A JT. Prédikátorainak ki van adva, hogy a gyakori kérdések valláskritika és vallás oldalain is terjeszteni kell a "jó hírt"?
Én a harmadik Tanú vagyok, én írtam neked Ildikó.
Az mindig jól megfigyelhető, hogy azok vannak kis százalékon, akiknek a véleménye, hite nem a többséget képviseli. Ettől persze az igazság lehet akár a lepontozottnál is, ez is gyakran megfigyelhető.
Valóban, ki az, aki ártani fog nektek, ha buzgóvá lesztek a jóért? De még ha szenvednétek is az igazságosságért, boldogok vagytok. Amitől meg félnek, attól ti ne féljetek, és zaklatottá se váljatok, hanem szenteljétek meg a Krisztust mint Urat a szívetekben, mindig készen állva a védelmezésre mindenki előtt, aki a bennetek levő reménység okát követeli tőletek, de ezt szelíden és mélységes megbecsülést tanúsítva tegyétek. (1Péter 3:13-15)
Gusev
Ha a Jehovák egyszerűen csak meg akarnák osztani az örömhírt, ahogy állítólag teszik, az nem zavarna.
Jöjjenek oda bátran, nem halok bele abba, hogy egyszer meghallgatom a véleményüket, még valami érdekeset is hallhatok - a gond csak az, hogy ha ezentúl nemet mondok, azt már nem értik meg.
S így lesz a békés mesélésből erőszakos terjesztés.
Mit jelent az,hogy "nem értik meg "- mármint, ha nemet mondasz? Azt mondják neked, hogy " de márpedig ideülsz, és akkor is tanulni fogod ezt !!" -
Nem tudom, milyen testvérekkel találkoztál, akik annyira felháborítottak, de véleményem szerint túlreagálod.
sokan, tudod amikor meglátnak 2 öltönyös személyt, netán még be is kopogtat hozzájuk : VÉGIG SEM HALLGATNAK egyetlen mondatot sem, csak tiltakoznak, mutogatnak, hogy " engem EZ nem érdekel, nekem ILYESMIRE nincs időm ".
Még egy szót sem szóltunk, csak kopogtunk, és köszöntünk.
Ez 100 személyből 90 reakciója.
időnként én ezt megunom, és taktikát váltok, rögtön a köszönés után kimondom a bűvös szót: "JEHOVA tanúi vagyunk. "
Erre aztán világgá szaladnak, a névtől,melynek számukra nincs jelentősége. Hogy van ez akkor?
Gusev!
Rögtön levágtam, hogy nekem szól a Péter levele. a szelíd hangnemmel híján vagyok, ezekszerint.
Pedig hidd el, törkeszem. az őszinteség időnként kellemtelenül hat kimondva. :)
Most ahogy visszaolvastam néhány kommentem, tényleg elég vehemens volt ..:( sajnálom. Ha valakit megbántottam: elnézését kérem.
A kérdezőnek üzenem:
Azt, hogy Jehova tanúi vallás hogyan alakult, ne az INTERNETEN nézdd meg,mert az Internetre olyan személyek tették fel, akik nem tanúk, azonban általábavéve nem szívlelik a tanúkat.
Elfogult írások azok, a pontos történelmünk kialakulásáról Mi tudunk adni olvasmányt, és az a hiteles.
az net-en azt is olvashatod, hogy MOTOSZKAESTET tartunk.
- kritikán alul rágalmak és szóbeszédek.
esetleg a hivatalos honlapunkon : www.watchtower.org
Kedves Ildikó!
Ahogy a válaszaid időpontját érzékelem a kommentemen átsiklottál. Megismétlem:
"Alapítója Charles Taze Russell (1852–1916)pittsburghi posztókereskedő. Miután 1844-ben az adventista próféta William Miller világvége-próféciái nem teljesedtek be, az adventista tömegek nagy kiábrándulásához és az adventista egyház több csoportra szakadásához vezetett. Russel az 1870-es években bibliatanulmányozó csoportot hozott létre azadventizmusban csalódott csoportokból..."- és ebből alakult ki a JT?
Valóban így volt?
Kedves Ildikó!
A hivatalos honlapotokon csak ezt találtam (átmásolás):
"Kik ők?
Jehova Tanúi szeretnék, ha Ön közelebbről megismerné őket. Lehet, hogy a szomszédjai, esetleg már találkozott velük a munkahelyén vagy a mindennapi ügyek intézése közben. Esetleg látta őket az utcán, amint folyóirataikat kínálják fel a járókelőknek. Vagy talán már beszélgetett is velük röviden, amikor becsöngettek Önhöz.
Jehova Tanúi valóban érdeklődnek Ön iránt és az Ön jóléte iránt. A barátai szeretnének lenni, és szeretnének többet is elmondani önmagukról, hitükről, szervezetükről és arról, hogyan vélekednek az emberekről és a világról, amelyben élünk. Ezért készült ez a füzet.
Jehova Tanúi a legtöbb szempontból olyanok, mint bárki más. Nekik is megvannak a maguk anyagi, fizikai és érzelmi gondjaik. Időnként hibákat követnek el, hiszen nem tökéletesek, nem irányítja életük minden mozzanatát természetfölötti erő, és nem is csalhatatlanok. De megpróbálják tapasztalataikból levonni a tanulságot, és szorgalmasan tanulmányozzák a Bibliát, hogy megtegyék a szükséges változtatásokat. Átadták magukat Istennek, hogy akaratát cselekedjék, és igyekszenek ezen önátadásuknak eleget tenni. Minden tevékenységük során Isten Szavának és szent szellemének a vezetését keresik."
A "csoport" szervezőjéről, létrejöttéről, csak a nem hivatalos honlapon találtam azt, amire kíváncsi lennék. Merném javasolni, hogy a történelmi kialakulást tegyétek fel a saját honlapotokra és akkor senki nem vonná kétségbe, hogy az úgy volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!