Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Szerintetek melyik vallás az,...

Szerintetek melyik vallás az, ami biztos, hogy sátántól származik? Amit mindenképp kerülni kell?

Figyelt kérdés
és miért?
2009. dec. 28. 20:14
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
57%

az összes vallást kerülni kellene.

amúgy most olyat akarsz hallani, hogy óvakodj a mittomén muzulmán vallástól mert az nem az igazi és a sátán csalétke, stb?

2009. dec. 28. 20:19
 2/27 anonim ***** válasza:
62%
Mivel a Sátán nem létezik, ilyen szeritnem nincs.
2009. dec. 28. 20:22
 3/27 anonim ***** válasza:
60%

Mormonizmus, hit gyülekezete, Jehova tanúi (Őrtorony szervezet), E.G. White féle adventisták stb.

[link]

2009. dec. 28. 20:24
 4/27 A kérdező kommentje:
ja, és miért?
2009. dec. 28. 20:28
 5/27 anonim ***** válasza:
50%

a tiétek

mert azt állítjátok, hogy ti követitek egyedül helyesen a Biblia tanításait, miközben teljesen kiforgatjátok azt, hazugságokat tanítva

2009. dec. 28. 20:33
 6/27 anonim ***** válasza:
66%

Jehova Tanúi

Mert azt mondják, hogy Isten fia nem Isten... stb.

2009. dec. 28. 20:42
 7/27 anonim ***** válasza:
71%

Ez elég érdekes kérdés. És igencsak sokféle válasz adható rá. Mégha feltételezzük is, hogy a Sátán létezik (ami legalábbis kétséges).

Problémát okoz, hogy feltételezed, hogy a Sátán a rossz. Holott elképzelhető, hogy éppen Isten a rossz, és a Sátánt ideiglenesen legyőzte, és most az nem tudja elmondani a magáét. (Vagy ti hallottátok már az ő véleményét a dolgokkal kapcsolatban? Őróla magáról tudtok bármit is, amit ő maga mondott? Vagy csak azt tudjátok róla, amit Isten Bibliájából tudtok? ... Választáskor nincs az a párt, amelyik az ellenfelét állítja be jónak. Sátán plakátjait még nem láttam soha, még soha nem olvastam egy sort sem róla. Istenével tele van a padlás. Az ellenfelemet én is pocskondiáznám, ahol csak tudom. De igaz lenne attól?)

De tételezzük fel, hogy a Sátán a rossz.

Hogy melyik származik tőle? Jó kérdés. Az sem biztos, hogy származik tőle bármelyik is. Ha meg igen, akkor lehet, hogy a kereszténység épp az ő műve. Hiszen azt mondja a Biblia is, hogy Sátán csalfa, és átveri az embereket. Nem ez lenne a legnagyobb átverés? :)

Sok keresztény azt gondolja, hogy ő Istent meg Jézust követi. Közben meg lehet, hogy épp a Sátán etette meg velük a maszlagot. Sőt, lehet, hogy Jézust is épp ő küldte, és elhitette, hogy Jézus Isten fia.

Van rá bizonyíték, hogy nem a Sáti gyermeke volt Jézus?

Nincs. Jött valaki, aki csodás dolgokat művelt, majd azt mondta, hogy őt Isten küldte. Csak az ő véleményét ismerjük, meg a 12 apostolét, akik a csodák láttán tévedhettek is (hiszen emberek).

De Isten a Bibliában sehol sem nyilatkozott erről. Nem elképzelhető, hogy Sátán csak hazudta a dolgot? Hiszen csak 12 emberrel kellett ezt elhitetnie. Nem lehet, hogy sikerült neki? :)

Akár az is elképzelhető, hogy Jézus valójában Sátán fia volt ("Antikrisztus"), és a valódi megváltó meg még nem is jött el (mert hát a zsidóknak is lehet igaza :) ). Sáti ideküldte a valódi megváltó előtt a saját gyermekét, hogy a "megváltó-váró" embereket tévútra vezesse. most meg van egy egymilliárd hívőnél is nagyobb egyháza, amelyik a kamu-megváltóban hisz. :)

Nem ez lenne a világtörténelem legnagyobb átverése? Sátán meg ugye elvileg jó ebben. :)

De lehet ez alapján bármelyik (sőt, akár az összes) vallás is a Sátán műve. Sőt, maga a hit is lehet a Sátán műve. Talán Isten nem is akarta, hogy az ember higgyen bármiben is. Hiszen láthatjuk, hogy a hittel mire jutott az ember:

vallásháborúk, üldözések, népirtások, máglyák, kövezések, stb. Milliók és milliók szenvedése.

Ha Sátán a rossz, akkor elérte a célját a vallásokkal meg a hittel. Soha semmi nem okozott akora szenvedést még az emberiségnek, mint a hit - főként a fanatikus hit.

Még az is lehet, hogy amit írok, azt is a Sátán mondatja velem. ... De még az is lehet, hogy én vagyok a Sátán. (Meg akár Isten is lehetek, hogy a jó útra térítselek benneteket, és meglássátok az igazságot.

Tudja valaki a biztosat, a tutit? :)

"Bízz azokban, akik az igazságot keresik, és kételkedj azokban, akik már megtalálták."

/André Gide/

2009. dec. 28. 20:50
 8/27 anonim ***** válasza:
35%

20:24-es. Üres beszédek, hamis, értelmetlen vádak vannak azon az oldalon.

Ajánlom ezt: [link]

A Magyar Országgyűlés által destruktívnak nyilvánított csoportok [szerkesztés]

1993 tavaszán Magyar Köztársaság Országgyűlése destruktív szektának nyilvánította a Jehova tanúit, aminek következtében megvonták a szervezettől a költségvetési támogatást.Destruktív szektának ítélték továbbá a

* Magyarországi Krisna-tudatú Hívők Közösségét

* Egyesítő Egyház vagy Moon Egyházat

* a Magyarországi Szcientológia Egyházat

* "A család" -nevű csoportot is. (Family International, Children of God COG) Lásd: Jézus-mozgalom

Az 1995-ben azonban a kormány mindenfajta megkülönböztetést eltörölt és minden támogatást visszaállított. (SAJNOS!!!!!!!!!!!!!!!!!)

2009. dec. 28. 20:53
 9/27 A kérdező kommentje:
"én vagyok az út, az igazság az élet" "Isten nem hazudhat" "sátán a hazugság atyja"
2009. dec. 28. 20:53
 10/27 anonim ***** válasza:
42%
Kérdező. Teljesen igaz, amit írtál. Isten nem hazudhat!...
2009. dec. 28. 22:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!