Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Van itt olyan Jehova tanúja,...

Van itt olyan Jehova tanúja, aki olvasta Szalay Andrástól a Jehova és a szervezet című könyvét? Mi a véleményetek róla?

Figyelt kérdés
2011. jún. 18. 22:49
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
Elküldtem újra az emailt (most).
2011. jún. 22. 11:12
 12/18 A kérdező kommentje:
Nem érkezett meg :(
2011. jún. 22. 14:23
 13/18 anonim ***** válasza:

Nem vagyok JT, de a könyv tényleg jó, hasznos. Sőt, a benne leírtak közül sok dolog a szervezet működéséről nem csak a JT egyházra, hanem más felekezetek némelyikére is megáll. Sajnos.

Rockerboy: Sikerült megrendelni? Ha nem, és pesti vagy, vagy jársz arra, érdemes megnézni a CLC-ben vagy Sorsfordítóban.

Amúgy a szerző az Apológia Kutatóközpont munkatársa, a honlapjukon is rengeteg hasznos dolgot lehet olvasni.

www.apologia.hu

2011. jún. 26. 12:20
 14/18 anonim ***** válasza:

Most vettem észre a nekem címzett újabb kérdést, hogy mi tart még a szervezetnél. Ez elég bonyolult, ha valóban tudni akarod, szívesen megírom magánlevélben. Bár van egy tippem, hogy sejted a választ.

Tehát a könyvet elolvastam, kissé megrendített. Örülök, hogy felnyitotta a szemem, néhány mindig is bennem élő kérdésre elkezdtem válaszokat keresni.

Nem szeretem szűkíteni az ilyen bonyolult helyzeteket, de két következtetésre jutottam el:

1. A könyv sok mindent tárgyal, de egyes területeket kikerül. Ha kell leírom, hogy mi az, amit nem tárgyal, pedig azok sokkal nagyobb botrányt jelentenének.

2. Ez nem hagyott nyugodni, elkezdtem keresni erre a kérdésre is a választ - a szerző írja, hogy bátran kutassunk akkor is, ha egy vallási tekintély nem akarja. Találtam egy nevet: Lonnie Frisbee. Gondolom az ő személye és életútja akadályozta a szerzőt abban, hogy Jehova Tanúi történetéről MINDENT megírjon. A könyvében, ahogy írtam nincs benne minden. Az igazi botrányos kérdéseket sajnos elkerülte.

Mondjuk úgy, hogy azért maradtam Tanú, amiért a szerző sem változtatja meg a vallási kötődését.

2011. jún. 26. 16:34
 15/18 A kérdező kommentje:

Kedves Utolsó,

köszönöm a választ, felkeltetted a kíváncsiságomat.

Szívesen olvasok többet a tapasztalataidról és a kutatásaidról. Nem, nem is sejtem, hogy miért maradtál ott, tényleg érdekel.

Köszönöm előre is!

2011. jún. 27. 09:27
 16/18 gergelyxta válasza:

Ha tisztán szeretnétek látni a Jehova tanúival kapcsolatban, ajánlom ezeket is:

[link]

[link]

[link]

2011. jún. 27. 13:05
 17/18 anonim ***** válasza:
Írtam emailt, megérkezett? Nem most írtam, hanem régebben. Ott kifejettem részletesebben.
2011. jún. 29. 16:05
 18/18 A kérdező kommentje:

Hát ez fura. Semmi nem érkezett. Pedig megnéztem a spam-ok között is, meg a szemetesben is, de sehova nem érkezett semmi :(

Pedig a gyakori kerdesek-től folyamatosan kapom az emaileket, hogy ha új válasz érkezik a kérdéseimre. Szóval az email cím rendben kell, hogy legyen a rendszerben.

Ötlet?

2011. jún. 29. 21:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!