Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ki folytatna velem vallási...

Ki folytatna velem vallási vitákat?

Figyelt kérdés

A katolikus vallástól eltérő vallások tagjaitól várnék választ. (Jehova-tanúi kiemelt előnyben:))

És senkit nem akarok megsérteni, csak szeretném közelebbről megismerni mások vallását.

Köszönöm :)

2011. máj. 16. 23:02
1 2 3 4
 11/32 A kérdező kommentje:
Rendben, akkor, hogy tisztázzam: én szeretném kzelebbről megismerni a különböző vallásokat. Nekem is van egy véleményem, és a másik félnek is van egy véleménye. Nyilván elfogadom a másik álláspontját, de ha valamivel nem értek egyet akkor rákérdezek, hogy ezt ő miért gondolja úgy. Talán ezért nem használttam a 'beszélgetés' szót. De igazából mindkettő kifejezi azt, amit szeretnék.
2011. máj. 17. 11:00
 12/32 anonim ***** válasza:

Szia!

Én megtért kereszténynek tartom magam, és egyik egyházhoz, gyülekezethez, felekezethez sem tartozom!

Úgy gondolom, hogy nem egyházakhoz, egyházak dogmáihoz, dogmáinak, elvárásainak kell megfelelni, hanem Krisztust kell követni és ismétlem, nem egyházakhoz kell megtérni, hanem Krisztushoz! Katolikus voltam, de ahogy elkezdtem tanulmányozni a Bibliát és kezdtem megismerni az igazságot "világgá" szaladtam tőlük!

Ráadásul az sem tetszik, ahogy mindegyik felkezet hangoztatja, hogy én vagyok a tuti! Nem te, hanem Én vagyok az igazi....

A Bibliát kell olvasni, értelmezni, megérteni, gondolkozni, kérni a Jó Istent, hogy adja meg nekünk a bölcsasséget, hogy megértsük!

a Bibliában minden benne van! Minden válasz! Minden amit tudnunk kell!

Jó vitatkozást és elmélkedést! Ha kérdésed van, szívesen válaszolok ha tudok!

2011. máj. 17. 14:05
 13/32 anonim ***** válasza:

Előző vagyok! Most én is pont ezt csinálom! Egyre több vallást "tanulmányozok"! Keresem a biblia Igazságát! Keresem melyik egyház áll a legközelebb az igazsághoz!

Elég messze állnak némely vallások a biblia igazságától!

2011. máj. 17. 14:20
 14/32 anonim ***** válasza:

Ozzy, ezt tanúsítom.

Egy ateista

2011. máj. 17. 14:40
 15/32 anonim ***** válasza:
Szivesen elmondom a Biblia álláspontját. Hangsúlyozom a BIBLIÁÉT,nem egy vallásét ami eltorzítja az igazságot. De nem akarok itt vitatkozni,viszálykodni mert az a Biblia szerint a test cselekedete. Viszont ha van kérdésed akkor írd le arra szívesen válaszolok.
2011. máj. 17. 16:05
 16/32 anonim ***** válasza:

Isten vagyok! Kérdezz fiam!

Komolyabbra fordítva a szót, rosszul tetted fel a kérdésedet! Le kellene írnod egy témát, abban egy konkrét értelmezést és akkor lehet veled vitatkozni. Előtte azonban tanulmányozd át az illetékes igehelyeket és ne a Bibliából idézgess, hanem a saját véleményedet írd le, mert egyébként abból nem lesz vita. Ja és ne légy elvakult, tudd tolerálni más véleményét!

2011. máj. 17. 16:22
 17/32 anonim ***** válasza:
64%

"Szivesen elmondom a Biblia álláspontját. Hangsúlyozom a BIBLIÁÉT,nem egy vallásét ami eltorzítja az igazságot. De nem akarok itt vitatkozni,viszálykodni mert az a Biblia szerint a test cselekedete. Viszont ha van kérdésed akkor írd le arra szívesen válaszolok."

Erős a gyanúm, hogy a kérdező tud olvasni, és a Biblia olvasására is képes. A Biblia egy szentszöveg (Isteni kinyilatkoztatás), szerintem nem annyira álláspontja van,/elképzeltem Istent ahogy az álláspontját mondja:)/ mint inkább tartalma, jelentése és üzenete. Ezzel kapcsolatban vannak hagyományos és új, kollektív és egyedi értelmezései, na ezek szerintem már inkább álláspontok.

2011. máj. 17. 16:33
 18/32 anonim ***** válasza:
new age?
2011. máj. 17. 16:59
 19/32 anonim ***** válasza:
Kérdésed is van?
2011. máj. 17. 18:53
 20/32 anonim ***** válasza:
Egész pontosan miről?
2011. máj. 17. 20:29
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!