Isten miért haragszik?
A Bibliában több helyütt olvasható, hogy Isten "haragra gerjedt". Másutt pedig az, hogy mindenttudó, és örökkévaló.
Hogyha mindent tud előre, akkor amikor valami történik, akkor azt Isten már egy örökkévalóság óta tudta előre. Miért van akkor mégis, hogy haragra gerjed? Ha mindent tudott előre, akkor gondolom egy cseppet sem lepi meg, ha valami történik.
Ezenkívül végetelen idő állna a rendelkezésére, hogy tegyen valamit az események ellen, és lenne is módja(mindenható).
Ez helyett megvárja amíg megtörténik valami, és azután haragszik, bűntet.
Isten nem haragszik és nem várakozik, Isten nem egy valakim nem egy személy. Isten az egyetlen mindenható törvény; Isten minden hatalom, bölcsesség és szeretet kimeríthetetlen forrása bennünk és körülöttünk mindenütt; Isten a vezérlő alapelv mindenben, Isten az egyetlen eredeti önfejlesztő Ihlet, melynek minden más dolog vagy élőlény a fejleménye, nem teremtménye.
Törvény nem haragszik, hatalom nem haragszik, szeretet nem haragszik, forrás nem haragszik, ihlet nem haragszik, e dolgok megilletnek bennünket, mikor készen vagyunk rá, hogy befogadjuk; némi jóindulattal és fantáziával ezt talán lehetne várakozásnak nevezni, de szorosan értelmezve Isten nem várakozik.
A Biblia, mivel gyarló emberek írták gyarló embereknek értelmezésre szorul.
A kérdező kommentje:
Páldául:
"Isten még vár,várja a megtérő embereket,hogy hozzá jöjjenek hogy üdvösséget adhasson nekik"
Hogyha Isten mindenttudó, akkor miért vár, amikor már előre tudja, hogy kik fognak megtérni, és kik nem?
Hülye példát ha mondhatnék...
Ha te nem tanulsz semmit, majd elmész vizsgázni. Én pontosan tudom, aki tanultam, hogy te meg fogsz bukni. Hiába mondom, hogy semmi értelme, te mégis bemész és megbuksz. Te is tudtad és én is tudtam, de addig nem történt meg, míg ki nem jössz a vizsgáról.
De úgy látom nem olvastad Jónás könyvét, pedig erről szól.
Amennyi ideje a kérdésed válaszainak olvasgatásával foglalkozol, tegnap este óta kétszer elolvashattad volna már valószínűleg.
"A Biblia, mivel gyarló emberek írták gyarló embereknek értelmezésre szorul."
Gyarló emberek szavait miért kéne hiteles tényként elfogadnunk?
"Én nem akarom a vallás állításait sem ellenőrizni, sem minősíteni.
Mindössze kíváncsi vagyok, hogy a sajátos logikai rendszerükben minden kétséget kizáróan fennálló logikátlanságokat hogyan képesek feloldani."
Az sajnos lehetetlen, mert amit akarsz csinálni, az maga az ellenőrzés. Kb. olyan, mintha azt mondaná, hogy úgy akarsz lefogyni, hogy közben ne változzon a testsúlyod.
Figyeled, hogy lepontozott a sok agymosott hülye, amiért le mertem írni az igazságot a drágalátos vallásukról?
"Figyeled, hogy lepontozott a sok agymosott hülye, amiért le mertem írni az igazságot a drágalátos vallásukról?"
De az meg sem fordul a fejedben, hogy esetleg nem azt pontozták le, amit mondtál, hanem ahogy mondtad? Ostobának, agymosottnak és szűklátókörűnek titulálsz mindenkit, aki másképp gondolkodik, mint amit te igaznak vélsz. Ilyen hangvétel mellett ne várd, hogy komolyan vegyenek. Csak azt kaptad vissza, amit te is adtál.
14:29
„Gyarló emberek szavait miért kéne hiteles tényként elfogadnunk?”
Nem kell mindent elfogadni hiteles tényként, említve lett hogy a Biblia nagy része értelmezésre szorul és a gyarló emberek is előállhatnak hiteles tényekkel, azok se tévednek folyton, minden alkalommal, ...
"Nem kell mindent elfogadni hiteles tényként, említve lett hogy a Biblia nagy része értelmezésre szorul"
Csakhogy innentől kezdve ahány ember, annyi értelmezés...
Isten nem gerjed haragra:) Ha haragra gerjedne bármi miatt is,akkor ugyanolyan éretlen,rövidlátó felfogása lenne,mint az embereknek.Ha valaki minden fölött tökéletesen uralkodik,akkor mi oka lenne rá,hogy haragra gerjedjen? ki tudja keresztülhúzni a számításait,ki tud vele kitolni,ami miatt bosszút kéne állnia? kérdező,amit leírtál a kérdésed alá,az teljesen logikus,és nyilvánvaló,tehát meg is magyarázza az egész dolgot:Ez a haragvó Isten felfogás,hamis,és butaság.
De furcsa módon a keresztény vallásúaknak valamiért jobban tetszik a büntető Isten,úgyhogy ezt nem fogják belátni(persze nem is kötelező)inkább becsukják a fülüket.Nem bántásból írom,csak tényleg megdöbbentő ez a felfogás számomra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!