Miért hisztek, amiben hisztek?
Én is a Buddhizmus felé kacsingatok. A többi nagyon sántit.
A kereszténységből kiábrándultam amikor történelem órán a keresztesháborúkat az inkvizíciót tanultuk...
"Nem vagy keresztény? Akkor pusztulj!" Milyen isten akarná ezt?
én nem vagyok meg keresztelve és hálát adok szüleimnek hogy nem kereszteltetettek meg szerintem az összes vallás csak az ember hülyítéséről és irányításáról szól
az Isten nem fog neked segíteni csak az akaratod fog segíteni
ez az én 14 éves számból vagyis újaimból
(a szüleim mindig is erre tanítottak)
Ki mint vet,úgy arat. A nagyszüleid,és a szüleid csak is saját maguknak köszönhetik meg azt,ami velük történt.Isten szabad akaratot adott mindnyájunknak, hogy Őt követjük vagy Sátánt. Anyád hibája,hogy egy ilyen férjet választott magának,s apád hibája hogy iszik,vagy hogy rossz.Hiszen te is mondtad hogy apád egy ***. (:
Isten is mondta,a rosszakat meggyalázzák(ahogy most te is apád) stb... (:
Isten azt is megmondta,hogy rengetegen majd Őt hibáztatják számos rossz dologért,mikor azt nem Ő akarta és tette,csupán a TE saját kezed munkája.
Olyat sem ígért meg soha,hogy a keresztényeket is megvéd minden rossztól.Nagyon szépen elmondta,hogy megpróbáltatások fognak minket érni,s ezzel fog egyre tökéletesebbé formálni bennünket.De akinek nem elég erős a hite,az elveszik.
Saját tapasztalatból mondom,Isten nélkül nem létezik igazán boldog élet,csak szenvedés és romlás.
Ha valamiért van értelme élni,az Isten.
Mert szeret engem,s szeret téged. S ahogyan ő is mondta,a legbűnösebb embert is SZERETI,ezt nekem is bebizonyította.
Mondhat nekem bárki bármit,Ő a leghatalmasabb,s ha akarjátok,ha nem,egyszer ti is megtudjátok az igazságot...
Ha majd egyszer sokat okosodsz, rájössz, hogy a vallás által terjesztett hit csak az egyik pótcselekvés. Amíg az őseid, tanáraid, a papod tanít bármelyik vallás tanaira, addig általában "kismacska" vagy, akinek nem nyílt ki a szeme és értelme. Azért tartom pótlásnak, mert van egy megfoghatatlan, isteni lény, akire "rákenhető" minden olyan dolog, amely nekem nem tetszik (jó is, de inkább a rossz). Tehát nem merem felvállalni önmagam.
A szent írásokban fellelhetők: 1. tudományos alapon megmagyarázható leírások, 2. de irdatlan nagy valótlanságok, ellentmondások. Miután több vallás történetét, szent könyvét elolvastam és ezeket összevetettem a tudomány mai eredményeivel, csináltam magamnak saját "hitet".
- Hiszek a Teremtőben, aki nem azonos Istennel, a Mindenhatóval, az Atyával.
Mert: Földünk teremtett bolygó, réteges felépítésű, nem hűl ki, él és több élőlény található rajta. Az ember is teremtett lény, csak nem tudjuk életünk célját és értelmét - de ez is meg lesz egyszer fejtve. (Nem a majomtól származunk, ugyanis az egy emberi teremtés próbálkozásának "elfuserált" változata, a prototípus nem sikerült.)
- Ha kiemelem a szent könyvek írásaiból a Teremtőket (többes szám - lásd egyiptomiak, görögök), akkor az ember készítésénél itt jártak a Földön és "kommunikáltak" a teremtvénnyükkel, tanították azokat.
- Nem hiszek a vallás által létrehozott Istenben.
Mert: nem mindenható (hiszen, ha akarná az emberre kirótt földi szenvedést szempillantás alatt megszüntethetné és ebből következik, hogy), kegyetlen, nem érzékeli több milliárd ember imáját,- könyörgését, az ember még életében sem ismerheti meg. Lehet, hogy messze van vagy egyáltalán nem is létezik. Csak az emberi elme visszatükröződése, ami nem a valóság.
Én keresztény vok és hiszek Istenben. Nem kellett senkinek se meggyőznie nem kell bizonyíték tudom érzem h ez van és kész :):)
Aki meg a keresztes háborúkat hozza fel azt felejtsétek már el ott nem a vallás gyilkolt se nem Isten hanem emberek! A vallást a saját önző céljaikra használták fel. Egyébként meg a pápa már bocsánatot is kért miatta.
17/F
A buddhista vallásnak is vannak ellenségeik. Csak,mint észrevételem szerint minden Keletről jött vallás,kultúra kifele mosolyog (lásd Kínai, hogy megvegyed az árúját, befelé meg jócskán céltudatos. A buddhistáknak van egy védelmezőjük, Mahakala ( egy megszelíditett démon), akit arra kérnek taposson el minden akadályt, ami a buddhista tanítás útjában áll.(persze utólag mindenre ráfogják képletes). És ott van a Kalacsakra tanítás, amiben egy jövőben lezajló muzulmán- buddhista hatalmas háborúról szól.A muzulmánok az ősellenségei a buddhista tanoknak. A kereszténységben nekem a katolikus dogmák akasztanak ki nagyon. Az ateizmus, annak ellenére abban nevelkedtem (szül. 70-es évek), egyszerűen soha nem elégítettek ki. Viszont a józan paraszti ész és az állandó kételkedés mindig a sajátom ebből kifolyólag, ami szerintem hasznos.
Én jelenleg Jézusra, a szentháromságra adom le voksomat. De a józan,leellenőrző eszemet mindig fogom használni. Ebben segít ez az oldal is.
Hadd írjam le, hogy a neten nem találtok meg olyan személyes infot, amit én 13 év alatt ismertem meg egy neves buddhista közösség tagjaként és beavatásokon. A buddhista filozófia nagyon kifinomult átverési technikával dolgozik.Úgy fogalmaz, hogy mindenki a saját intelligenciaszintjének és ízlésének megfelelően hallja ki, az egojának hízelgő dolgokat.
Míg a kereszténység, bocsánat de az ész számára nagyon primitív, sokszor logikátlan és lehet többször félrefordított a Biblia,és sok képmutató van.de amikor egyszer megérint , nem tudod miért de legbelül úgy érzed igaz és jó neked.
A mahakalának tudtam a szövegét magyarul, ott aztán van koponya, vér, hús általi áldozás (szóban) mahakalának a nagy védelmezőnek.
Köszönöm a hozzászólásokat!Én személy szerint katolikusként nőttem fel.Tradicionálisan,de nem erőltetve,erre lettem nevelve.Hittem eleinte benne.
Idővel kutattam és az ősszes lehetséges vallást tanulmányoztam kiváncsiságból.
Végül arra jutottam,hogy egyik vallást sem tartom hitelesnek.
Saját meggyőzőésemként a reinkarnációban hiszek.Csak ebben látok értelmet lelkileg és logikailag is.
Az alap persze a szeretet.
Tudom,hogy ma már csak a keleti vallások tartalmazzák a reinkarnációs hitet,de én azok közül sem fogadok el egyetlen vallást a maga teljesságében!
ha jól láttam az volt az eredeti kérdés h ki miben hisz és miért. ehhez képest egymást szidjátok. kérdezem miért? mindenkinek szíve joga abban hinni amit valósnak gondol. és nem a másikat kell leszúrni meg lepontozni:O:O ezen lepődtem meg a leginkább. valakinek ez a véleménye valakinek az. és szerintem megbecsülendő az ha valaki fel meri vállalni a véleményét. nem tudom miért lett lehurrogva az aki leírta, hogy miben hisz és mit gondol.
én is keresztény vagyok. hiszek istenben, de vannak olyan ismerőseim akik másik vallások képviselői, és mégis jól kijövök velük. és mi, ha nem ez a legfontosabb? a szeretet, a tolerancia? az összes vallás alapja
javítsatok ki ha én vagyok a hülye
18L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!