Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Miért van az, hogyha valami...

Miért van az, hogyha valami rossz történik (árvíz, rákos gyerekek, természeti katasztrófák, tisztességes és/vagy hivő emberek szenvednek) akkor az nem Isten verése, ha pedig valami sikerül azt neki kell megköszönni?

Figyelt kérdés
Szóval ő csak jó dolgokat tesz? nem lehet,hogy ami sikerül azt nem másnak kell megköszönni,hanem magamat vállbaveregetni?
2011. jún. 3. 00:23
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
14:29, tökéletes hozzászólás! :) Gratulálok:D
2011. jún. 3. 20:01
 12/18 anonim ***** válasza:
Az ördög azért jött,hogy lopjon,öljön és pusztítson ,de Jézus azért jött,hogy életünk legyen sőt bőségben éljünk. - János evangéliuma 10:10
2011. jún. 3. 23:22
 13/18 A kérdező kommentje:

A kérdés megforditása nem adott választ a jelenlegi kérdésre

Tehát a rákos gyerekekért az ördög a felelős?miért jó ez neki?

Ilyen lenne a jóságos és irgalmas Istenetek? ha a te gyereketek lenne rákos akkor is biztos örülnétek,hogy próbára teszi a ti mindenhatótok..és még én vagyok a primitiv

2011. jún. 4. 02:00
 14/18 anonim ***** válasza:
66%
Kérdező,el tudnád képzelni azt a felfogást,hogy minden egy forrásból ered? minden,amit jónak és rossznak nevezünk,amit szeretünk,és amitől félünk,amit megvetünk,elítélünk,ez mind az élet része.mi más lehetne? a vallásosok Ördögre,meg Istenre bontják szét a dolgokat,tehát tőlük csak ezt a választ fogod kapni.Azért azt az állítást továbbra is tartom,hogy az emberiségnek saját magáért kéne felelősséget vállalni,fel kéne végre nőni.Na nehogy már az ördögöt hibáztassuk azért,mert sok a rákos kisgyerek! nyilván az "ördög" teszi tönkre a bolygónkat,szennyezi el a levegőt,a vizet,a földet,készít az emberi egészségre ártalmas anyagokat,rákkeltő mesterséges adalékanyagokat kever vele az élelmiszerekbe...mindebben az embernek semmi felelőssége nincs?
2011. jún. 4. 08:15
 15/18 Vree ***** válasza:

Kérd., ismered a "több száz bizonyíték Isten létezésére" listát? :D

[link]

Ez a 36-os tétel:

ÉRVELÉS TÖKÉLETLEN KATASZTRÓFÁBÓL

(1) Egy repülőgép lezuhant, megölt 143 utast és a személyzetet.

(2) De egy gyerek megúszta mindössze harmadfokú égési sérülésekkel.

(3) Tehát Isten létezik.

2011. jún. 8. 22:23
 16/18 anonim ***** válasza:
Azért, mert Isten nem büntet. Isten megbocsájt. Szerintem ez elég indok. Isten nem azért hozott minket létre, hogy egy szökőárral ezreket öljön meg. Ő nem olyan, mint mikor te kiéheztetsz egy emberedet a Sims nevű játékban...
2011. jún. 16. 15:21
 17/18 jimbike válasza:

kedves kérdező: Szerintem mindent magunknak köszönhetünk,a jót is,és a rosszat is.

Az egyensúly miatt van... Minden jó hoz rosszat DE minden rosszba van valami jó...NEKEM EZ A VÉLEMÉNYEM. DESZERINTEM TÖRD A FEJED.Mi most irtunk válaszokat...Gondold végig melyik a hasznos!

2011. jún. 20. 15:47
 18/18 világvége1 ***** válasza:
Isten nem büntet és nem jutalmaz a földön.
2020. jún. 30. 22:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!