Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Miért hisztek, amiben hisztek?

Miért hisztek, amiben hisztek?

Figyelt kérdés
keresztény,iszlám,zsidó,buddhista vagy akár ateista,mi győzött meg benneteket ebben?
2011. jan. 15. 12:39
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
Ez mind csak nevelés kérdése, hogy ki miben hisz..
2011. jan. 24. 01:42
 22/27 anonim válasza:
30%

csak magamba hiszek

amúgy ateista vagyok, azért mert senki és semmi más nem bizonyította még az ellenkezőjét

2011. jan. 29. 16:54
 23/27 anonim ***** válasza:
30%
Egyetlen esetben lennék hívő: ha csak egyetlen vallás létezne. Tegyük fel, hogy az egyik igaz. Honnan tudod melyik? Nem sajnálnád, ha az életedet esetleg szigorú szabályok mellett éled le, aztán kiderül, hogy az egésznek semmi értelme nem volt? Én sajnálnám, így ateista vagyok. Nem vagyok megkeresztelve, a szüleim sem vallásosak, így minden út adott volt ehhez. Én mindig azt fogadtam el, hogy semmi nem bűn, ameddig nem ártasz vele senkinek, magadat is beleértve. Soha nem hajlottam a vallásra, de a kereszténységből végképp akkor ábrándultam ki, amikor el kellett olvasnom a Bibliából a történetet, amelyben ezreket öltek meg csak azért, mert egy bálványhoz imádkoztak. Én ezt nem tartom elég oknak egy - mondjuk ki - mészárláshoz... Gyakorlatilag az ateizmus mellett nem szól semmi, de az összes jelenleg ismert vallás ellen annál több. Engem nem az ateizmus győzött meg, bár ezt tartom a leglogikusabbnak, hanem a többi vallás rettentett el.
2011. jan. 29. 23:37
 24/27 anonim ***** válasza:
69%

Sajna nincs szerencsém hit kérdésben.Annyira szeretnék hinni abban,ha majd feldobom a bakancsom lesz tovább.De sajna mást mond a józan ész.Jó lenne,ha lenne egy pöpec isten,aki megbocsájt,aztán penge helyeken pihentet.Erre se sok az esély.Ha nem lenne ennyi nyomorúság (tudom,persze szabad akarat...).Azért lehet erőltetni a dolgot,csak nincs sok értelme.

Élni kell most.Odafigyelni másokra és magunkra.Tanulás.Én ezekben hiszek.

2011. jan. 30. 00:03
 25/27 anonim ***** válasza:

Kettővel előttinek válaszolnék. A Bibliai történetre, amikor is Mózes a bálványimádokat lemészároltatta.

Két magyarázatom van, miért volt helyes,logikus.

Az ember sorsa a bűnbeeséstől a halál. Szerinted, ha egy szülő (teremtő)-nek két választása van. Vagy az összes gyermekét elveszti vagy megmentheti azt, aki az ő értékrendszerét elfogadja, nem tör ellene. Mit választana?

Ha van több gyermeked, tudod mennyire különbözőek. Egészen szélsőséges! esetben, az egyik akár az életedre törhet (finomabb esetben csak betesz egy szoc.otthonban és magadra hagy), míg a másik szeretetet ad és gondoskodik rólad öreg korodban.

Aztán, az hogy úgymond a nyugati civilizáció gyümölcseit élvezheted vagyis szabadság,értelem,jólét (igaz kezd pusztulni), a zsidó-keresztény alapoknak köszönheted! A jézusi tanításban kerül elő először az egyenlőség, gondoskodás stb. eszménye.

Nézd meg a többi civilizáció hol tart! Akár Afrika vagy India tekintetében! Mind bálványimádók...

2011. jan. 31. 07:12
 26/27 anonim ***** válasza:
27%

Hmm... Akkor Isten is bálvány nem? Meg a keresztre feszített Jézus Krisztus is.

1. Őt imádod

2. mindenhova magaddal viszed, vagy a szobádban van a szobra

3. ezek által te egy tárgynak imádkozol és egy tárgyat szeretsz, és ez már szerintem bálványimádás

2011. jan. 31. 16:15
 27/27 anonim ***** válasza:

A bálvány azt, amikor teremtett lényhez imádkozol. A szentháromságon kívül minden teremtett.

A kereszt csak szimbólum,nem lény. De abban igazad lehet, hogy talán Jézust nem kellene ábrázolni. Kinek- mi erről a véleménye?

Ugy tudom a protestánsoknál nem is ábrázolják, csak kereszt van.

2011. jan. 31. 21:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!