A keresztények mit értenek pontosan "Istenfélelem" alatt?
En csak annyit irok (anelkul,hogy elolvastam volna a vallas-temakorben szokasos merfoldes hozzaszolasokat:),hogy ez nem rettegest jelent.Az en szemelyes viszonyomban IStennel nincs helye a felelemnek,hiszen szerintem amikor valaki azert hisz,mert fel Istentol ill. az isteni buntetestol,az regen rossz.
Az Istenfelelem annyit jelent,hogy elismerem ISten mindenhato hatalmat,amely az en eletem folott is all.Tehat tisztaban vagyok vele,hogy Istent nem korlatozza semmi,es en a kezeben vagyok mindenestol.
Sziasztok!
Ezt nagyon szépen megfogalmazta dudiska, én is valami hasonlót szerettem volna válaszolni: "ha egészséges félelmet érzünk Isten iránt lelkiismeretesen vigyázunk arra, hogy a nemtetszését vonjuk magunkra".
Ezzel a barátkozással részben egyetértek, nekem is van két gyermekem, akiket szeretnék barátaimként nevelni. A neveléshez azonban hozzátartozik az, hogy a "vadhajtásokat metszegessük", ez pedig elképzelhetetlen anélkül, hogy a gyermek tisztelje a szülőjét, és legyen benne egy egészséges félelem abban a tekintetben, ha rosszat tesz, akkor azzal a szülei nemtetszését vívja ki...
Üdv. Péter
En ezzel nem teljesen ertek egyet.Istent sok szempontbol lehet szulohoz hasonlitani,de egy az egyben nem.Szerintem Isten nem buntet,az ember az,aki megbunteti sajat magat,a sajat rossz hozzaallasaval,cselekedetei eredmenyeivel,melyek visszahullnak ra.De ezeket a tenyezoket szerintem nem konkretan Isten iranyitja,tehat nem azonosithato egy olyan szulovel aki megbunteti a gyermeket,mert az valami rosszat tett.
Ha "ha egészséges félelmet érzünk Isten iránt lelkiismeretesen vigyázunk arra, hogy a nemtetszését vonjuk magunkra",akkor megint csak ott tartunk,hogy a cselekedeteinket a felelem es a megfelelesi kenyszer iranyitja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!