Szerintetek melyik vallás az, ami biztos, hogy sátántól származik? Amit mindenképp kerülni kell?
az összes vallást kerülni kellene.
amúgy most olyat akarsz hallani, hogy óvakodj a mittomén muzulmán vallástól mert az nem az igazi és a sátán csalétke, stb?
Mormonizmus, hit gyülekezete, Jehova tanúi (Őrtorony szervezet), E.G. White féle adventisták stb.
a tiétek
mert azt állítjátok, hogy ti követitek egyedül helyesen a Biblia tanításait, miközben teljesen kiforgatjátok azt, hazugságokat tanítva
Jehova Tanúi
Mert azt mondják, hogy Isten fia nem Isten... stb.
Ez elég érdekes kérdés. És igencsak sokféle válasz adható rá. Mégha feltételezzük is, hogy a Sátán létezik (ami legalábbis kétséges).
Problémát okoz, hogy feltételezed, hogy a Sátán a rossz. Holott elképzelhető, hogy éppen Isten a rossz, és a Sátánt ideiglenesen legyőzte, és most az nem tudja elmondani a magáét. (Vagy ti hallottátok már az ő véleményét a dolgokkal kapcsolatban? Őróla magáról tudtok bármit is, amit ő maga mondott? Vagy csak azt tudjátok róla, amit Isten Bibliájából tudtok? ... Választáskor nincs az a párt, amelyik az ellenfelét állítja be jónak. Sátán plakátjait még nem láttam soha, még soha nem olvastam egy sort sem róla. Istenével tele van a padlás. Az ellenfelemet én is pocskondiáznám, ahol csak tudom. De igaz lenne attól?)
De tételezzük fel, hogy a Sátán a rossz.
Hogy melyik származik tőle? Jó kérdés. Az sem biztos, hogy származik tőle bármelyik is. Ha meg igen, akkor lehet, hogy a kereszténység épp az ő műve. Hiszen azt mondja a Biblia is, hogy Sátán csalfa, és átveri az embereket. Nem ez lenne a legnagyobb átverés? :)
Sok keresztény azt gondolja, hogy ő Istent meg Jézust követi. Közben meg lehet, hogy épp a Sátán etette meg velük a maszlagot. Sőt, lehet, hogy Jézust is épp ő küldte, és elhitette, hogy Jézus Isten fia.
Van rá bizonyíték, hogy nem a Sáti gyermeke volt Jézus?
Nincs. Jött valaki, aki csodás dolgokat művelt, majd azt mondta, hogy őt Isten küldte. Csak az ő véleményét ismerjük, meg a 12 apostolét, akik a csodák láttán tévedhettek is (hiszen emberek).
De Isten a Bibliában sehol sem nyilatkozott erről. Nem elképzelhető, hogy Sátán csak hazudta a dolgot? Hiszen csak 12 emberrel kellett ezt elhitetnie. Nem lehet, hogy sikerült neki? :)
Akár az is elképzelhető, hogy Jézus valójában Sátán fia volt ("Antikrisztus"), és a valódi megváltó meg még nem is jött el (mert hát a zsidóknak is lehet igaza :) ). Sáti ideküldte a valódi megváltó előtt a saját gyermekét, hogy a "megváltó-váró" embereket tévútra vezesse. most meg van egy egymilliárd hívőnél is nagyobb egyháza, amelyik a kamu-megváltóban hisz. :)
Nem ez lenne a világtörténelem legnagyobb átverése? Sátán meg ugye elvileg jó ebben. :)
De lehet ez alapján bármelyik (sőt, akár az összes) vallás is a Sátán műve. Sőt, maga a hit is lehet a Sátán műve. Talán Isten nem is akarta, hogy az ember higgyen bármiben is. Hiszen láthatjuk, hogy a hittel mire jutott az ember:
vallásháborúk, üldözések, népirtások, máglyák, kövezések, stb. Milliók és milliók szenvedése.
Ha Sátán a rossz, akkor elérte a célját a vallásokkal meg a hittel. Soha semmi nem okozott akora szenvedést még az emberiségnek, mint a hit - főként a fanatikus hit.
Még az is lehet, hogy amit írok, azt is a Sátán mondatja velem. ... De még az is lehet, hogy én vagyok a Sátán. (Meg akár Isten is lehetek, hogy a jó útra térítselek benneteket, és meglássátok az igazságot.
Tudja valaki a biztosat, a tutit? :)
"Bízz azokban, akik az igazságot keresik, és kételkedj azokban, akik már megtalálták."
/André Gide/
20:24-es. Üres beszédek, hamis, értelmetlen vádak vannak azon az oldalon.
Ajánlom ezt: [link]
A Magyar Országgyűlés által destruktívnak nyilvánított csoportok [szerkesztés]
1993 tavaszán Magyar Köztársaság Országgyűlése destruktív szektának nyilvánította a Jehova tanúit, aminek következtében megvonták a szervezettől a költségvetési támogatást.Destruktív szektának ítélték továbbá a
* Magyarországi Krisna-tudatú Hívők Közösségét
* Egyesítő Egyház vagy Moon Egyházat
* a Magyarországi Szcientológia Egyházat
* "A család" -nevű csoportot is. (Family International, Children of God COG) Lásd: Jézus-mozgalom
Az 1995-ben azonban a kormány mindenfajta megkülönböztetést eltörölt és minden támogatást visszaállított. (SAJNOS!!!!!!!!!!!!!!!!!)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!