Miért hisztek, amiben hisztek?
Róm 8:15 Mert nem kaptatok szolgaság lelkét ismét a félelemre, hanem a fiúságnak Lelkét kaptátok, aki által kiáltjuk: Abbá, Atyám!
Róm 8:16 Ez a Lélek BIZONYSÁGOT TESZ a mi lelkünkkel együtt, hogy Isten gyermekei vagyunk.
Ján 15:26 Mikor pedig eljő majd a Vigasztaló, akit én küldök néktek az Atyától, az igazságnak Lelke, aki az Atyától származik, az tesz majd én rólam bizonyságot.
Hát ezért.
PEACE
Szerintem az első a nevelés. Ha gyerekkorodtól kezdve mondanak valamit, abban hinni fogsz és ezt az ateistákra is értem.
Én nem vagyok ateista, de templomba se járok. Minden vallást mellőze neveltek, szóval én tényleg magam válaszottam, mivel nem maradtam totálisan ateista, mint a szüleim.
A buddhizmus áll hozzám a legközelebb. Főleg a tolerancia miatt, amit a többi vallás iránt tanusítanak (szerintem háborút indítani, vagy ölni bármilyen isten nevében elfogadhatatlan) és mert nem másznak a pofádba minden sarkon, mint a krisnások. Nagyon jó, hogy nem dogmatikus. Az olyan alapszabályokon kívül, hogy tilos ölni, bármiről gondolhatsz mást, mert ahelyett, hogy felrobbantanának, megégetnének, kiátkoznának, leöntenének sósavval, azt mondják, hogy talán ez is egy lehetséges út. Beleillik a tudományos környezetbe is, mert nem áll ellentétben a tudományos felfedezésekkel sem.
"Szerintem az első a nevelés. Ha gyerekkorodtól kezdve mondanak valamit, abban hinni fogsz és ezt az ateistákra is értem."
Szerintem inkább lelki alkat kérdése. Engem vallásosnak neveltek. Templomba, hittanra járattak, elsőáldoztam, bérmálkoztam, jóba voltam a papunkkal. Egy ideig lelkes voltam, de sosem hittem igazán. Olyan trauma sem ért, ami miatt kitértem volna. Egyszerűen ilyen vagyok.
Azt hiszem az a kérdésre is válasz.
Már bocs, de fenéket.
Minden normális gyermek kiskamasz-korától igyekszik szögesen az ellentétét csinálni mint amit a szülei mondanak. Ez lehet olyan sikeres, hogy úgy is maradnak, ha meg nem, akkor el kell telnie 20 évnek mire megérti a szüleit, és hogy mit akartak, hogy mennyire szerették.
A természettudományokban való hosszú elmélyedés után ma már tartunk ott, h. föl tudjuk gondolatban építeni az univerzumot isten nélkül is-sajnos.
Lehet, hogy erre mondta Jézus-"Boldogok a lelki szegények,
mert övék a mennyek országa"?
Szerintem ez csak a rosszul működő családoknál van így, ami valljuk meg, mostanában elég általános. De szerencsém volt találkozni jól működő családokkal és ott érdekes módon nem lázadtak a kiskamaszok.
Azt pedig végképp nem értem, hogy hogyan lehetett kamaszkori lázadás a vallástól való elfordulásom, amikor SOHA nem hittem igazá.
"A természettudományokban való hosszú elmélyedés után ma már tartunk ott, h. föl tudjuk gondolatban építeni az univerzumot isten nélkül is-sajnos."
És amivel erre képesek vagyunk azt az anyag melléktermékének, véletlenek, vak szerencsék által létrejött valaminek tartjuk, ami felé nem fordítunk nagy figyelmet...és ez a tudat/elme.
A kérdésre a válaszom tök egyszerű, és nem hiszek benne, mert ez már kicsit más dolog. én kizárásos alapon vettem észre a helyzetet. két dolog kapcsolatának megvizsgálásával lehet dűlőre jutni. Az anyag és a tudat kapcsolata ez. Vagy az van(és most ez van elfogadva közhitben, hiába fogadnak el egy teremtő istent is mellé, hogy az anyagban van a tudat(anyag > tudat)...és van a következő lehetőség és egyben az egyetlen másik létező...hogy a tudatban jelenik meg az anyag, mentális képsorként, mint álom idején, vagy hallucinációkban, testen kívüli élményekben(anyag < tudat). Ez egy darab döntés...mivel egyiket sem lehet közvetlen mérésekkel bizonyítani...és egy rajtunk kívül eső világot csak feltételezünk, mivel számunkra csak az van, ami tudatunkon belül van...mindig...Szóval én az utóbbi(tudatban van az anyag) mellett döntöttem úgy, hogy továbbléptem az előzőből. :)
üdv
26/F
LastOne.Left
En a mennyei Istenben hiszek azert mert:
Bebizonyosodott elottem az hogy a bibilia-Isten szava ma is mukodik.Ezen azt ertem hogy Isten ma is pont ugyanolyan hatalmasan cselekszik mint akkor es ma is tesz csodakat!,csak attol fugg ha hisznek benne.ű
Az en eletembe mar nagyon sok csoda volt azert mert mikor imadkoztam hozza hittem hogy megis kapom es meglett.Pont az elozo heten loptak el a biciklimet az udvarrol es azt kertem Istentol hogy kapjam vissza, es ra 2 napra az eggyik baratunk szolt hogy valakinek nincs szuksege a biciklijere es menjunk utanna. Ez most 2szer jobb mint az enyem.
Volt hogy a sajat szememmel lattam gyogyulasokat a szent szellem ereje altal.Volt hogy az eggyiknek a laba kisebb volt mint a masik es kinott ugyanolyan hosszura, toloszekbol lattam kiszallni embereket, vakok szemeit megnyilni , drogoktol megkotozotteket megszabadulni-megvaltozott az eletuk.Hallottam pl. azt is hogy volt aki azt hitte sose fog megszabadulni az adosabol es ma mar nagy es sikeres vallalkozasa van vagy rakbol voltak akik meggyogyultak, en is volt hogy beteg voltam es meggyogyultam amikor imadkoztam.. es meg sok ilyen pelda ami engem meggyozott arrol hogy Isten jo, a szeretet Istene, es Ö az egyeduli Isten !
Tudod a hit a bibliában soha nem általános. Az ,hogy hisz valaki Istenben,még nem garancia arra,hogy nem történhet vele rossz.Gondolom ezt mindenki meg tudja erősíteni,aki hisz Benne.A hit sokkal specifikusabb az igében,mindig az adott helyzetre vonatkozik.
Ha valaki a bibliában beteg volt,az nem attol gyógyult meg,hogy "csak" hitt Istenben,hanem abban a konkrét dologban hitt,amivel kapcsolatban kérte az Urat.
Márk 11:24 Azért mondom néktek: Amit könyörgésetekben kértek, higgyétek, hogy mindazt megnyeritek, és meglészen néktek.
A válasz feltétele itt az,hogy el is hiszed,hogy amit kérsz azt megkapod.(Még mielőtt megkapnád.)
Mielőtt Őt hibáztatod meg kellene nézned mit ír a biblia.(csak jótanács)
PEACE
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!