Ki lehetett találni Istent?
00:27
a szeretet nem kell csinálni...ugyanis ha ha az önzésedet blokkolod...no akkor szeretsz...tehát amit felhozol példának az nem a szeretet csinálása, hanem az önzés és félelem nemcsinálása. Ezért írtam, hogy a szeretet az van. Persze ha így nézzük cselekvés ez is, hiszen az önzést meg kell állítani, hogy a szeretet érvényre juthasson. :)
Ha pedig körbenézel, kiszúrod hogy az egész univerzum, sőt minden ami létezik egyetlen Egészt/Egységet alkot...Erre mondtam, hogy Isten az...miféle dogmák logikai köntösbe való bujtatásáról beszélsz? :P
üdv
26/F
LastOne.Left
Hát... nem sok logika van a vallásban. Az emberek sokaságának szüksége van egy mentsvárra ahhoz hogy az élet nehézségeit fel tudják dolgozni. És ebből él az egyház, ezt a félelmet kihasználva dőzsölnek.
Nem létezik az idő??! Elég vicces... hiszen az idő a minden. Az idő nélkül nem lenne születés és halál... és úgy általában semmi.
Nagyon sok istent találtak már ki az emberek az IDŐk folyamán és még fognak is. Voltak nem kevésbé fejlettebb kultúrák akiknek legalább egy tucatnyi istenük volt.
Higgyétek csak hogy van egy jóságos akárki és imádjátok. De a valóság ennél sokkal egyszerűbb és kiábrándítóbb (számotokra).
El kell fogadni az élet körforgását és nem kell ilyen hülyeségekbe menekülni.
10:20
De itt nem arról van szó hogy a személyes hitvilágom megalapozott-e, hanem hogy az istentagadásnak van-e alapja, márpedig nincsen. Senkire nem erőszakoltam még rá azt amit nem tudok alátámasztani, és ezt elvárnám egy materialistától is. De hiába, mert a materializmusban is hinni kell, bizonyíték ugyanis nincs rá. Az nem bizonyíték, hogy SZERINTÜNK nem szükséges egy tényező a világ megmagyarázához.
Az ókorban az atom is csak egy elmélet volt, ami "nem volt szükséges a világ megmagyarázához", hiszen teljesen hihető és logikus rendszert adott az is, hogy 4 alapelemből áll minden. Ezek szerint az ókorban nem volt atom.
Arra nem lehet istentagadást alapozni, hogy az emberek kitaláltak sok olyat, ami nem igaz. Akkor a tudományt is ki lehetne vágni az ablakon, mert jobbára olyat találtak ki az emberek, ami abban a formában nem volt igaz.
Ezt az idősdit még gondold át. Az ember azt nevezi időnek, ahogyan összehasonlítja a különböző helyeken lévő részecskék mozgását. Azt kell észrevenni, hogy ahogyan az ember megéli az univerzumot, annak nagy része nem realitás, hanem kényszerképzet. És a téves vallás csak egy kisebbik ezek közül.
11:58
A materializmusra nincs bizonyíték??? Ezt most komolyan írtad?
Elég érdekes elgondolás az is, hogy az univerzumot mint kényszerképzetet állítod fel.
Bizonyíték kell arra, hogy nincs? Inkább arra kell, hogy van!
Amit az időről írtál szerintem gondold át mégegyszer.
Sorolhatod a "bizonyítékokat".
Mondjuk minden értelmes tudós tudja, hogy bizonyítani csak matematikában lehet, a valóságot illetően pedig mindig előfeltételezésekre kényszerülünk. Nálad sokkal okosabb és elismertebb emberek is beismerték már ezt.
"Ha isten nem volna, ki kellene találni." (Nice)
Ha egy kicsit jobban belegondolsz és utánaolvasol
rájössz, hogy a vallás(ok) az egyik legjobb nüzlet(ek)
a világon.
Már az ókori Egyiptomiak, és az őket megelőző kultúrák
vezetői is rájöttek erre, és éltek is
lehetőséggel, hogy hülyítsék és irányítsák vele a tudatlan népet.
A hívő ember és az ateista között az a legnagyobb különbség, hogy a hívőnek nincsenek kérdései. Elhisz mindent ami a felfogásával egyezik. Nem kételkedik.
Az ateista is elfogad dolgokat, DE fenntartással.
Kérdései vannak. Matematikáról, kémiáról, fizikáról.
A hívő mindent elfogad azzal a felkiáltással, hogy:
- Mindez isten műve.
Az a legegyszerűbb, ha valamit nem ért egy felsőbbrendű akármivel magyarázza.
Ha azt kérdezem tőle:
- Miért 340 m/s a hang terjedési sebessége levegőn?
Semmi magyarázata nincs. Csak a fentebb már leírt.
De sorolhatnám a végtelenségig...
"a szeretet nem kell csinálni...ugyanis ha ha az önzésedet blokkolod...no akkor szeretsz...tehát amit felhozol példának az nem a szeretet csinálása, hanem az önzés és félelem nemcsinálása."
Jaaaaajj!
Nagyon kevered a dolgokat.
Ha nem szeretet ugyan mindenkit, attól még senkit sem kell utálnom.
Attól, hogy nem vagyok önző,még nem jelenti azt, hogy mindenemet megosztom másokkal.
Gondolj már bele.
Isten kit/mit szeretett míg nem teremtette meg a világot??? Ehhez legalább kettő valami kell.
1. Szerető lény.
2. Szerethető valami.
Érted!!!
Gondold el a helyzetet. Isten mindent elpusztított a világon, csak Téged hagyott meg, mint a legjobb hithű embert.
Te kit fogsz szeretni? Természetesen istent. Egy másik valamit.
18:38
Miért lenne üzlet a hit Istenben. Az igaz, hogy te a vallást említetted, az lehet üzlet. De itt vagyok a hitben és Istenben, mellettem az ingyen Biblia és jól érzem magam. És nem irányít engem senki, csak Isten, az emberekben nem bízok. És nem érzem magam hülyének, és nem jár anyagi kiadással a hit gyakorlása. Ha te megveszel egy zenei cd-t a boltban, na látod az már pénzkiadás.
PERSZE, hogy kitalálták Istent. Az emberek olyan buták voltak, hogy csak az egyház tartotta őket össze, annyi seszük nem volt, hogy belegondoljanak a hülyék!!!!!!!!!!!!
Az írányítók meg kitalálták, hogy ezeket a hülyéket már csak így lehet összefogni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!