Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Mért csorobbak a hivők a...

Mért csorobbak a hivők a vallásos emberek mért is szegényebbek mint a többi normális ember?

Figyelt kérdés
az ismerőseim közöt ami nagyon sok van a hivők ojan csorok szegények a nem hivők akik meg nem imádkoznak hanem dolgoznak sokkal gazdagabbak mért van ez ugye ti is észre vettétek már ezt

2009. febr. 4. 18:30
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
40%

Benne van a bibliában: ne költs hívságokra! Meg az is, hogy a rét virágai se dolgoznak, mégis milyen szépek! Az Úr gondoskodik róluk!

:D

Sokan egyszerűen agymosottak.

De lehet ez fordítva is: pont azok menekülnek a vallás oltalmába, akiknek nincsenek terveik, vegetálnak imádkoznak, várják a végét.

2009. febr. 4. 18:45
 2/25 anonim ***** válasza:
82%
Mert kevesebbel is megelégszenek, mert tudják, hogy fontosabb dolgok is vannak az életben, mint a plazmatévé vagy a vadiúj autó. Az egyetlen, ami igazán fontos az életben, és amit soha nem kapsz vissza, az az idő. Nem mindegy, mivel töltöd. Sokan végighajszolják az életüket, csak hogy mindenféle vackot összevásárolhassanak, épp csak arra nem marad idejük, hogy a szeretteikkel együtt lehessenek.
2009. febr. 4. 19:03
 3/25 anonim válasza:
32%

Mondjuk én is észrevettem ezt az igénytelenséget a hivöknél de én ugy gondolom hogy ök direkte csorok akarnak lenni

az meg hogy ki mire hajszolja magát az magán ügy itt az irigyek szolalnak meg a plazma tévé ellen

2009. febr. 4. 20:06
 4/25 anonim ***** válasza:
83%
Biztosan vannak, akik menekülnek a templomba, mert modjuk nincs munkájuk, de én ezt nem mondanám feltétlenül rossznak. Inkább ide meneküljenek, mint a kocsmába, vagy ki tudja, milyen önpusztító dolgokba. Vannak, akik a munkába menekülnek, ezt se tartom kifejezetten jó dolognak. Mindamellett vannak sokan, akik nem helyezik abszolut első helyre a materiális gazdagodást, és valóbab azért szerényebbek a körülményeik, mert megelégszenek ennyivel és időt szánnak az imának, lelki programoknak, családnak (több gyerek vállalása). Egyébként nem feltétlenül zárja ki egymást az ima és az anyagi jobb lét. Biztos vagyok benne, hogy találkoztál már olyannal is, aki nem "csóró", mégis tud időt szakítani a lelki gazdagodásra is.
2009. febr. 5. 08:23
 5/25 anonim ***** válasza:
51%

"akik meg nem imádkoznak hanem dolgoznak sokkal gazdagabbak"

Mert nem templomba, hanem pénzt keresni járnak. Ahogy te is leírtad.

2009. febr. 5. 09:41
 6/25 anonim ***** válasza:
61%
Hejj, de szép kultúra az ahol azok az igénytelenek akiknek nincs plazmatévéje. :)
2009. febr. 5. 13:56
 7/25 anonim ***** válasza:
52%
Ja, sokan meg a munkába, meg a shoppongba menekülnek, ahelyett hogy lennének terveik az életben. :) Vicces fiúk vagytok materialisták...
2009. febr. 5. 14:00
 8/25 anonim ***** válasza:
73%
Ha meg irígyelném a plazmatévét, megvenném. Olyanról hallottál már hogy valaki meggyőződésből nem vesz?
2009. febr. 5. 14:01
 9/25 anonim ***** válasza:
55%
Itt mindenki irígy... én pl az eszedet irígylem...
2009. febr. 5. 14:11
 10/25 A kérdező kommentje:
olyan rol hallottam hogy meggyőződésböl nem hisz de aki nem vesz az nem birja megfizetni tiszta sor nem
2009. febr. 5. 14:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!