Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Eddig összesen hány darab...

Ozmium42 kérdése:

Eddig összesen hány darab pedofil pap botrányról tudunk?

Figyelt kérdés
Egye fene, számoljuk hozzá a pedofil-gyanús ügyeket is. Azért teszem fel ezt a kérdést a valláskritika rovatba, mert a kérdés szakértői valószínűleg itt vannak. Válaszként számokat akarok, és nem filozófiai magaslatokba emelkedni! Ha sikerül a válaszokat osztani, szorozni, súlyozott átlagolni és differenciálni, akkor lesz egy másik kérdésem. Ahhoz kell.
2011. máj. 1. 20:10
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
0 (nulla)
2011. máj. 2. 20:01
 12/25 A kérdező kommentje:

Vannak emberek, akik ide írnak, de nem olvasnak? :)

Csak a mai nap minimum 2 olyan felböfögéssel találkoztam, ahol a pedofil papokkal "érveltek" bizonyos egyesek. De ide valamiért nem írnak...

Mindenesetre, nehéz elképzelni, hogy ide jár, olvas, és soha egyetlen egy ember erre utaló hozzászólásával sem találkozott!

2011. máj. 2. 23:55
 13/25 anonim ***** válasza:

500 db!

Ez egy kis internetes kutatómunka eredménye. Részletek:

Tavaly szeptemberben nagyon megrázta a belga egyházat, hogy kiderült, az ötvenes évektől kezdődően közel ötszáz esetben molesztáltak katolikus papok gyerekeket, és tizenhárom áldozatuk lett öngyilkos.

Forrás:

[link]

Egyesül Államokban:

Rigali elődei tudatosan szemet hunytak az egyházmegye legkevesebb 63 papja által kiskorúak százainak sérelmére elkövetett szexuális bűncselekmények fölött.

Forrás: [link]

Szeretnék reagálni a lehetséges következő kérdésedre, amit még nem tettél fel, bár csak sejtem, hogy mi lesz, de inkább előre megírom és még azért, hogy ezzel megvédjem az igazi híveket:

A katolikus egyház nem egyenlő a kereszténységgel, nem feltétlen hívő az, aki oda jár, aki ott prédikál stb. Az igazi kereszténységhez köze sincs! A keresztény szó Krisztusi-t jelent, ezekből is látjuk, hogy nem Krisztusiak. Ettől még ugyanúgy vannak ott olyan emberek is, akik nagyon szeretik és követik az Urat, bár az egyház kissé gátolja őket ebben...

2011. máj. 4. 17:33
 14/25 A kérdező kommentje:

Remek! Végre válasz!

Ezek szerint 563 katolikus pap nem tökéletes. Németh Sándor sem az. És a reformátusok sem. Vagy a katolicizmus megtagadása, az önmagától tökéletessé tesz? Miért külön egyházban kell példát mutatni? Sosem értettem... mennyivel jobb lenne, ha ez a sok okos, tökéletes ember katolikus pap és hívő lenne :)

Köszönöm a választ, még várok egy kicsit, hátha érkezik új adat. A kérdésemet majd felteszem, és akkor válaszolhatsz majd arra is. Ne találgass :)

2011. máj. 4. 21:18
 15/25 anonim ***** válasza:

Elég megfigyelni "ma 17:33" válaszának forrását: rtlklub.hu :)

Tipikusan a kereskedelmi csatornák azok, amelyek állandóan kiemelik a pedofil eseteket, bárhol a világon történjen is. Szóval az ott közölt adat nem igazán helytálló. A Duna Tv-ben miért nem hallani pedofil esetekről? :)

2011. máj. 4. 21:29
 16/25 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó!

Mint a kérdésemben írtam, az most nem szempont, hogy bebizonyosodott tényekről, vagy puszta ráfogásokról van szó. A botránykeltések számára vagyok kíváncsi, az pedig a retek klubnak is megy. A Duna TV-n hány ilyenről számoltak be? Miért nem írsz hasznos adatot? Kíváncsi vagyok rá, azért tettem fel a kérdést.

2011. máj. 4. 22:05
 17/25 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem lenne cölibátus,akkor azt hiszem nem lenne ilyen jellegű probléma sem. Egyébként döntő többségükben elszigetelt esetek,csak véletlenül kerülhettek nyilvánosságra,így én valószínűsítem,hogy jóval több eset van,de azért ne általánosítsunk.
2011. máj. 5. 11:58
 18/25 anonim ***** válasza:
Nem, az 500-ban elvileg benne van a 63 is. Csak azért írtam, hogy ha valakinek nem hiteles az rtl klubos 500, akkor is ott van egy 63-as, tehát nem 0 és nem 20!
2011. máj. 6. 06:34
 19/25 anonim ***** válasza:
100%
Amerikában 2004-ben a katkós püspöki konferencia megbízásából készült jelentés valamennyi parókiát átvilágította. Eszerint 1950 és 2002 között több mint 10 ezer katolikus hívő állította azt, hogy gyerekként molesztálták az egyházban. A vádak 4392 pappal szemben bizonyultak hitelesnek. Az áldozatok 81 százaléka fiú volt,szinte kivétel nélkül kiskorú, 6 százalékuk hétévesnél fiatalabb kisgyerek. Tehát csak Amerikában 10 ezer esetről tudunk.
2011. máj. 7. 09:26
 20/25 anonim ***** válasza:
100%
Tudom előre a következő kérdést,úgyhogy elmondom hogy szerintem a katkósok klérusában messze a legnagyobb arányú a pedofília,és a legnagyobb baj az elhallgatással,és az eltussolással van. A pápa súlyosan elítéli a pedózást,de mégsem váltja le azokat a püspököket,akik bűnt pártoltak azzal hogy évtizedekig elhagattatták a tanúkat,és nem eresztették szélnek a pedofil papokat sem,hanem áthelyezték őket másik parókiára. Tudom hogy minden egyházban van kovász,de nem mindegy hogy valahol kivetik,vagy jól megkelesztik. Az egyház bűnüldöző szervezet,és nem bűnpártoló.
2011. máj. 7. 09:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!