Ha a gyűlölet a Sátántól jön, akkor, aki gyűlöli a Sátánt, annak a gyűlölte kitől jön?
Jó reggelt!
Ez így akkor nagyon a helyén van szerintem: segítségadás szükség esetén, megértés, türelem, stb., de mégis egyenlőségben... Tényleg korrekt.
A vigasztalás, bátorítás pedig véleményem szerint nem alacsonyabb rendű a fizikális segítségnyújtásnál, tehát ez is rendben.
"...és másokra is...:)" - Igaz..-) Értettem.:-)
Szép napot!
"A komment megírásának időpontja: 06-20 18:18"
A kérdezőből mintha maga a Sátán beszélne.
Dettó ugyanazt mondja, mint Jézus ellenségei, hogyha olyan hatalmas vagy, miért nem szállsz le a keresztről, miért nem pusztítasz el minket, az ellenségeidet?! Mivel sem Jézus akkori ellenségei, sem a kérdező nem érti Jézust, ezért primitívnek és gyengének tartja Jézust, pedig ez a helyzet pont fordítva van. Pont a kérdező az aki szánalmasan primitív.
Milyen szép is lenne a világ, ha Jézus egyszerűen csak eltipor minden rosszat, minden szép rózsaszínű lenne, és a drágalátós embernek lehetősége sem lenne választania a rosszat, és elmondhatná az ember magáról, hogy ő a tökéletes mert sosem vétkezik. Hát csudaszép egy világ lenne, biztos nagyon érdekes lenne, meg szórakoztató! pfff!
A helyzet az, hogy sem a vallás sem az élet nem mese. Jézus nem jótündér, az ember pedig nem mesefigura. A rossz elleni küzdelem nem abból áll a teremtő részéről, hogy majd helyetted megküzd ellene, és megóv téged minden kísértéstől! Ha ezt tenné, azzal pont a lekedet ölné meg, és tehetetlen idióta bábot csinálna belőled. Ez az, amiért közvetlenül nem avatkozik bele az életedbe. A te életed, a te harcod. Útmutatást, segítséget mindig kapsz, ahogy most is. Ha jó döntést akarsz hozni, mindig megteheted, de akár jól döntesz akár rosszul akármilyen kérdésben az mindig a te döntésed lesz, és mindig neked kell majd érte felelned, nem Jéusnak, nem Istennek és mégcsak nem is a Sátánnak, hanem NEKED!!
Ha Jézus a kereszten úgy gondolkodott volna ahogy te, csúnyán megszégyenült volna, elbukott volna. Az ő küldetése nem az volt, hogy elpusztítsa a gonoszt, vagy a megtévedt bűnbeesett embereket, hanem az, hogy éppenhogy megmentsen a gonosztól mindenkit akit csak lehet, méghozzá a saját szenvedései, saját élete árán.
Már hogyne gyűlölné a gonoszt! A jó keresztény is gyűlöli a gonoszt.
Jézus arra tanít, hogy ítéld el, gyűlöld a bűnöket, de szeresd még az ellenségeidet is. Mert a bűnös ember nem azonos a bűnnel, csak felvette azt. Erős hittel, őszinte megbánással, és hittel Jézusban a bűnétől megszabadulhat.
LastOne.Left-nek, ha még jár errefelé... :-)
Szia!
Elnézésedet kérem, hogy eddig nem válaszoltam a 06-29 09:44-es posztodra, de eddig nem vettem észre...
Mégpedig valószínűleg azért, mert a 06-29 08:47-esedre én 09:47-kor válaszoltam, tehát a 3 perccel azelőttit nem láttam. Azutáni komment meg nem volt...
Azóta meg csak most került a megválaszoltjaim között az "élbolyba", mivel mások is hozzászóltak tegnap és ma...
Viszont most meg azért nem tudok válaszolni, azaz eleget tenni a kérésednek, mert nem emlékszem, mi(k)re gondoltam pontosan, amikor említettem azokat az apróságokat. :-(
De szerintem ha azok tényleg hibák, méghozzá lényeges, kijavítandó hibák, akkor máshonnan is meg fogod kapni a segítséget a felfedezéshez. :-)
Sőt, az Úrtól pedig az erőt és a kitartást is a megoldáshoz, a változáshoz; vagy egyszerűen "egy csettintésre" eltűnnek. :-)
Pláne ilyen hozzáállással, ami mellesleg elég ritka, hogy nem ítélkezésnek veszed / vennéd az építő kritikát, hanem javítani akarsz. :-)
Nem akarom elhumorizálni a kérdést, de ezt most nem bírom kihagyni, mert elég központi téma nálam mostanában a helyesírás:
Az egyetlen, amiben Veled kapcsolatban biztosan emlékszem: Az átlagnál sokkal jobb a helyesírásod, s ez nálam mindenképp "jópont". :-)
De van néhány apróbb hibád, többnyire olyanok, amik már főiskolai tananyagba tartoznak, tehát nem veszélyesek.
De ez meg nem egy olyan dolog, ami lényeges lenne, úgyhogy felejtsük is el... :-)
Én amúgy nem nézem le azokat, akik nem jó helyesírók, pedig - főleg itt, a neten - szörnyű dolgokat lát az ember.... Általános iskola alsó és felső tagozatos nyelvtan tananyag mintha nem is létezne... :-(((
A "középiskolai szintű" hibákat talán könnyebb elviselni, de ehhez is sok türelmet kellett tanulnom. :-)
Persze könnyű annak /pl. nekem is :-) /, akinek alapon van érzéke hozzá, nem úgy kell bemagolnia, begyakorolnia mindent... :-)
De akinek nincs, és nem is hajlandó időt szánni a gyakorlásra, tanulásra, azt már nem igazán bírom megérteni...
Szóval, e téren nincs félnivalód a kritizálásomtól. :-)
Üdv, Berta
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!