Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ki folytatna velem vallási...

Ki folytatna velem vallási vitákat?

Figyelt kérdés

A katolikus vallástól eltérő vallások tagjaitól várnék választ. (Jehova-tanúi kiemelt előnyben:))

És senkit nem akarok megsérteni, csak szeretném közelebbről megismerni mások vallását.

Köszönöm :)

2011. máj. 16. 23:02
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:

Na egy újabb vak vágány,ami sehova nem vezet.

Ember!!! HA A MÁSIK VÉLEMÉNYE ELLENTÉTES A TIÉDDEL ,MIÉRT FOGADNÁD EL? Tuti,hogy kamu kérdés,és a vitatkozásoknak semmi értelme,és a Biblia szerint is helytelen!!

Tegyél fel egy értelmes ebb kérdést

2011. máj. 17. 21:24
 22/32 anonim ***** válasza:
59%
Muszlim vagyok, és velünk senki nem mer vitázni, mert tudják hogy racionális érveink vannak. Tehát ha vitáznál velem, azt megtiszteltetésnek venném. :)
2011. máj. 17. 22:31
 23/32 anonim ***** válasza:
én folytatok vitát/besz. de csak a Bibliával kapcs. vitákat, mert a vallások NEM érdekelnek csak Isten!
2011. máj. 18. 14:07
 24/32 anonim ***** válasza:
még annyit hogy: Előszőris Istent akarod/vágysz megismerni vagy a vallásokat? mert ha a Isten után nem vágysz ugysem akkor nem szeretném az időmet pazarolni..
2011. máj. 18. 14:11
 25/32 anonim ***** válasza:
57%
Minden vallás Istenhez vezet :)
2011. máj. 18. 14:18
 26/32 A kérdező kommentje:

Én nem szeretnék megtérni egyik valláshoz sem, tehát elsősorban nem Isten érdekelne, hanem az, hogy a különböző vallások miként látják Őt, vagy hogy befolyásolja a mindennapi életüket, milyen hatással van rájuk...

És szerintem attól, hogy felfogom ergo megértem mások elveit, még lehet ellenkező véleményem a dolgokról.

Köszönöm mindenkinek a válaszokat.

2011. máj. 18. 14:59
 27/32 anonim ***** válasza:
100%

1: "Ki folytatna velem vallási vitákat"

2: " de ha valamivel nem értek egyet akkor rákérdezek, hogy ezt ő miért gondolja úgy"

3: "tehát elsősorban nem Isten érdekelne"

4: "különböző vallások miként látják Őt"

5: "Köszönöm mindenkinek a válaszokat."

Ember! Mi a kérdés? Mi a vallási vita tárgya? Az, hogy ki hogyan látja Istent? Ez miért vallási vita, és hogy jösz te itt a képbe? Van kérdésed, amit meg akarsz vitatni, vagy nagyon unatkoztál? Az a kérdés, hogy ki hogyan képzeli el Istent, és nem az érdekel, hogy milyen Isten?

Te hogyan képzelsz el engem? Hosszú hajam van, vagy sem? Barna a szemem, vagy kék? Melyik felekezethez tartozhatok? Kit nem érdekel, hogy te hogyan képzelsz el engem, ha egyszer nem olyan vagyok? Istent sem érdekli, hogy ki hogyan képzeli el, viszont azt megmondta, hogy ne képzeljük el, ne legyenek idegen isteneink ő elötte. Amit te kérsz, az Isten egyik törvényét sérti, erre buzdítasz másokat.

Ha ez a kérdésed, akkor egyszerűen feltehetted volna, hogy "Ti milyennek képzelitek Istent, milyen az istenképetek". Vagy van egyáltalán kérdésed, amit meg is lehetne vitatni, mivel úgy tetted fel a kérdésed, hogy szeretnél vallási vitát folytatni.

Ebből nem lesz vallási vita...Ez eddig leégés...

Szia

2011. máj. 18. 15:46
 28/32 anonim ***** válasza:
Az milyen vallásnak minősül, ha nem hiszek a Bibliában meg a sok maszlagban és hülyének nézem azokat, akik imádkoznak és templomba járnak, viszont abban hiszek, hogy létezik egy felsőbb teremtő hatalom (nevezhetjük Istennek)? :)
2011. máj. 19. 07:10
 29/32 anonim ***** válasza:
az nem vallás, az a te saját filozófiád.
2011. máj. 20. 13:58
 30/32 Ozmium42 ***** válasza:

Megtaláltam a tökéletes partnert:

[link]

2011. máj. 20. 15:29
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!