Ha van isten, akkor miert csak ez emberektol varja el, hogy aldozzanak neki az idejukbol? Az allatoktol bezzeg nem var el semmit.
A peldad nem allja meg a helyet!
Gravitacio volt es van is. Es az allatvilagot szemlelve is lehet ra peldakat latni.
De az allatok meg mindig nem gyakoroljak a hitet.
kedves kérdező,tudom hogy le fogsz pontozni a sárga földig, de vállalom a kockázatot. Te vagy nagyon fiatal vagy, vagy nagyon naív.
1.) Szerinted, amikor az ember meg majom volt, akkor volt isten?
Itt ugye logikailag két válasz lehetséges. 1: ha van Isten,akkor létezése független az emberek felfogó képességétől, tehát volt is és lesz is. 2: ha nincs, akkor meg se nem volt, se nincs most és soha sem lesz.
Mi azt mondjuk: van Isten. Tehát evidens, hogy létét nem az bizonyítja, imádja-e őt valaki. Az afrikai kontinensen senki sem ismer engem, ettől én még létezem.
2.) Vagy amikor majd ki fog halni az emberiseg, akkor attol meg az isten megmarad?
Erre ugyanaz a válaszom. Egyszerűen nem értem, mi a fenét vársz te el az állatoktól, akik sem felfogni nem képesek Istent, sem pedig imádni.
Ugyanúgy, ahogy kettő meg kettő négy volt akkor is, amikor dinoszauruszok éltek a földön, most is az, amikor van értelmes ember aki meg tudja számolni. És ha majd elpusztul ez a föld, két csillag meg két csillag akkor is négy csillag lesz.
Mert ugy latszik abban egyetertunk, hogy az allatok nem nagyon gyakoroljak a hitet.
Miert pontoznalak le? Kelloen kulturaltan megfogalmaztad a velemenyed. Semmi negativ erzes nincs bennem.
Nem szeretnek konkluziot irni. Hianyos a tudasom hozza. (Az en szubjektiv velemenyem, hogy isten nem az egyhaz altal kozolt formaban letezik. R-Go azt sem tudom elfogadni, hogy csak az embereknek lehet/kell a vallast gyakorolni. Hiszen az is egy egyhazi definicio, hogy az allatoknak nincs "vallasi ertelemben" lelkuk.)
Koszonom Mindenkinek a valaszat!
36F
Kedves Kérdező!
Csak nézz meg egy olyan helyet, ahol a lehető legkevésbé lelhető fel az ember. Az állatok és a növények csodálatos szimbiózisban élnek egymással. Akár a hideg, akár a meleg égövet nézed. Akár vízi, akár szárazföldiek legyenek. A létükkel is a Teremtőt dicsérik.
manju
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!