Mért csorobbak a hivők a vallásos emberek mért is
szegényebbek mint a többi normális ember?
Figyelt kérdés
az ismerőseim közöt ami nagyon sok van a hivők ojan csorok szegények a nem hivők akik meg nem imádkoznak hanem dolgoznak sokkal gazdagabbak mért van ez ugye ti is észre vettétek már ezt
Nem, meggyőződésből nem veszem meg azt a terméket amire semmi szükségem. Nincs szükségem arra hogy a tökéletesen működő autómat, TV-met, telefonomat 2 évente lecseréljem, cak mert az a trendi. De ha használhatatlanná válik,megveszem az újat.
Viszont van aki még ennél is tovább megy, tisztában van vele mennyire terheljük a környezetünket (ökológiai lábnyom) és ezért nem is vásárol semmilyen hasonló terméket. Ezek már szélsőségesebb eszmerendszerek, én a középvonalas vagyok, használom amíg jó, és akkor cserélem. A másik szélsőség, pedig a juppi generation, akik emberi értékeiket csilli villi villantós cuccokra cserélték.
2009. febr. 5. 14:23
12/25 anonim válasza:
ENNEK az utolsonak meg mi köze a kérdéshez
semmi.
tudod mi a kérdés mire kell válaszolni
2009. febr. 5. 22:25
13/25 anonim válasza:
Az előtte leírt kérdésre válasz. Olvass!
2009. febr. 6. 12:55
14/25 anonim válasza:
sok jo ember a közösségből beszol itt azt hiszik jo pofák kitiltják az ateistákat dee ujra vissza jönnek mármint az ateisták mert mindenütt ott vannak ezek uj emaillel uj ip cimmel és nézik a sok su tykot mit válaszolgatnak ugy tudom ebben a rohano világban egyre kevesebb a hivő nálunk de ez igy van rendjén
2009. febr. 10. 01:10
15/25 anonim válasza:
Ne gyujts magadnak kincseket ebben a vilagban ahol a rozsda megemeszti a moly megeszi a tolvajok meg ellopjak ,hanem gyujts romolhatatlan kincset amit se a rozsda nem emeszt meg sema moly nem esz meg sema tolvajok el nem lopjak hanem ami orokke megmarad.A hivo kereszteny ezt tartja szem elott es ezert CSORO...latszolag .De az elet rovid es utana jon az italet.
2009. febr. 14. 17:12
16/25 A kérdező kommentje:
szoval ijen su tykok lennének a hivők ijen hiszékenyek
ez igen én mondjuk nem olvstam a bibliát de nem is fogom ha ennyi
ba rom ság van benne vagy még több is van csaak nem mondják el a hivők
hüjeséggel nem is jo dicseekedni de tőlük ugyse várhatunk mást
2009. febr. 26. 10:59
17/25 anonim válasza:
Hát a katolikus hitben benne van, hogy az anyagi egyenlőségre kell törekedni tehát hogy ne a saját plazma tv-re költs hanem azt a pénzt egy szegény embertársad ételére szánd vagy egyéb ilyen dologra. Gondold át ha te ilyen helyzetbe kerülnél és segítene rajtad egy ilyen ember akkor milyen hálás lennél és érdekelne honnan fakad belőle ekkora önfeláldozás. Inkább ellenezni illik mostanában a hitet, mint pártolni, viszont Magyarország egy katolikus állam lenne Szent István által. Az pedig hogy valaki hívő miért baj? Ha nem létezne Isten akkor mivan? Meghal és kész, élt egy olyan életet amely többnyire becsületes, mivel aki ismeri a hitet tudja hogy nem a gonoszságra tanít. De ha létezik akkor nem az fog rosszul járni aki így él mint azok az emberek. És például a papok/püspökök nem hiszékenyek hiszen sokat kell tanulni valakinek ahhoz hogy olyan pozícióba kerüljön. Ez nem OKJ-s jósképző meg ilyesmi. Meg a Biblia úgymond kicsit "elavult" mivel 2-3 ezer éve írták. Most magyarázd meg egy akkori embernek hogy nagyrobbanás meg univerzum. Sokkal egyszerűbbnek tűnik az hogy 7 nap alatt teremti Isten a földet. Ki is röhögték volna a prófétákat, hogyha ígyálltak volna oda prófétálni "és láám Isten megteremté az univerzumot" nem gondolod? Vannak benne nagyon komoly összfüggések, csak a sorok mögött kell olvasni és nem hiszékenynek gondolni minden vallásos embert.
2009. okt. 1. 23:25
18/25 anonim válasza:
Szerintem csak azért, mert nem nagyravágyóak! Református iskolába jártam, a tanárok normálisak voltak, csak egy szigorú tanár volt, akit órán nem bírtam, de egyébként jó fej volt sulin kívül. Szóval nem az a dicsekvő típusúak, és ez még nem jelenti azt hogy minden falat kajáért meg kell harcolniuk!
2010. márc. 1. 15:27
19/25 anonim válasza:
nekem csomó tehetős vallásos ismerősöm van, kicsit másképp bánnak a pénzükkel ezért nem látszik meg rajtuk annyira, de aki jobban megismeri őket, az tudja, hogy van pénzük
amúgy én hallottam már olyat is ,hogy "jajj szegény emberek, ezeknek szükségük van valami vigaszra"
meg olyat is, hogy "hát a gazdagok, nincs annyi bajuk, elhiszik a jóistent, meg van idejük ilyesmivel foglalkozni"
2015. júl. 7. 01:17
20/25 anonim válasza:
Tanulj már meg írni te szerencsétlen. Szerintem nem gazdagabbak az ateisták, én inkább azt látom hogy ez a sok díszkeresztény áll jobb anyagi helyzetben. Az emberek meg nem attól lesznek szegények mert imádkoznak, a szegénység miatt kényszerülnek munka helyett imára, és ez csak a kisebbség, mondom a többség az inkább ilyen gazdag díszkeresztény.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!