aki mondjuk még sosem hallott felőle?

2009. márc. 27. 19:58
 16/21 anonim ***** válasza:
94%
Kérdező! Én nem tudom a felekezetek hogy magyarázzák meg a dolgokat, én nem járok egybe sem, de szerintem logikus ha tisztában vagy a bűnöddel, és mégis újra meg újra megteszed, akkor hülyének nézed az Istent. Az a hozzáállás hogy elmondok két miatyánkot szerintem kiveri a biztosítékot a főnöknél egy idő után.
2009. márc. 30. 12:36
 17/21 anonim ***** válasza:
7.56-os voltam.
2009. márc. 30. 12:36
 18/21 anonim ***** válasza:
94%

A Bibliában (az Újszövetségben) Jézus elbeszélése szerint a következő szempontok szerint fogja szétválogatni az embereket az utolsó ítéletkor: Éheztem és ennem adtatok, szomjaztam és innom adtatok, mezítelen voltam és felöltöztettetek, jövevény (idegen) voltam és befogadtatok, beteg voltam és meglátogattatok, fogságban voltam és felkerestetek. Ekkor megkérdezik tőle: Mikor láttunk éhesnek, szomjasnak stb, vagyis mikor találkoztunk veled és segítettünk (vagy nem segítettünk) rajtad. Erre azt feleli: Amit egynek tettetek a legkisebbek közül, velem tettétek.

Vagyis számomra ez azt jelenti, hogy nem a vallási hovatartozás, templombajárás, ima stb számít, hanem az, segítettem-e azon, aki kiszolgáltatott helyzetbe került valami miatt, és nekem volt módon segíteni (akár csak azzal, hogy meghallgattam, és nem mentem el mellette).

2009. márc. 30. 18:24
 19/21 A kérdező kommentje:

Nem azért kérdeztem ezt,mert én ilyen cipőben járok.

Egyszerűen kíváncsi voltam.

Én nem vagyok a templomba járos viszont,nem is élek úgy,mint egy igaz hívő.

2009. márc. 30. 19:34
 20/21 A kérdező kommentje:

18:24

Ezt tetszik

2009. márc. 30. 19:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!