Ezt, hogy ítéli meg az Isten? Mert biztos van ilyen is.
Mi a helyzet akkor ha valaki hívőnek mondja magát,templomba jár ,de a vallása szerint bűnöket követ el,
míg más valaki nem tartja magát hívőnek,nem imátkozik,nem jár templomba,de keresztényi életet él?Nagyjából olyat amilyet az Úr elvár.
Na még egyszer!
,,Az Istennek nevezett mumus az az Isten, akit/amit a Biblia említ.Ellentmondásos, mert folyton szabályozni akar, ugyanakkor bármit tehetsz, a végén ha megbánod, még jobban is fog szeretni, mint a 'tiszta életű' egyéneket"-
bármilyen bűn elkövethetek és ha megbánom jobban fog szeretni,mint aki egész életében betartotta az Ő szabályait? hhheehhe???
Egyébkén szerintem ha már ott vagy nincs olyan,hogy jobban szeret.
08:43
ez olyan,mint a gyónás meg a hasonlók.Ki lehet használni.
Valódi megbánás nincs.
07:56
tényleg így megy?
MIÉRT VAN AZ,HOGY A BIBLIÁT A FELEKEZETEK MÁSKÉNT MAGYARÁZZÁK,ÉRTELMEZIK?
A farizeusok igazságosaknak tartják magukat, és így nincs szükségük megtérésre.
Én nem megtérésre gondoltam.
Mondjuk semilyen szerepet nem játszik az életében a vallás.Nem hallot megtérésről,megbánásról.
De a keresztényibb életet élt,mint sok hívő.
Meghal és akkor az Úr hogyan bírálja őt.
Aki mondjuk még sosem hallott felőle?
A Bibliában (az Újszövetségben) Jézus elbeszélése szerint a következő szempontok szerint fogja szétválogatni az embereket az utolsó ítéletkor: Éheztem és ennem adtatok, szomjaztam és innom adtatok, mezítelen voltam és felöltöztettetek, jövevény (idegen) voltam és befogadtatok, beteg voltam és meglátogattatok, fogságban voltam és felkerestetek. Ekkor megkérdezik tőle: Mikor láttunk éhesnek, szomjasnak stb, vagyis mikor találkoztunk veled és segítettünk (vagy nem segítettünk) rajtad. Erre azt feleli: Amit egynek tettetek a legkisebbek közül, velem tettétek.
Vagyis számomra ez azt jelenti, hogy nem a vallási hovatartozás, templombajárás, ima stb számít, hanem az, segítettem-e azon, aki kiszolgáltatott helyzetbe került valami miatt, és nekem volt módon segíteni (akár csak azzal, hogy meghallgattam, és nem mentem el mellette).
Nem azért kérdeztem ezt,mert én ilyen cipőben járok.
Egyszerűen kíváncsi voltam.
Én nem vagyok a templomba járos viszont,nem is élek úgy,mint egy igaz hívő.
18:24
Ezt tetszik
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!