Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Kit kellet feláldoznia Ábrahám...

Kit kellet feláldoznia Ábrahámnak?

Figyelt kérdés

Teológiai érvelés szerint a lényege a gyermek feláldozásának, hogy Ábrahám a már régen várt, egyetlen gyermekét, képes feláldozni Istennek.

Mint tudjuk Sára meddő volt, és így nem volt gyermekáldás.

Ezért Ábrahám elvette Hágárt, hogy ő szüljön neki. Az Isten meg is áldotta első gyermekével, Izmaellel!

Később Sárai is terhes lett, és így megszületett Izsák.

A két fiú között nagy volt a korkülönbség.

De az Isten azt kérte, hogy Ábrahám áldozza fel egyetlen gyermekét, Izsákot.

Biblia:

1. És lőn ezeknek utána, az Isten megkisérté Ábrahámot, és monda néki: Ábrahám! S az felele: Ímhol vagyok.

2. És monda: Vedd a te fiadat, ama te egyetlenegyedet, a kit szeretsz, Izsákot, és menj el Mórijának földére, és áldozd meg ott égő áldozatul...

"Vedd a te fiadat, ama te egyetlenegyedet"!!!!

1. Izsák nem lehet egyetlen, mert ő a már a második.

2. Ha Izsákot kellet volna feláldoznia, akkor nem teljesül az igazi próbatétel, hogy a régen áhított, és végre megérkezett gyermeket képes e feláldozni!?

Az Iszlám szerint Izmaelt kellet feláldoznia, hisz ő volt az egyetlen, és elsőszülött.

Ez pedig természetesen, még Izsák születése előtt történt, mert csak így lehet egyetlen.

Ha megfigyeljük a Bibliai elbeszélést:

Ezek pedig az Ismáel életének esztendei: száz harminczkét esztendő. És kimúlék és meghala, és takaríttaték az ő népéhez.

18. Lakoztak pedig Havilától fogva Súrig, a mely Égyiptom átellenében van, a merre Assiriába mennek. Minden atyjafiával szemben esett az ő lakása.

Ez az arab félsziget Vörös-tengeri oldala. Pont ott ahol Izmaelt fel kellet áldoznia Ábrahámnak, és pont ott, ahol Ábrahám, és Izmael felépítik, Isten első imaházát a Kábát.

[link]

Biblia:

8. És monda: Hágár, Szárai szolgálója! honnan jössz és hová mégy? És az monda: Az én asszonyomnak, Szárainak színe elől futok én.

9. Akkor monda néki az Úr angyala: Térj meg a te asszonyodhoz, és alázd meg magad az ő kezei alatt.

10. És monda néki az Úrnak angyala: Felettébb megsokasítom a te magodat, hogy sokasága miatt megszámlálható se legyen.

Ahogy a képen is látszik.

Másrészt, ma is a muszlimok vannak a legtöbben a világon, és a világ legjobban terjedő vallása.

Mivel Ábrahám előtt szinte mindenütt többistenhit volt, és Ábrahám kaptam meg újra az egyistenhitet, ezért ennek imaházat is emeltek, ahol nem imádtak hamis Isteneket. Ezt első szülött gyermekével tette meg.

Ezért mondják, hogy ábrahámi vallások.

Ezen első szülött leszármazottja, pedig Mohammed!

[link]

Aki Szemita származású, mert Sém, ki Noé fia, leszármazottja. És héber, mert Sém nemzi Arpaksádot, és Arpaksád nemzi Hébert, és leszármazottja, Ábrahám, és Ábrahám fia Izmael.

Ezért nevezik Izmaelt, az arabok Ősatyának.

2011. jan. 25. 14:09
1 2 3 4
 21/34 A kérdező kommentje:

Kedves Péter!

Hasonlítsd össze a keresztény világot a muszlim világgal!

Ha megkérdezed a keresztényeket, hogy hisz e Istenben, vagy nem, hát bizony, jó ha 50% azt mondja, hogy hiszek. Ugyan ez az iszlám világban kb 99%.

Nem beszélve, a rengeteg kereszténynek beszámított krisnás, buthista, muszlim, new age, szihentológus, olyan keresztény, aki nem tudja, hogy ki volt Jézus... stb!

2011. jan. 26. 20:07
 22/34 anonim ***** válasza:

"Nem beszélve, a rengeteg kereszténynek beszámított krisnás, buthista, muszlim, new age, szihentológus, olyan keresztény, aki nem tudja, hogy ki volt Jézus."

A krisnás, buddhista, new age-es, szcientológus és különösen a MUSZLIM mióta számit kereszténynek????????????? Te magad se tudod mit beszélsz xD

FAIL

2011. jan. 26. 20:11
 23/34 anonim ***** válasza:
90%

A 99% hívő muszlimról csak annyit, hogy közéjük tartoznak azok is, akik a béke vallása nevében elnyomják a népet, kivégeznek embereket, háborúkat vezetnek és terrortámadásokat hajtanak végre.

Ha nem akarjátok, hogy muszlimnak tartsuk őket, rendben van, de akkor ti se tartsátok azt kereszténynek, aki nem az. Ez így fair.

2011. jan. 26. 20:17
 24/34 anonim ***** válasza:

20:17

A probléma sajnos az, hogy szinte az egész világ kereszténynek tartja azt, akit gyerekkorában megkereszteltek, vagy aki népszámláláskor bediktálja a felekezete nevét, ahová ünnepenként elmegy a családi békesség kedvéért.

De osztom a véleményed.

2011. jan. 26. 20:21
 25/34 A kérdező kommentje:

20:11

Ne legyél már korlátozott! Amikor felmérést csinálnak, akkor beleszámolják azokat akik soha nem hittek istenbe, vagy már megváltoztatták a vallásukat! És muszlim vagyok, és engem is kereszténynem számoltak... Ne szólj bele, ha nem érted!

2011. jan. 26. 21:24
 26/34 A kérdező kommentje:
Inkább a kérdésre válaszoljatok!
2011. jan. 26. 21:25
 27/34 anonim ***** válasza:
... XD
2011. jan. 26. 21:36
 28/34 anonim ***** válasza:
Válaszoltunk. Izsákot.
2011. jan. 26. 21:41
 29/34 anonim ***** válasza:

"És muszlim vagyok, és engem is kereszténynem számoltak... Ne szólj bele, ha nem érted!"

Újra fail...

Népszámláláskor például ha nem is veszik/vették latba az iszlám vallásúakat, akkor "egyéb"-nek jelölik, ha nem kereszténynek, hanem muszlimnak vallod. Semmiképp se kereszténynek...

2011. jan. 26. 21:44
 30/34 anonim ***** válasza:
Annak számolnak, aminek vallod magad. A huszadik kérdésed után elég egyértelmű, hogy szereted a mellébeszélést, de ezúttal tényleg nagyon félrenyúltál.
2011. jan. 26. 22:11
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!