Ha a gyűlölet a Sátántól jön, akkor, aki gyűlöli a Sátánt, annak a gyűlölte kitől jön?
ezt még kiragadom, nehogy félreértsd előző szavaim.
"Bár inkább megfelelés helyett ismét a másik fél javát hangsúlyoznám, azaz az ő szükségleteinek betöltését, anélkül, hogy azok elvárásokként megfogalmazódnának vagy egyáltalán felmerülnének benne."
ha nem tájékoztat téged arról, amit ő saját javának vall, akkor te kitalálod azt, spontán, vagyis nem az érosz jut érvényre, hanem az agapé, hiába szexuális megnyilvánulásról van szó, mivel sugallatból, megérzésből cselekszel, azt teszed, amit helyesnek érzel semmiféle érdekkel a mögötte, csak azért, mert azt tartod jónak..szóval a szex önzetlen lesz, és testi-szellemi eggyé válás következik, nem pedig önző szex, amikor is vágyódás és ragaszkodás alapú a dolog. :)
üdv és remélem érthető
26/F
LastOne.Left
Szia, Last.One!
Megpróbálok rövid lenni, bár ez ritkán sikerült eddig...:-)
Értelek, megértelek, és majdnem teljesen egyetértek - úgy az egésszel, amit legutóbb írtál.:-)
Freyával kapcsolatban írtam, hogy nem vagyok biztos benne... De bocsi még egyszer.
Nem akarok külön-külön belemenni a részletekbe, úgy látom, mindig hosszadalmasak leszünk, új és új dolgok jönnek be / merülnek fel, és hát ennek így sosem lesz vége... Ezért csak két dolog:
1. 16 éve a Biblián "szocializálódom", valószínűleg nekem ezért akkora tekintély. Rengeteget olvastam is mellette, könyvek, újságok, ill. egy ideje most már neten is + filmek.
Így jutottam el valahogy ide is, kb. tavaly ősz végén v. tél elején, és _minden_ olyan kérdést elolvastam, ami érdekelt. /Amikor kezdtem, 190 oldal volt a Vallás témakörben/. (Arra csak a napokban jöttem rá, hogy mivel gyakran elkanyarodik a téma, lehet, hogy a többibe is bele kellene néznem.)Talán nem vagyok már olyan kocka, de maradtam nagyon nagyon óvatos...:-)
És ma felfedeztem egy "fújfújvigyázznagyonveszélyes" kategóriában - miközben ma célirányosan Téged "tanulmányoztalak" - egy bizonyos Nabas-t. Eddig két beszélgetéseteken próbáltam végigrágni magam, és ledöbbentett az egész... Persze jobban utána kell járnom, de egyelőre úgy látom, hogy bár a Biblia által tiltott zónában tevékenykedett (vagy még most is?), és kicsit "szinkretizál" (Nehogy beleköss, direkt raktam idézőjelbe!), sokkal többet tud a Bibliáról, Istenről, Jézusról, stb. mint akár Te vagy én /vagy ketten együtt...:-) /. Szóval, nem fogok unatkozni a következő napokban sem... Keresek, és remélem, megtalálom a teljes és tökéletes igazságot, ami vagy az, amiben eddig is hittem, és működött is az életemben, vagy ennek egy kissé kiterjesztett változata.
2. Bocsi, ez kicsit személyesebb lesz.
Láttam, többen nem gondolnak normálisnak, vagy egyesek szerint "túlmisztifikálod a dolgot", és egyéb negatív véleményeket. Nem vagyok sem illetékes, sem alkalmas ennek megítélésére; mindenesetre van hasonló tapasztalatom, mivel engem is sokan néztek hülyének a hitem miatt, csak az nem virtuálisan volt, hanem élőben...
Számomra sokszor nagyon vonzó az, amit írsz. Persze, nekem még mindig magas, de nem baj.
Viszont itt egyből bejön az önző vágy egy hozzád hasonló kaliberű, csak korban hozzám illő férfi felé, akivel létrejöhet az a bizonyos önzetlen, harmonikus, alázatos - de nem megalázkodó - együttműködés, amiről szó volt. Tehát akkor most ez jó, vagy nem? :-) Mert ugyebár a jóra vágyom, de önző módon, továbbá alapon nem kellene jelen lennie a vágynak... /És szerencsére vagy hála Istennek az elmúlt években nem kínlódtam túl sokat ilyen vágyakkal./
De emellett ott van a kiábrándultság is, a negatív tapasztalatok, + azt hiszem, túl sok krimit olvastam tini koromban, és egyből jön a hitetlenkedés, hogy nem, ilyen srácok / férfiak nincsenek, nem lehetnek, valószínűleg csak hatalmukba akarják keríteni a másikat mindenféle ilyen trükkökkel, és tényleg nagyon lököttek, ha nem egyenesen pszichopaták...
Úgyhogy tényleg csak erre válaszolj őszintén, légy szíves: Nálad ez csak elmélet, vagy tényleg a gyakorlatban is így élsz, így viszonyulsz másokhoz? Gondolok itt a munkahelyre, párkapcsolatra.
Persze - és ezért előre is bocsi - , bármit írsz, a gyanakvás megmarad, mert ugye "messziről jött ember azt mond, amit akar", pláne látatlanban, nick-kel, de mégis érdekelne.
Na, ennyit arról, hogy rövid leszek...:-(
Várom válaszod.
Üdv, Berta
Kedves Berta. :)
Lenne egy kérésem így egyből az elején.
Légy szíves a következő válaszodba vágd már be nekem azt a két kérdést, ahol megtaláltad Nabas nevű hozzászólóval való beszélgetésünket, ugyanis nem találom az általam megválaszoltakba, és múltkor már kerestem...megjegyzés ide: tényleg őszintén kerestem a két kérdést, és láss csodát, a drága jó Isten most is működik, általad...:)
"Úgyhogy tényleg csak erre válaszolj őszintén, légy szíves: Nálad ez csak elmélet, vagy tényleg a gyakorlatban is így élsz, így viszonyulsz másokhoz? Gondolok itt a munkahelyre, párkapcsolatra."
Szerintem ehhez teljesen felesleges bármit is hozzászóljak, főleg a gyanakvásod végett, Te magad tudod rá a választ, próbálj tettekből megítélni(értékelni), de itt az oldalon a tetteim szavakban nyilvánulnak meg. :)
"Keresek, és remélem, megtalálom a teljes és tökéletes igazságot, ami vagy az, amiben eddig is hittem, és működött is az életemben, vagy ennek egy kissé kiterjesztett változata."
Ezzel kapcsolatban szoktam mondani valamit, amit már egy Einstein nevű ember is kijelentett, bár én kissé módosítottam azon.
A hit tudás nélkül vak, a tudás pedig hit nélkül sánta...Szóval te már lehet réges régen találkoztál a teljes és tökéletes igazsággal, csak hát nem hitted/hiszed...eképpen hiába hiszel valamiféle igazságban, ha azt sem tudod, konkrétan mi az. :)
ui.: Ha van kedved, akkor mesélhetek neked az ember tévedéséről, ami miatt az önzés teret nyer, ami miatt vágyunk, ragaszkodunk és a többi...és akkor választ kaphatsz erre is: "Tehát akkor most ez jó, vagy nem? :-) Mert ugyebár a jóra vágyom, de önző módon, továbbá alapon nem kellene jelen lennie a vágynak..."
üdv és várom válaszod
26/F
LastOne.Left
Kedves LastOne!
Először is a linkek, bár megjegyzem, lehet, hogy őszintén kerested, csak valószínűleg nem elég kitartóan... :-) Azért ha a megválaszoltjaidat cím és/vagy kategória alapján szűrve megnézegeted, nem került volna sok időbe szerintem megtalálni, saját tapasztalat...:-)
De a lényeg: a két link, plusz egy bónusz, hátha abban is találsz valamit.
http://www.gyakorikerdesek.hu/ezoteria__reinkarnacio-es-karm..
http://www.gyakorikerdesek.hu/ezoteria__agykontroll__1334981..
http://www.gyakorikerdesek.hu/ezoteria__reinkarnacio-es-karm..
- "elmélet, gyakorlat, munkahely, párkapcsolat" kérdésem elől kitértél. Nem, nem tudom a választ. Két opció van, az egyik persze valószínűbb a másiknál, és kívánatosabb is, de ez még nem elegendő a bizonyossághoz.
A másik témához csak annyit:
Nyomon vagyok, szédületes érzés! :-)
Megmaradt az eddigi is, csak kitágult, kiszélesedett, anélkül, hogy "tiltott" területre tévedtem volna.
Itt megköszönöm Neked azt, amennyivel Te hozzájárultál, hozzásegítettél akár a nekem szóló írásaiddal, akár a régebbiekkel. Vagy ha úgy tetszik, köszönöm az Úrnak, hogy közreműködtetett Téged. :-)
Ezért köszönöm a felajánlásodat, de már nem aktuális a kérdés. :-)
Üdv, Berta
Berta. :)
A kitartásom abban nyilvánul meg, hogy erősen hiszem a transzcendentálisat, és látod, megkaptam a keresésem "célját"...nem görcsöltem rajta. Egyébként 73 oldalnyi választ végigrágni úgy, hogy nem ugrott be egyetlen szó sem a kérdésekből, elég hosszadalmas(arról nincsen tudomásom, hogy lehet a megválaszoltjaimat szűrni kategória szerint, úgy valószínűleg rövidebb lett volna a menet), bár időnk mint a tenger, és így mégis hamarabb jutottam infóhoz...egyébként azért kerestem az adott kérdéseket, mert Nabas barátommal akartam felvenni a kapcsolatot, mivel abbamaradt részéről a reakció az egyik kérdésnél...megoldottam másként azóta, másféle kereséssel, de ha már szóba hoztad, elkértem tőled a "linkeket", mindenesetre még egyszer köszi. :)
Igazság szerint nem kitértem, bár tudtam, hogy ezt fogod írni. :P
mindössze annyi történt, hogy hiába írok neked igenleges választ, a gyanakvásod miatt érvénytelen az egész, amiért azt kijelentetted, hogy messziről jött ember azt mond, amit akar...innentől kezdve, ha bemondom, hogy igen, gyakorlatban is működik a dolog, attól még mindig messziről jött ember vagyok...szóval ez sem elég a bizonyossághoz, meg kell tapasztalj ahhoz, hogy eldönthesd, ezért is mondtam, hogy az itteni(mivel innen ismersz) válaszaimból vonj le következtetést, amit meg is tettél, hiszen párszor megdicsértél már, amit megint köszönök, ez a fajta tudás mellé már csak hinned kell, hogy teljes legyen a dolog. :)
Egy dolgot megjegyeznék azért...addig egy szót sem szóltam senkinek, amíg kezembe nem került a magyarázat, azóta pedig hogy erről beszélek, az emberek érdeklődnek körülöttem, mintsem hogy megvetnének, mivel mint már mondtam, magyarázattal más a szitu, mint példázatokkal. :)
ui.: egyébként nem az a "dolgom", hogy saját élményeket meséljek, hanem az, hogy az elvet tudassam, amivel megértésre juthatnak az egyének.
üdv és sok sikert a felismerésben
26/F
LastOne.Left
Kedves LastOne!
A transzcendentális.:-)Szeretjük.:-)
Viszont én emellett rettenetesen-borzasztóan gyakorlatias vagyok. Egyrészt rákényszerített az élet, másrészt meg a matek az egyik kedvencem, ami - mint köztudott - problémamegoldó gondolkodásra szoktat.:-)
Szóval, csak a lazulás kedvéért, íme, az elméletem:
A 73 oldal tényleg sok, a szűrést nem is úgy értettem, hogy nekem tudomásom lenne egy ilyen technikai lehetőségről. Még csak ma vagyok itt egy hetes újonc különben is.:-)
Úgy értettem a szűrést, hogy a helyedben végiggondoltam volna: Melyik kategóriákban szoktam írni? Főleg vallás, valláskritika, ezo-ba csekély számban. Hát akkor a megválaszoltjaim között a kérdések címe alatti sorokban kivadászom az ezosakat, és már meg is van. Pláne, ha az időt is kb. be tudom lőni, még könnyebb.
Persze, ha nem emlékszel rá, hogy melyik kategóriában beszéltetek, akkor borult az egész elméletem...:-)
Ez esetben B terv: Ha legalább az idő nagyjából megvan, olvasom a címeket, mert ha nem is emlékszem egyetlen szóra sem, lehet, hogy mégis beugrik...
Ha pedig ez sem kivitelezhető, akkor C tervként ott van Google barátunk. :-) Gondolom, ő segített a másféle keresésben.
Lehet, hogy a felállított elméletem hibás, de ezt most már soha nem fogjuk megtudni...:-)
Komolyabb vizekre evezve: A válasszal kapcsolatban majdnem teljesen igazat adok Neked. De azért mégis, olyan jó lett volna azt hallani, amit most, hogy működik a gyakorlatban is. Esetleg konkrét példákkal illusztrálva...:-) /Tudom, nem az a dolgod.../
Az írásaid alapján való döntésről csak annyit, hogy ugyebár itt nincs íráskép, ami sokat elárulhatna. Egyedül a stílus van, amiben megmutatkozik a jellem (persze a tartalmon felül). Arról nem is beszélve, hogy színészkedni mindenhol lehet, virtuális térben meg főleg. De ez most nem ellened irányul, általános megállapítás. Én pl. elég gyakran átfogalmazom a mondókámat, ami ugyebár nem látszik sehol, de ezáltal egy más kép alakulhat ki rólam adott esetben, mint amilyen valójában vagyok... Az okokat nem részletezem, csak példának hoztam fel magamat is.
De azért, hogy el ne bízd magad :-), persze, hogy megdicsérlek azért, amiért megérdemled, de ez nem jelenti azt, hogy nem látok / veszek észre / vagy legalábbis vélek felfedezni csekélyebb hibákat...:-) Ami persze megint csak nem gáz, senki nem tökéletes, csak arra törekszünk jó esetben.
Hát még egyszer köszönöm a közreműködést, s bár a Te utad nem az én utam, de mégis sokat segítettél! És azért még biztos összefutunk néha.:-)
Üdv, Berta
Berta.
"A" tervvel kapcsolatban tudtam melyik kategória, viszont GYK barátunk nem időrendbe teszi a megválaszoltakat, hanem utolsó érkezett válasz alapján...én oldalszám alapján próbáltam, de nem erőltettem, és gyorsan jár a szemem amúgy is...a másféle megoldás az egy privát üzenet volt Nabas kollégától nekem, csak régebbi, és egy bizonyos időponttól nincsenek meg a korábbi mailjeim...no Nabasé megvolt. :P
Egyébként nehogy azt hidd, ezoban sem olyan csekély...:)
Berta...:)
Működik a gyakorlatban, saját példádból láthatod, hiszen amikor megkaptam a magyarázatot, akkor becsületesen leellenőriztem, hogy mindenre igaz e, vagyis kétellyel fogadtam, de nem hagyott megválaszolatlan kérdést...márpedig csak egy dolog képes arra, hogy mindent megválaszoljon...Isten.
A válaszaimmal kapcsolatban pedig, bár ezt is lehet gyanakvással fogadod, de én ihletből írok, nem módosítok a formáján a szövegnek, hogy kedvesebb, tisztelettudóbb legyen vagy ilyesmi, egyszerűen azt írom le, ami kiömlik belőlem...persze átolvasom utána, és ha esetleg egy olyan részlet van benne, ami az elvi részében kétértelműnek hat, akkor a többi olvasó kedvéért átformázom, szintén ihletből, vagyis tervezés nélkül, egyértelműre....tehát nem átfogalmazom, hanem csak pótlom. :)
ui.: már ott megenné a fene, ha elbíznám magam...egyébként már most tökéletesek vagyunk...méghozzá olyannyira, hogy képesek vagyunk elhitetni magunkkal, hogy bármi/bárki, de még akár saját magunk is tökéletlen...bármennyire is. de szerintem ezzel te is tisztában vagy. :)
üdv
26/F
LastOne.Left
Halihó, kedves LastOne!
Úgy látszik, nem tudjuk lezárni ezt a csevegést.:-)
"A" terv: Tudom, de azért sacc / kb.-ra stimmelnie kell, de ne ragozzuk.
- Én ezoban keveset találtam, talán Google koma nem végzett alapos munkát...:-) Akkor bocsi.
- "Működik a gyakorlatban, saját példádból láthatod, hiszen amikor megkaptam a magyarázatot, akkor becsületesen leellenőriztem, hogy mindenre igaz e, vagyis kétellyel fogadtam, de nem hagyott megválaszolatlan kérdést..."
- Oké, hogy leellenőrizted, stb., de hogy jön az ide, hogy én ezt a saját példámból láthatom? Ó, valószínűleg elbeszéltünk egymás mellett: Te a netes segítségnyújtásra gondoltál gyakorlatiként. (Én eredetileg nem, hanem mondjuk a beteg szomszéd nénire, akinek segíteni kell; a munkatársakra, akikkel napi több órát van összezárva az ember, stb.)
Az ihletből írást nem vitatom, így gondoltam én is.:-)
Tudom, az önzetlenségbe nem fér bele, hogy elbízd magad, csak gondoltam, leírom ezt is. De volt smiley, nem?
A tökéletességről én azt gondolom, hogy Isten tökéletesnek (és bűntelennek) lát minket Jézuson keresztül, az Ő váltságáldozata, vére miatt, tehát nekünk is így kell(ene) magunkra nézni. Gyakorolni fogom.:-)
Üdv, Berta
Berta. :)
Leellenőriztem hitelességét magának a mentális elvnek, a pozitív hozzáállásnak is ezáltal, és működik mindkettő, vagyis a "segítségnyújtás" hat...így értettem. :)
"(Én eredetileg nem, hanem mondjuk a beteg szomszéd nénire, akinek segíteni kell; a munkatársakra, akikkel napi több órát van összezárva az ember, stb.)"
Ha tudok segítek, ha ez a kérdésed, de nem keresem görcsösen, hogy hol tudok segíteni, közösségben pedig megértően és türelmesen állok az emberekhez, ha kérnek kapnak, de alá nem rendelem magam senkinek és semminek, a segítséget rá nem erőltetem senkire...megmaradok az egyenlőségben...vagyis nem végzem el más helyett a feladatát, mert azzal csak ártok, viszont belesegítek...és inkább mesélek, hogy hogyan lehet idegeskedés nélkül végrehajtani egy-egy feladatot, vagy ilyesmi. Igazság szerint az esetek legnagyobb részében mentális tetteket hajtok végre(már ha ezek szerinted tettek), nem kimondottan fizikálisat...vigasztalok, lelki erőt adok, elég gyakran. :)
"A tökéletességről én azt gondolom, hogy Isten tökéletesnek (és bűntelennek) lát minket Jézuson keresztül, az Ő váltságáldozata, vére miatt, tehát nekünk is így kell(ene) magunkra nézni...és másokra is...:)
üdv
26/F
LastOne.Left
S Berta. :)
Korábban írtad, hogy vélsz aprócska hibákat felfedezni "nálam". :)
Megkérhetlek, hogy tájékoztatsz erről engem, mert érdekelne a dolog, tudod, fejlődünk...és semmiképp sem fogom azt gondolni ,hogy elítélő lennél, szimplán csak elolvasnám a véleményedet, ha már szóba hoztad. :)
ui.: ha gondolod jöhet privátban is, de engem itt sem zavar. :P
üdv és előre is köszi
26/F
LastOne.Left
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!