Eddig összesen hány darab pedofil pap botrányról tudunk?
Vannak emberek, akik ide írnak, de nem olvasnak? :)
Csak a mai nap minimum 2 olyan felböfögéssel találkoztam, ahol a pedofil papokkal "érveltek" bizonyos egyesek. De ide valamiért nem írnak...
Mindenesetre, nehéz elképzelni, hogy ide jár, olvas, és soha egyetlen egy ember erre utaló hozzászólásával sem találkozott!
500 db!
Ez egy kis internetes kutatómunka eredménye. Részletek:
Tavaly szeptemberben nagyon megrázta a belga egyházat, hogy kiderült, az ötvenes évektől kezdődően közel ötszáz esetben molesztáltak katolikus papok gyerekeket, és tizenhárom áldozatuk lett öngyilkos.
Forrás:
Egyesül Államokban:
Rigali elődei tudatosan szemet hunytak az egyházmegye legkevesebb 63 papja által kiskorúak százainak sérelmére elkövetett szexuális bűncselekmények fölött.
Forrás: [link]
Szeretnék reagálni a lehetséges következő kérdésedre, amit még nem tettél fel, bár csak sejtem, hogy mi lesz, de inkább előre megírom és még azért, hogy ezzel megvédjem az igazi híveket:
A katolikus egyház nem egyenlő a kereszténységgel, nem feltétlen hívő az, aki oda jár, aki ott prédikál stb. Az igazi kereszténységhez köze sincs! A keresztény szó Krisztusi-t jelent, ezekből is látjuk, hogy nem Krisztusiak. Ettől még ugyanúgy vannak ott olyan emberek is, akik nagyon szeretik és követik az Urat, bár az egyház kissé gátolja őket ebben...
Remek! Végre válasz!
Ezek szerint 563 katolikus pap nem tökéletes. Németh Sándor sem az. És a reformátusok sem. Vagy a katolicizmus megtagadása, az önmagától tökéletessé tesz? Miért külön egyházban kell példát mutatni? Sosem értettem... mennyivel jobb lenne, ha ez a sok okos, tökéletes ember katolikus pap és hívő lenne :)
Köszönöm a választ, még várok egy kicsit, hátha érkezik új adat. A kérdésemet majd felteszem, és akkor válaszolhatsz majd arra is. Ne találgass :)
Elég megfigyelni "ma 17:33" válaszának forrását: rtlklub.hu :)
Tipikusan a kereskedelmi csatornák azok, amelyek állandóan kiemelik a pedofil eseteket, bárhol a világon történjen is. Szóval az ott közölt adat nem igazán helytálló. A Duna Tv-ben miért nem hallani pedofil esetekről? :)
Kedves utolsó!
Mint a kérdésemben írtam, az most nem szempont, hogy bebizonyosodott tényekről, vagy puszta ráfogásokról van szó. A botránykeltések számára vagyok kíváncsi, az pedig a retek klubnak is megy. A Duna TV-n hány ilyenről számoltak be? Miért nem írsz hasznos adatot? Kíváncsi vagyok rá, azért tettem fel a kérdést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!