Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Mi van akkor ha kiderül hogy...

Mi van akkor ha kiderül hogy az összes vallás alaptalan, és és a halálod előtt jössz rá, hogy értelmetlen, idejétmúlt korlátok közé szorítva élted le az életedet valami isteni csodára várva?

Figyelt kérdés

És hogy nem vár rád se pokol, se mennyország, csak a nagy semmi, a tested és a tudatod megsemmisülése?

Ha akarjátok videókat is csinálok amik bizonyítják az igazamat!!!44négy

2011. máj. 7. 16:51
1 2 3 4 5
 21/41 Tyler913 ***** válasza:
82%

Jo,tolem befejezhetjuk.Lehet,hogy en liberalis vagyok-ok,vallalom.Te viszont torvenyeskedo.Vitatkozhatunk azon,hogy mit jelent keresztyennek lenni.Ahogy latom,szamodra ez egy olyan szabalyrendszer betartasa,ami egy evezredekkel ezelotti berendezkedesre volt ervenyes.

Csak nem veszed eszre,hogy a "szellemiseg",amirol beszelsz,egyfajta,nem is olyan regen kialakult nezopont.Nincs baj azzal,hogy ezt vallod,azzal annal inkabb,hogy szerinted "en megszegem a vallasom eloirasait".Mik is a vallasom eloirasai?A Biblia,ahogy Te ertelmezed? A Biblia egy iratgyujtemeny,amely nagyon sok kulonbozo forrasbol allt ossze nagyon hosszu ido alatt.Ezek utan reszeire vagy egeszere onhatalmulag azt mondani,hogy "Torveny",nem mas,mint farizeuskodas.

"Ilyen tekintetben 2000 év alatt semmi sem változott."

De,rohadt sok minden valtozott.Az akkor jellemzo torzsi-kiskozossegi keretek folbomlottak,a gazdasag es tarsadalom totalisan atalakult.Egeszen maskent elunk,mint az akkoriak,es ezt nem lehet sem eltagadni,sem visszacsinalni.

"Hol?

Ne keverd a kereszténységet az iszlámmal!"

1Kor 11,2-16,ill. a komplett Leviticus (tobbek kozott).Azert igy a Bibliaval mint torvennyel peldalozni elegge fail.De Te tudod.

"Miért? Elképzelhetetlennek tartod, hogy valaki már 21 évesen megtalálja az igazit?

Ismerek olyat is, aki 18 évesen házasodott és azóta is boldogan él."

Latom,nem sikerult beemelni a lenyeget.A hazassag nem csak az "igazi" megtalalasarol szol (mellesleg az "igazi" romantikus utopiaja nem igazan biblikus sztem:) A hazassag egy nagyon komoly dontes,ami egy eletre kell szoljon.Erre velemenyem szerint ennyire fiatalon nem all keszen senki,raadasul ez meg csak a dolog egyik fele.A masik fele a piszkos anyagiak,ugyanis igen etikatlan dolog olyan embereknek meghazasodni,akik meg magukat sem tudjak eltartani,nemhogy a szuletendo gyermekeiket.

"Ad kettő: Ha neked pszichológiai károsodást okoz az, hogy, ne adj Isten, 25 éves korodig nem szexelhetsz, akkor nagyon tudlak sajnálni."

Igen,ugy hiszem,hogy komoly karosodast okoz.Nem egy peldat lattam mar ra.Ha nem akarsz vitatkozni,hat ne tedd.En nem erzem magamat bunosnek a szex miatt,sem tisztatalannak.Azt pedig,hogy mi tesz keresztyenne,itt megtalalod:

-Mark 12,30-31

-Janos 3:16

Ez a lenyeg,nem pedig a Te "torvenyeid".

2011. máj. 7. 22:24
 22/41 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Nézd nekem az isteni csoda már megvolt 25 évvel ezelőtt. Azóta boldog és kiegyensúlyozott életet élek, szép családom van, és igazán boldognak mondhatom magam, vagyis nem igazán értem milyen idejétmúlt korlátokról írsz.

Ja, hogy te még ott tartasz, hogy az Isten törvénye idejétmúlt korlátokat tartalmaz. Ezek a korlátok éppen hogy felszabadítanak a bűn rabságából, az önzés korlátaiból! Hogy nem hiszed? Egyszer vedd a fáradságot és olvasd el Lukács evangéliumát és az apostolok cselekedeteiről írott könyvet. 1-2 nap alatt elolvasható kényelmesen, és egészen más szemmel fogod látni az életedet utána! Amit most korlátnak hiszel az a valóságban az édes szabadság és te élsz az önző kíánságaid megkötözöttségeiben. Ez az igazság és én ezt tapasztalom immár 25 éve.

Üdv. Péter

2011. máj. 8. 00:55
 23/41 anonim ***** válasza:
100%

"Te viszont torvenyeskedo."

Akkor még egyszer: Egy szóval sem mondtam, hogy én ezzel egyet értenék, vagy ezt vallanám. De a kérdés az volt, hogy mi nem tetszhet egyeseknek a kereszténységben. Miben korlátoz? A törvényekben benne van, hogy nem lehet házasság előtt szexelni. És pont. Az már, hogy betartod-e, vagy sem, a magánügyed.

"Vitatkozhatunk azon,hogy mit jelent keresztyennek lenni."

Azt sem mondtam egy szóval sem, hogy attól ne lennél keresztény, hogy nem tartod meg. Kiforgatod a szavaimat.

"Vitatkozhatunk azon,hogy mit jelent keresztyennek lenni."

Neked ez a vesszőparipád?

Vagy huszadjára mondom el, hogy letojom, te hogyan élsz. Magánügyed. Stimt?

Ha nem tartod be, hát nem tartod be. Ettől még lehetsz keresztény. Én csak annyit mondok, hogy ez is benne van a törvényben. Olyan nehéz ezt felfogni?

Ha egyszer gyorsan hajtasz, attól még nem leszel közveszélyes, államellenes, anarchista bűnöző. Ez is épp ugyanolyan.

"Nincs baj azzal,hogy ezt vallod,azzal annal inkabb,hogy szerinted "en megszegem a vallasom eloirasait"."

Ad egy: Egy szóval sem állítottam, hogy én ezt vallom.

Ad kettő: A kereszténység alaptanítása közel 2000 éve változatlan. És ebben benne van ez is. Úgyhogy nem állíthatok mást, ha egyszer ezt teszed.

"Mik is a vallasom eloirasai?A Biblia,ahogy Te ertelmezed? "

Megint csak a szavaimat forgatod ki.

Egy szóval sem állítottam, hogy a Biblia lenne a mindenség. Abba most nem bocsátkoznék bele, hogy szerintem mi is a Biblia szerepe, de nagyon el lehetsz tévelyedve, ha ezt olvasod ki a szavaimból.

"A Biblia egy iratgyujtemeny,amely nagyon sok kulonbozo forrasbol allt ossze nagyon hosszu ido alatt."

Ámen.

Bár azt tisztázzuk, hogy a mai Bibliát Nagy Konstantin pár nap alatt állította össze!

"Ezek utan reszeire vagy egeszere onhatalmulag azt mondani,hogy "Torveny",nem mas,mint farizeuskodas. "

Ad egy: A Biblia azt egy szóval se mondja ki, hogy ne szexelj házasság előtt. (Én legalábbis nem tudok róla, hogy kimondaná.) De a szellemiség benne van, ahogy az egész kereszténységben.

".Az akkor jellemzo torzsi-kiskozossegi keretek folbomlottak,a gazdasag es tarsadalom totalisan atalakult."

A rómaiak marhára törzsi keretek között éltek. Márpedig Rómában már az I. században elterjedt a kereszténység. 1000 körül is marhára törzsi keretek között éltek, a törvények pedig ugyanazok voltak.

"Egeszen maskent elunk,mint az akkoriak"

Kérdés: És ez ki a fenét érdekel?

Jézus nem azt mondta, hogy addig tartsátok meg a törvényeimet, amíg minden változatlan! A kereszténység törvényei örök érvényűek. Ha már átírod a törvényeket, akkor nem Istent tiszteled, hanem azokat a klerikusokat, akik átírták a törvényeket.

"Azert igy a Bibliaval mint torvennyel peldalozni elegge fail"

Huszonötödjére: Nem a Biblia a törvény. De az is tartalmazza.

"En nem erzem magamat bunosnek a szex miatt"

Akkor ne tedd!

Mint már párszázszor elmondtam, ettől nem leszel égetnivaló gonosztevő, de, tetszik vagy sem, a hited törvényei ellen vétesz.

Na de higgy, amit akarsz!

Én törölni fogom ezt a kérdést a listámról, úgyhogy forgathatod ki a szavaimat, ahogy akarod, elolvasni nem fogom.

Élj boldogul, és kövesd azt, amit jónak hiszel! Csak ne állítsd be a vallás szerintinek azt, ami nem az!

A keresztény

2011. máj. 8. 15:20
 24/41 Tyler913 ***** válasza:
0%
Huhh,na vegre lelecelt...
2011. máj. 8. 16:31
 25/41 anonim ***** válasza:
Pál apostol a Korinthosziakhoz írt első levél 15. fejezetében ezt így fejezi ki: „Ha pedig Krisztus fel nem támadott, akkor hiábavaló a mi prédikálásunk, de hiábavaló a ti hitetek is. Sőt, az Isten hamis bizonyságtevőinek is találtatunk, mivelhogy az Isten felől bizonyságot tettünk, hogy feltámasztotta a Krisztust, akit nem támasztott fel, ha csakugyan nem támadnak fel a halottak.” A Jézus Krisztus feltámadásába vetett hit tehát egyúttal egy konkrét történelmi esemény megtörténtébe vetett hitet is jelent!
2011. máj. 8. 17:51
 26/41 anonim ***** válasza:
100%
Szia kételkedő! :-) Értelmetlen idejétmúlt korlátok? Vizsgáljunk meg ezekből néhányat. NE LOPJ! Miért adta ezt Isten? Ha neked van pl. egy autód,és eltulajdonítják,te igazságtalannak tartanád-e? Hiszen sokat dolgoztál azért hogy a tied lehessen,és más meg elviszi,pedig nem az övé. NE ÖLJ! Ha megölnék egy családtagod éreznél-e szomorúságot? NE TANÚSKODJ HAMISAN! Mit szólnál ha azt híresztelnék rólad,hogy pszichopata vagy? NE PARÁZNÁLKODJ! Nem tudom hogy házasságban élsz-e,de mi lenne ha nagyon szeretnéd a házastársad,és kiderülne hogy ő meg fűvel-fával megcsal? Ezek a parancsok az embertársak kapcsolatait szabályozzák. Isten azért adott törvényt,hogy leleplezze,és megmutassa hogy mi a bűn. Dehát nem a törvényadástól van bűn,hanem már előtte is volt,és most is van,tehát ezek nem idejétmúlt korlátok,mert 10ezer év múlva is ezek a cselekedetek bűnök lesznek. A bűn eredete a romlott kívánságban van. Ha nem is lenne igaz a pokol létezése,akkor is hidd el jobb lenne ez a világ ha az emberek betartanák az Isten parancsolatait,mert az Ő parancsai jók,igazak,és szentek! De van pokol.
2011. máj. 8. 21:14
 27/41 anonim ***** válasza:
0%

ma 21:14

Szerintem elég demagóg a szöveged... Ki beszélt itt arról, hogy az ölés meg a lopás megengedett, mivel mostmár más világot élünk? Arról volt szó, hogy valaki szerint a házasság előtti szex nem feltétlenül tartható be manapság. Illetve, hogy ő nem tartja be, mert számára a szexuális élet hiánya problémákat okoz. Van ilyen... Minek kergüljön meg szegény egy többezer éves szabály miatt? Vagy most ebből egyenesen az következik, hogy akkor már lopni és ölni fog a következő körben? Na ne már...

2011. máj. 8. 22:05
 28/41 anonim ***** válasza:
67%
Szia! Ha valaki minden egyes parancsot betart,de vét egy ellen is,akkor már megrontotta a törvényt,és a törvény átka alatt van. Ebből pedig csak Krisztus tud megszabadítani,mert Ő átokká lett értünk a kereszten. Amúgy pedig ha keresztény vagy,akkor hogyhogy nem tudod azt,hogy akik a Krisztuséi,azok megfeszítették a testet indulataival,és kívánságaival együtt? A keresztény azért nem paráználkodik mert nem a romlott szexuális kívánságai vezérelik,hanem Isten Szelleme. Az a kívánság ami bűnre csábít,az romlott. Ki vagy zárva Isten országából,amíg nem térsz meg ebből. Az a baj veletek,hogy ti inkább szeretitek az élvezeteiteket,mint Istent. Gyönyörök rabszolgái. Élvhajhászok vagytok és állandóan testi gyönyökre vágyódtok. Magatokat Isten Igéje fölé emelitek. Aki bizonyságot tesz nektek bűnről,azt mindjárt leírjátok hogy vallásos,pedig pont ti vagytok azok. De megnézném hogy tudnál-e az öledbe úgy izzó parazsat venni,hogy össze ne égesd magad? Az igazi szabadság az a lelkiismeret tisztasága,a tévedéseink felismerése,a világ megvetése,a romlott vágyak megfeszítése,a halálfélelem elűzése,és az Élet szeretete. Tisztelettel egy keresztény.
2011. máj. 8. 22:45
 29/41 anonim ***** válasza:

ma 22:45

Miért címzed ezt nekem, te nagyon kedves ember? Semmit sem tudsz rólam, és arról, hogy én milyen normák szerint élek, hányszor és kivel szexelek... Mi van, ha én nem igénylem a szexet, és következésképpen nem is csinálom? Más meg igen, azért, mert ő úgy érzi jól magát. Emellett pedig nem árt senkinek és nem promiszkuis.

De egyébként is, nem nekem volt ezzel a szexkérdéssel bajom, úgyhogy kérlek, ne engem fenyegess és ne rám mutogass, hogy én csak az élvezeteknek élek... Te jó ég. Azt se tudod, hogyan élek...

2011. máj. 8. 23:41
 30/41 Tyler913 ***** válasza:
26%
Hagyjad szegeny Viktort.O elegge fura ember,aki fura dolgokat beszel.Inkabb hagyni kell,mondja csak a magaet.Vitatkozni,ervelni folosleges.
2011. máj. 9. 02:31
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!