Mi az hogy gonosz? Sokszor benne van a Bibliában, hogy gonosz így vagy gonosz emígy büntetünk meg.
Én nem találok gonosz embert. Ki a gonoszabb a másiktól? Senki.
A gonosz is jónak tartja magát, de a jó sem mondhatja hogy ő jó.
Az a gonosz aki neked rosszat csinál. És ami neked gonosz, lehet nekem semmi bajom nincs vele, tehát találhatom jónak. Pl. valaki megöli valakinek a hozzátartozóját, annak a szemében gonosz, de az én szememben, nem gonosz, mert Isten megbocsát neki.
Ha meg nincs gonosz, akkor nincs pokol sem.
Valakinek már a 10 parancsolat megszegése is gonoszság. Sokszor idézi a jelenések könyvét, hogy azok azok, akik égni fognak.
Kezdem tényleg azt hinni, hogy az apostolok kifordították Jézus beszédét, aki még a "bűnös" házasságtörő asszonynak is megbocsátott és talán még a gyílkosoknak is. Úgy tűnik néha a Bibliából, hogy pont a vallásosokat nem szerette, a farizeusokat.
Neki azok voltak a gonoszak.
A gonoszt a Gonoszra, a Sátánra értik. Személyekre nem mondják.
Jézus pedig azért bocsátott meg mindenkinek, mert szerette az embereket. Különben nem halt volna kínhalált értünk. Nem fordították ki az apostolok a beszédét. Ez a vallás alapja. Ne ítélj, hogy ne ítélhessenek. :)
A Biblia azt írja ,hogy minden ember halott a bűn miatt.
Isten mindenkit egyformán lát, vagy halott,vagy él Krisztusban.
Mi emberek mondjuk hogy az egyik ember gonoszabb ,mint a másik.
Isten csak annak bocsájt meg aki elfogadja a felkínált bűnbocsánatot,Jézus vére által .
A vallások épen eszt akarják kicselezni a jócselekedetek által,Jézus ezért is haragudott a vallásos emberekre.
A János evangéliumát olvasdel ,persze a többit se hagy d ki.
Az 1János 5:19: „az egész világ a gonosz hatalmában van.” Az Ördög a súlyosbodó bajok viharába tereli az emberiséget. Most még elszántabb, mint valaha, hogy ártson. Miért? Azért, mert a démonaival együtt kivetették az égből, miután Isten Királysága 1914-ben létrejött. Ezt az eseményt a Biblia így jövendölte meg: „Jaj a földnek . . . , mert lejött hozzátok az Ördög nagy haraggal, mivel tudja, hogy rövid ideje van” (Jelenések 12:7–12). Hogyan befolyásolja Sátán ma az emberiséget?
Elsősorban úgy, hogy előmozdít egy olyan szellemet, amely uralja az emberek gondolkodásmódját és viselkedési formáját. Az Efézus 2:2 azt írja, hogy az Ördög „a levegő hatalmának uralkodója”, és hogy ez a levegő az a szellem, vagyis jellemző gondolkodásmód, „amely most az engedetlenség fiaiban munkálkodik”. Ez a démoni „levegő” egyáltalán nem az istenfélelemre és a jóságra ösztönöz, hanem az Isten és az irányadó mértékei elleni lázadásra. Sátán és a démonai ezáltal előmozdítják és növelik az emberekben meglévő gonoszságot
Ha emberre mondja a Biblia, hogy gonosz, szerintem az azt jelenti, hogy teret enged az életében a gonosz befolyásának.
Nem a tetteink alapján leszünk gonoszak, vagy jók, hanem az alapján, hogy igent vagy nemet mondunk Istennek.
Szia!
Hogy mi minden a rossz, azt a bőrünkön tapasztaljuk. Minden, ami az életet és a boldogságot veszélyezteti, rombolja. A Biblia megállapítása mindenekelőtt ez: a gonoszság a gyökere minden rossznak.
A gonoszság gyakorlatilag az önzés, az önmagunkért élés gondolkodásmódja és életformája.
Nagyon érdekes, hogy ennek az igazságnak a felfedezéséig természettudományos megfigyelés útján is el lehet jutni. A híres, külföldön élő magyar tudós, Selye Jánostól mondta: "Bizonyos tekintetben úgy is vehetjük, hogy az önzés az eredendő bűn, nemcsak az ember, hanem minden élőlény számára." (Életünk és a stressz)
Ezután úgy szemlélteti állítását, hogy leírja, mi történik például az emberi testben, ha annak valamely része egyszer csak az "önzés törvénye" szerint kezd működni: "Ki-kitörhet egy forradalom valamely részlegben, amely elfeledkezik a kollektív önzetlenségről. Ez az, amit ráknak nevezünk. És ebbe nemcsak az egész szervezet pusztul bele, hanem vele együtt a lázadó rész is saját törekvésének áldozatává válik." Majd hozzáteszi mindezekhez: "A racionális értelem korában szinte megörvendeztet, hogy az emberi magatartást nevelő vallási és bölcseleti tantételeknek tudományosan feltárható biológiai igazság az alapjuk."
Minden rossznak az önzés a gyökere. Sajnos nekünk az önérdek és önös vágyak, kívánságok követése tűnik az élet és a boldogság útjának. Nem gonosznak, hanem természetesnek érezzük, hogy a magunk javát keressük mindenben. Ugyan mi mást tehetnénk, hiszen mindenkinek ez a kézenfekvő? – mondja sok ember. Lehetséges, hogy valami megcsalja, megrontja tiszta látásunkat? És talán ez a ferde látás maga is a gonoszság következménye? "Van olyan út, amely igaz az ember szeme előtt, de a vége a halálnak útja" – mondja a Biblia (Példabeszédek 16:25).
Egy ember gyűjthet magának mindent, amit csak tud, élhet, gondolkodhat és tervezhet mindig csak a maga érdeke szerint, de élete elmúlik és nincsen semmije. Az önszolgálat törvénye az ön-megsemmisítés törvénye. Az önfeláldozás törvénye viszont az ön-megőrzés törvénye. A gazda azzal őrzi meg a magot, hogy a földbe veti. Így van ez az emberi élettel is. Az adás életet jelent. A Biblia a szeretet, a másokért élés törvényét mondja az élet és a boldogság egyetlen útjának – teljes egyértelműséggel. A bűn – az önzés – életfelfogása és életmódja követését pedig a szenvedés és a halál útjának jelenti ki minden ellenkező látszat ellenére: A gonoszság teljességre jutva halált nemz, mert a bűn zsoldja a halál.
Üdv. Péter
Értem, hogy az emberek nem gonoszak, csak bűnösök. De ha így van, akkor Lucifer miért gonosz és nem csak bűnös, kinek vétkeit meg kellene bocsátani. Ha mindenki bűnös, akkor mindenkinek megbocsátanak, közöttük Lucifernek is.
Akkor ellenkezik azzal, amikor Jézus mondott, hogy ellenségeimet a lábam alá vetem.
Péternek köszönöm a választ.
Az önzésből közelítette meg a gonoszság fogalmát. Én olyan vagyok, aki valamennyire önző életet él, legalábbis más ember szemében, de azért én is elgondolkodom, hogy önző vagyok. Pl. nem akarok gyereket, csak úgy élek, talán magamnak. De itt van a DE! A világ szemében úgy élek, mintha önző lennék. De minden egyes percemet együtt töltöm Istennel. Bárhova megyek, bármit csinálok, bárhogy történik Istennek hálát adok. Majdnem olyan vagyok mint a spanyolok, akik együtt élnek Istennel mindennapjaikban. Még spanyol táncot is tanulok, teljesen átvettem a mentalitást. Nem törődöm az élettel, csak Isten van. A szentháromság nekem egy, az Istenben benne van Jézus is. Mielőtt szó érne. Sokkal boldogabb az életem így, 3 éve még nem tudtam erről az érzésről és most már nem akarom elveszíteni! Talán ezért is látom úgy, hogy nincs gonosz ember...
De csak önző vagyok, mert saját magammal törődök, hogy jobban érezzem magam...
a gonosz az a téves jó. ezért is jár nekik a bocsánat mindig...hiszen ha tudnák mi a valós jó, vagyis tudnák mi az igazság, tudatosan választanák azt, csak hát van itt egy kis bibi. azzal, hogy nem egységben tekint valami, hanem a dolgokat különállónak tartja, automatikusan beleesik az önzésbe, amit Péter is szóba hoz, és mindez azért különben, mert a tapasztalatban megjelenő kontraszthatás ezt okozza az egyén gondolkodásában először...de ha jobban belemélyedünk, az önző ember sem mindenkivel önző, minden egyes dologgal önzetlen, amit kiválaszt magának a sok-sok létezőből...de ha tudná, hogy egyetlen nagy egész van, tudná, hogy tudatban mindennek egy, akkor nem válogatna, vagyis mindenkivel önzetlen lenne, mint Jézusunk...ez hát a tévedés, és ezért a téves jó a gonosz(önzés). :)
üdv
26/F
LastOne.Left
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!