Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Mi van akkor ha kiderül hogy...

Mi van akkor ha kiderül hogy az összes vallás alaptalan, és és a halálod előtt jössz rá, hogy értelmetlen, idejétmúlt korlátok közé szorítva élted le az életedet valami isteni csodára várva?

Figyelt kérdés

És hogy nem vár rád se pokol, se mennyország, csak a nagy semmi, a tested és a tudatod megsemmisülése?

Ha akarjátok videókat is csinálok amik bizonyítják az igazamat!!!44négy

2011. máj. 7. 16:51
1 2 3 4 5
 11/41 anonim ***** válasza:

Nem szexelhetsz házasság előtt, ami, valljuk be, a szoknyapecéreknek és a nimfomániás kiscsajoknak elég nagy hátrány. :D

A keresztény

2011. máj. 7. 19:49
 12/41 Tyler913 ***** válasza:
30%
Keresztyen vagyok,a legtobb baratom is az,es szexelunk hazassag elott.Ez van.Es nem tartom magam emiatt sem tisztatalannak,sem kevesbe keresztyennek.
2011. máj. 7. 19:56
 13/41 anonim ***** válasza:
80%

Pedig a keresztény tanításban benne van, hogy házasság előtt tilos a szex.

Az már más kérdés, hogy ti ezt nem tartjátok be.

A keresztény

2011. máj. 7. 20:00
 14/41 Tyler913 ***** válasza:
Nem tartjuk be,mert olyan korra vonatkozik,amelyben elegge mas jatekszabalyok voltak ervenyesek.En semmilyen szempontbol sem tartom jo otletnek a hazassag elotti szex tilalmat,nem tesz jobb emberre,viszont eleg rossz dontesek fele vihet el.
2011. máj. 7. 20:02
 15/41 A kérdező kommentje:

A videós részét nem kell komolyan venni, azt csak azért írtam, mert már az agyamra ment az az emberke, aki félóránként belinkelgeti azokat a videókat, amik elvileg a poklot megjárt emberekről készültek, és ami a legrosszabb, úgy látszik komolyan is veszi őket. (én is meg tudom kérni egy haveromat, hogy beszéljen arról, hogy milyen volt 25 percig halottnak lenni...)

Az isteni csodát pedig lehet hogy egy kicsit szebben is megfogalmazhattam volna. Az egyik válaszoló által írt "képzeletbeli barát" kicsit közelebb van ahhoz, amire gondolok.

2011. máj. 7. 20:06
 16/41 anonim ***** válasza:
100%

"Nem tartjuk be,mert olyan korra vonatkozik,amelyben elegge mas jatekszabalyok voltak ervenyesek."

Ennyi erővel az egész Bibliát ki lehetne dobni, mert elavult.

"En semmilyen szempontbol sem tartom jo otletnek a hazassag elotti szex tilalmat,nem tesz jobb emberre,viszont eleg rossz dontesek fele vihet el."

Az a te dolgod, ha így látod. Én nem szólok bele. De attól még a vallásod tiltja.

Mellesleg egy pszichológus ismerősöm elmagyarázta, hogy mentálisan is káros. (Persze nem leszel agyhalott attól, hogy egyszer szexelsz házasság előtt, de ha minden barátoddal/barátnőddel lefekszel pár nap járás után, az már igenis káros.)

"az agyamra ment az az emberke, aki félóránként belinkelgeti azokat a videókat, amik elvileg a poklot megjárt emberekről készültek"

Vannak ilyenek is.

El kell fogadni. Ha nem hiszed el, akkor tojd le magasról!

A keresztény

2011. máj. 7. 20:13
 17/41 Tyler913 ***** válasza:
27%

A kerdezonek: a Poklos video egy elmebeteg baromsag,amivel egyszeru csalok remitgetik a naivabb embereket.Remelem,nem ez alapjan akarod megitelni az egesz vallast.

"A kereszteny"-nek

Nem,nem dobjuk el az egesz Bibliat,de nem szo szerint vesszuk,hanem megprobaljuk annak szellemet magunkeva tenni.Szamomra a keresztyenseg lenyege a Nagy Parancsolat betartasa.Minden mas csupan adalek,amin nem erdemes osszeveszni.

Jellemzo a hazassag elotti szexet ellenzo emberkekre,hogy szelsosegekkel ervelnek,ahogy Te is tetted.Pedig nem csak az a ket ut van,hogy vagy senkivel se,vagy mindenkivel osszefekszem.A szexualitast meg lehet elni csodalatosan,komoly kapcsolatban,hazassag elott is.

Es eszem agamban sincs 30 eves koromig csak a kezet fogni a baratnomnek,meg bamulni a szemebe,mert a dolgok nem igy mukodnek.

2011. máj. 7. 20:35
 18/41 anonim ***** válasza:
100%

"Nem,nem dobjuk el az egesz Bibliat,de nem szo szerint vesszuk,hanem megprobaljuk annak szellemet magunkeva tenni."

Nagyon helyesen teszitek.

De attól még az olyan törvényeknek, mint pl. az hogy tilos a házasság előtti szex, az egész szellemisége benne van.

"Minden mas csupan adalek,amin nem erdemes osszeveszni."

Ki akar itt összeveszni?

Úgy éled az életed, ahogy akarod. Én nem szólok bele.

Csak azt szeretném, hogy megértsd, a kereszténységhez ez is hozzá tartozik, akármennyire letagadod.

"Jellemzo a hazassag elotti szexet ellenzo emberkekre,hogy szelsosegekkel ervelnek,ahogy Te is tetted."

Nagyon félreértesz.

Én nem ellenzem a házasság előtti szexet. Illetve... fogalmazzunk úgy, hogy egyáltalán nem ítélem el azokat, akik házasság előtt szexelnek. Az ő dolguk.

Csupán annyit mondok, hogy a keresztény tanításnak ez is része, és nem alaptalanul.

Természetesen pszichológiailag, mint mondtam, nem az a káros, hogy házasság előtt szexelsz, hanem az, ha túl gyakran váltogatod a szexpartnereidet. Tehát ha pl. lefekszel tíz nővel/férfival mire megtalálod az igazit (mindezt úgy teszed, hogy aziránt a tíz illető iránt tényleg igazán érzel valamit, csak végül mégsem jön össze), azzal (szigorúan tudományosan) semmi probléma nincsen. De a vallás akkor is tiltja.

Az viszont már a te magánügyed, hogy betartod-e.

"Pedig nem csak az a ket ut van,hogy vagy senkivel se,vagy mindenkivel osszefekszem."

Állítottam én ilyet?

Pont erről tépem a számat, hogy (szigorúan tudományosan), az semmit sem jelent, ha egyszer összefekszel valakivel egy egyéjszakás kaland kedvéért. De egy idő után már nagyon nehéz megállapítani, hol a határ.

"A szexualitast meg lehet elni csodalatosan,komoly kapcsolatban,hazassag elott is. "

Ha tényleg csak komoly kapcsolat esetén, jól megfontoltan, "előkészítve" határozod el magad a szexre, akkor, mint mondtam, azzal különösebb probléma nincsen. Bár pszichésen az is megterhelő lehet, mivel a szakítás így sokkal fájdalmasabb, de ez még a jobb eset.

"Es eszem agamban sincs 30 eves koromig csak a kezet fogni a baratnomnek,meg bamulni a szemebe,mert a dolgok nem igy mukodnek."

Ki beszél itt 30 éves korról? A szüleid rávernek a kezedre, ha korábban házasodsz?

Több ismerősöm is van (hívő keresztények), akik 21-24 évesen házasodtak meg.

Mellesleg most te is nagyon sarkítasz. Pl. azt senki nem tiltja meg, hogy megcsókold, simogasd stb. stb.

A keresztény

2011. máj. 7. 20:53
 19/41 Tyler913 ***** válasza:

"De attól még az olyan törvényeknek, mint pl. az hogy tilos a házasság előtti szex, az egész szellemisége benne van."

Ezen vitatkozhatnank.Akkor,az akkori korulmenyek kozott igaz volt.Igaz volt egy olyan vilagban,ahol a lanyokat az elso menstruacio utan zaros hataridon belul ferjhez adtak,es a nemi erestol a hazassagig kb. par honap telt el.Ma,amikor a nemi erestol a hazassagig nem ritkan 10-15 ev is eltelik,nem hinnem hogy ez tarthato lenne komoly pszichologiai karosodas nelkul.Nem valo,hogy egeszseges,felnott,szexualisan erett emberek ennyi ideig elfojtsak a egyik legalapvetobb emberi osztont.Na ez az,ami valoban nem egeszseges,es nem az,amikor valakinek van par partnere hazassag elott (es itt nem az egyejszakasokrol beszelek,hanem rendes,"komoly" kapcsolatokrol).

"Csak azt szeretném, hogy megértsd, a kereszténységhez ez is hozzá tartozik, akármennyire letagadod."

A fentebb irt okok miatt nem fogom megerteni.Mondom,ilyen alapon az allataldozatokrol meg az asszonyok fejenek befedeserol is ertekezhetnenk,mert az is le van irva a Bibliaban.

"Ki beszél itt 30 éves korról? A szüleid rávernek a kezedre, ha korábban házasodsz?

Több ismerősöm is van (hívő keresztények), akik 21-24 évesen házasodtak meg."

Pont erre utaltam azzal,hogy rossz dontesek fele vihet el a teljes onmegtartoztatas.21 evesen hazasodni? Mi a fenere?Van ilyenkor az illetonek elettapasztalata,egzisztenciaja,amire hazasodni lehet?El tudja tartani magat?Ki tudja jelenteni ennyi idosen,hogy hatralevo eleteben egyutt el valakivel,akivel meg csak egyutt sem aludt soha?Nem hinnem.A legtobb esetben az ilyen korai hazassagok sokkal nagyobb meggondolatlansagok,mint akarmelyik egyejszakas kaland,mert itt pont azert sietnek el emberek egy eletre szolo dontest,mert minel elobb d.gni akarnak.

En inkabb lefekszem a baratnommel hazassag elott,es hazasodni csak akkor fogok,mikor mar megvannak hozza a megfelelo feltetelek.

Es hidd el,tudom,mirol beszelek.Testkozelbol ismertem meg,milyen hatranyos kovetkezmenyei vannak az onmegtartozasnak.

2011. máj. 7. 21:30
 20/41 anonim ***** válasza:
100%

"Ezen vitatkozhatnank."

Vitatkozhatnánk, de úgysem tudnálak meggyőzni, ezért nem is akarlak.

"Akkor,az akkori korulmenyek kozott igaz volt"

Ha kereszténynek vallod magad, akkor neked ma is igaz kéne hogy legyen.

Ilyen tekintetben 2000 év alatt semmi sem változott.

"gaz volt egy olyan vilagban,ahol a lanyokat az elso menstruacio utan zaros hataridon belul ferjhez adtak,es a nemi erestol a hazassagig kb. par honap telt el."

És akkor a férfiaknak miért tilos a szex házasság előtt?

"Ma,amikor a nemi erestol a hazassagig nem ritkan 10-15 ev is eltelik,nem hinnem hogy ez tarthato lenne komoly pszichologiai karosodas nelkul."

Ad egy: Miért kéne olyan sokáig várnod. 17-18 évesen is megházasodhadsz.

Ad kettő: Ha neked pszichológiai károsodást okoz az, hogy, ne adj Isten, 25 éves korodig nem szexelhetsz, akkor nagyon tudlak sajnálni.

"Mondom,ilyen alapon az allataldozatokrol meg az asszonyok fejenek befedeserol is ertekezhetnenk,mert az is le van irva a Bibliaban. "

Hol?

Ne keverd a kereszténységet az iszlámmal!

"Pont erre utaltam azzal,hogy rossz dontesek fele vihet el a teljes onmegtartoztatas.21 evesen hazasodni? Mi a fenere?"

Miért? Elképzelhetetlennek tartod, hogy valaki már 21 évesen megtalálja az igazit?

Ismerek olyat is, aki 18 évesen házasodott és azóta is boldogan él.

"En inkabb lefekszem a baratnommel hazassag elott,es hazasodni csak akkor fogok,mikor mar megvannak hozza a megfelelo feltetelek. "

Szíved joga. De ettől még a vallásod előírásait továbbra is megszeged.

Amúgy szerintem ezt a vitát itt fejezzük be, mert úgysem fogja egyikünk sem meggyőzni a másikat.

Értem miről beszélsz, de a törvény attól még törvény, amit a te elhatározásod nem változtathat meg.

Részemről ezzel befejeztem ezt a vitát.

A keresztény

2011. máj. 7. 21:46
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!