Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ki lehetett találni Istent?

Brain Storming kérdése:

Ki lehetett találni Istent?

Figyelt kérdés
2011. jan. 12. 22:12
1 2 3 4 5 6 7
 61/70 anonim ***** válasza:

A Kiwinek volt ÉN tudata?

Az embernek miért van Én tudata?

Isten azért teremtette a világegyetemet és a Dinókat és egyéb lényeket, hogy mi most fosszilis anyagokból energiát nyerjünk. Nem tudhatja senki Istennek mi volt a terve. Szabad akaratunk van arra is, hogy elpusztítsuk a bolygónk. Minden egy próbatétel.

Az állatok lelke maga Isten, Isten mindenhol jelen van, az állatoknak nincs én tudatuk, közelebb is állnak Istenhez, egyszóval Isten részei. Akkor lehel életet bele amikor akar és vissza is veszi. Csak mi látjuk úgy, hogy szegény állat elpusztult, közben pedig sokkal nagyobb dolog, mert visszakerült az a végtelen Isten természetébe.

Miért van az, hogy egyetlen állat sem pusztult el a cunami idején?

Mert felmentek a magasabb pontokra, csak a balga ember nem tudott róla, szépen megvárták a fulladást.

Mi az ösztönnel magyarázzuk, megérzéssel. Tehát ez is Istentől ered és megmenti az állatokat. Az elsődleges szempont az emberek megbüntetése.

2011. febr. 1. 09:51
 62/70 anonim ***** válasza:
Egyre mókásabb ez a groteszk világkép, ami a végtelen szeretetű Isten kollektív büntetésével és a földi létet szenvedéssel megtöltő próbáival add választ a világ kérdéseire.
2011. febr. 1. 11:31
 63/70 aulac ***** válasza:

"...Miért van az, hogy egyetlen állat sem pusztult el a cunami idején?... "

Ne haragudj tudod Te miket kérdezel?

Én ott voltam 2004 karácsonyán. Nem pont azon a partszakaszon, hanem vele átellenesen, de rengeteg elpusztult kutyát, marhát, HALAKAT!!! és persze emberáldozatot mutatott az ottani TV.

Azt hajtogatjátok állandóan, azért hoz létre isten silány nem istenhívő embereket, hogy ezzel is fejlődjön értelmileg az emberiség.

"...Isten azért teremtette a világegyetemet és a Dinókat és egyéb lényeket, hogy mi most fosszilis anyagokból energiát nyerjünk. Nem tudhatja senki Istennek mi volt a terve..."

Akkor Te ezt honnan veszed???

Az egyik zagyvaságot írod a másik után.

Miért kellett neki évmilliókig, nagy nyomáson összepréselni az elhalt növényi anyagot, hogy olaj legyen belőle? És miért pont olaj?

Gondolkozz ember!!!

2011. febr. 1. 14:57
 64/70 aulac ***** válasza:

Még egy kérdésem lenne.

Miért hímnemű az isten?

Mert férfiember találta ki. ( a mi civilizációnkban )

Nemhiába, hogy csak és kizárólag férfiak uralják a nagy egyházakat. Nőknek ott helye nincs. Persze van egy két kivétel.

Érdekes, hogy a Csendes-Óceáni és Dél Amerikai bennszülötteknél meg kizárólag nőnemű a (fő)istenük.

Azok meg azt találták ki.

2011. febr. 1. 21:56
 65/70 anonim ***** válasza:

Istennél 1000 év egy perc. Csak nekünk olyan nagy az évmilliók.

Tényleg férfi nemű az Isten? Honnan tudod? A Földre csak férfi képében született le (Jézus), de Ő azt mondta: Egy a ti Atyátok. Azért szerintem, mert abban az időben a nők szavának nem volt hitele.

2011. febr. 2. 10:21
 66/70 aulac ***** válasza:

Erről beszélek én is.

Mivel férfiak találták ki az istent, ezért csakis hímnemű nevet adhattak neki.

Ha nők találták volna ki, akkor most úgy imádkoznának a hívők, hogy:

- Mianyánk ki vagy a mennyekben...

Például az ősi magyaroknál minden istenség nőnemű volt, mivel a születés/létrehozás a nők dolga volt.

Lsd: földanya, holdanya stb...

Sokáig, a több istenséghit megszűntéig teljesen normális volt a nemek megoszlása. Aztán a rómaiak elleni lázadásként -annak istenhitének tagadásaként - jött egy ember aki történetesen Jézus volt, kezdett téríteni és hirdette az egyistenhitet. Mivel ő férfi volt, és abban az időben a nőknek tényleg nem volt semmi szavuk, furcsán nézett volna ki egy női isten, aki mindent tud és beleszól még a férfiak életébe is.

Addig nem is volt semmi baj míg egy szekta volt csupán, de idővel akkorára nőtt, hogy a rómaiak nem tudták már kezelni, ezért az akkori hagyományoknak megfelelően, több közönséges bűnözővel együtt!!! keresztre feszítették.

Na, azt nem kellett volna.

Ha hagyták volna szépen leélni az életét, akkor ma nem lenne ez a nagy felhajtás.

Tudom, tudom. Ezt is isten intézte így.

Ui.:

De nektek elárulom. Nem intéztem el semmit, mivel én vagyok az isten.

Semmiféle érvvel nem tujátok megcáfolni a kijelentésemet, mivel bármit is írtok, azt is én akarom.

2011. febr. 2. 11:08
 67/70 anonim ***** válasza:

Kedves Brain Storming

- hogy "Isent kitalálni" - ez lenin mondta, hogy a papok találták ki. Nagyon nagy a tudatromboló hatása ezeknek az elveknek! - ha sokáig ebben gyötrik a tudatot, már képtelen lesz megérteni Buddha, Szókratész, Jézus - és a nagy Tanítók tanítását!

Isten úgy határozza meg magát: AKI VAN.

Vagyok, aki vagyok.

Mit lehet ezen kitalálni?

Érdemes elgondolkodni a következőkön:

Mindenki elérheti a buddhai rangot - ha egyedűl szívében keresi Buddhát. - Sakjamuni Buddha mondta.

Isten országa tibennetek van. - ez Jézus tanítása.

Tehát VAN - és keresni a szívünkben kell az istenit - vagyis Istent

Lk 17,2021. Megkérdeztetvén pedig a farizeusoktól, mikor jő el az Isten országa, felele nékik és monda:

Az Isten országa nem szemmel láthatólag jő el.

Sem azt nem mondják: Ímé itt, vagy: Ímé amott van;

mert ímé az Isten országa ti bennetek van.

üdv.:A.Anna

2011. febr. 3. 14:22
 68/70 Salx Narval ***** válasza:
Hát persze, hogy ki.Bármikor kitalálok egyet, ha akarod.:D Mond meg milyent szeretnél és azonnal kitalálom neked.:D
2011. febr. 4. 04:19
 69/70 anonim ***** válasza:

Ha Isten létezik, miért van tudomány? Szándékosan elrendezte hogy a levegőben legyen mittudoménmennyi oxigén meg szén-dioxid, a fizika és a biológia meg még ezernyi sok tudományfajta gátolja az Isten létezését.

A filozófiában még azt se tudják, hogy létezünk-e igazából.

2011. febr. 11. 14:03
 70/70 anonim ***** válasza:

Azért én kétlem, hogy az anyag idő hatására, ami esetünkben évmilliárdok, magától "megalkot" ilyen bonyolult rendszereket, élő szöveteket. És megalkotja az én tudattal rendelkező embert is, amely maga is alkot. Tehát lennie kell egy bizonyos Istennek egy teremtőnek, önmagától nem keletkezik semmi. Ez a józan paraszti gondolat.

Én programozó matematikus vagyok. Valami hasonlóval áldotta meg Isten az ember, az alkotás élményével. Talán ezért mondják, hogy Isten a maga "képmására" alkotta az embert. Ha pl. írok egy programot, mely függvényekből, objektumokból áll. Valamilyen tökéletes függvény és tulajdonságokkal rendelkező objektum megalkotása után, már ezekből építkezek legközelebb. Az alapokhoz igen ritkán nyúl hozzá az ember. Ez tükrözi az "evolúció" is, mint programozási mód vagy nevezhetjük alkotói munkának. Tehát egy alacsonyabb rendű faj megalkotása után ezt a tudást felhasználva léphetünk tovább egy ettől magasabb faj kialakításához. Ez a fajok eredete is, mint egy szoftver. Ha Isten egy őrült programozó lenne, akkor a DNS lánc helyett próbálkozott volna egyéb módszerekkel is. (Lehet próbálkozott is másik bolygón, az ugye egy másik "szoftver") Persze ezt tudjuk, hogy programban sem szabad a bevált módszerek mellett mással próbálkozni, mert könnyen összeroppan az egész. Aki tudja miről beszélek, az érti.

Még Jézus is egy alkotó volt, egy ács fia. A régi ácsmestereknek igen nagy tekintélye volt. Egy ácsmestert is az alkotás szelleme vezérel. Vannak alap trükkök, melyekkel gondos tervezéssel bármi megvalósítható. Vajon ezek a dolgok nem gondolkodtatnak el egy embert sem?

2011. febr. 12. 11:47
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!