A Bibliában miért emelik a hitet a szeretet fölé?
Számos helyen olvashatjuk, hogy a nagybetűs Szeretet mindenek fölött való, sőt Isten is maga a szeretet, és úgy egyáltalán, a jó emberek alapvetően szeretettel fordulnak a világ dolgai felé.
Mégis Jézust tartja az egyetlen útnak Isten és a megváltás felé, tehát mindegy, hogy kiben mennyi szeretet van, ha nem hisz Jézusban, máris "elveszett" ember. Tehát maga a hit ezek szerint fontosabb, mint a szeretet, mert lehet valaki akármilyen szeretetteljes, az nem váltja meg...
Önellentmondás...
A hit önmagában nem érték, hiszen szeretet nélkül csak vakhit és fanatizmus. A Biblia egyértelműen a szeretetet teszi az első helyre.
De miért is? Ha rájössz hogy a Biblia szerint mi is a szeretet, akkor nagyon jól tudod,hogy ez megbocsátás, igazságosság,igaz mérték, mások iránti tisztelet, az ellenségedet is elfogadó, önmagadat háttérbe szorító és másoknak boldogan, szabadon adó életvitel.
Hidd el, nagyon kevés nem hívő ember él ilyen életet, mert a nem hívő világ eszméje a szemet szemért, fogat fogért elve szerint, illetve a kirekesztés elve szerint működik. (Tudod: az ÉN gyerekem, az ÉN családom, az ÉN nemzetem, stb).
De azon kevesek,akik ezt meg tudják valósítani az életben, azoknak valódi szeretet van a szívükben, Isten pedig maga a szeretet. Tehát ők Jézust követik, anélkül, hogy tudnának róla. Persze hogy őrajta keresztül eljutnak Istenhez!
Nincs itt ellentmondás.
"(Tudod: az ÉN gyerekem, az ÉN családom, az ÉN nemzetem, stb). "
Na ezért mondtam én, hogy itt Magyarországon nagyon kevés az igaz ember. Mindenki csak a magyarságával jön! Remélem olvassák ezt hívők és egyben nagy magyarság "hívők".
Hiába mondom itt mindenkinek, hogy nem csak a magyar van, miért ez a hazafiság? Szeretnünk kell a kínait is!
Jézus is mondta, az az én anyám, apám és testvérem, aki az Isten igéjét meghallgatja és megtartja.
Pál apostól Rómaiakhoz írt levelében:
"Az igaz a hitből él."
Tehát ezt úgy is lehet értelmezni, aki nem hisz, nem igaz ember (még). De előbb utóbb mindenki az lesz, Istennek is ez a célja. Pl. a Hit Gyülekezeténben egyre több megtért ember van. (Én nem vagyok Hitgyülis)
Szerintem a legfontosabb a hit, itt a Földön. A végén marad a szeretet, a mennyekben a szeretet a legfontosabb, ott már nincs hit, hanem megtapasztalás. Ha belegondolsz a leggonoszabb, lelketlen ember is képes szeretni. Ha ez a legfontosabb, akkor lehet ő jobban megigazulna, mint egy hívő! Ugye, mennyire ellentmond a Bibliának?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!