Ki lehetett találni Istent?
9:31-es
Kérdésedre a válaszok:
1. Isten nem ismeri az időt, azt csak te méred.
2. Ha másik galaxisba teremtett volna, akkor meg azt kérdeznéd meg, hogy miért oda.
3. Olyan mint az első kérdés + ember találta ki az egysejtűből való kifejlődésünk.
4. Isten saját maga képére teremtette az embert. Te szereted, ha nem csinálsz semmit?
5. Tehát te szereted, ha nem csinálsz semmit, csak lógatod a lábad.
6. Ő az alfa és omega, örökkön örökké létezett és létezni fog, nem anyagi jellegű, hogy teremtsék.
Most én is kérdezek valamit ateista barátomtól:
1. Lehet-e egy órát készíteni úgy, hogy az alkatrészeket belerakjuk egy tasakba, összerázzuk, majd kinyitjuk és lám lett egy kész óra? Ez jellemző a mostani világegyetemre, hogy tervezettséget mutat, tehát lennie kell egy órásnak.
2. Az előzőből kiindulva, ha létezik alkotó és te azt feltételezed, hogy egy magasabb Földön kívüli civilizáció, akkor azt ki teremtette, mert az is anyagi, tehát annak is kell lennie teremtőjének?
Kedves utolsó kettő.
Egyikőtök sem válaszolt egyik kérdésemre sem.
"...mindent tud. Így a mindentudását, mivel szeret, megossza mással, hogy más is átérezze,...
A szeretet önmagában semmit sem ér.A teremtés előtt is kellett, hogy szeressen. De kit? Mit?
Vagy, ha előtte nem kellett szeretnie senkit, akkor ő is fejlődik. Ergo valamiből valamivé. Ergo nem örökkévaló.
Kedves utolsó.
Órahasonlatod sántít.
A zsákba tett alkatrészek és azok összerázása nem feltételez tervezést.
Ha csak azt nem, hogy lesz ami lesz.
1.Istennek ismernie kell az időt, ha ő teremtette.
Egyébként az "örökké" is egy időhatározó.
Kedves aulac,
Te sem válaszoltál az én kérdéseimre. Ez a szép a hivő és hitetlen között, hogy nem értik meg soha egymást :)
Az időt biztos, hogy az ember találta ki. A világegyetem idő szerint, mert ugye ezt is kitalálták, jelenleg 1711-et írunk. A bolygó mozgásokhoz kötött idő ez.
Hogyne lenne tervezés az órának az összeállítása, az építészmérnöki munka vagy a szoftver programozás. Mondhattam volna azt is, hogy a gépen vannak bitek és ha sokat várunk lesz belőle egy microsoft word és szövegszerkezthetünk.
Attól hogy fejlődik valaki lehet örökké való. Régen örültem, hogy tudok pisilni és lyuk van a seggemen. Ma már nem olyan fontos. És öregszem, akkor örülni fogok, hogy lyuk van ismét a seggemen. És mielőtt megszülettem valahol léteztem és öregség után is létezem.
aulac.
Azt hiszem kihagytál egy fontos momentumot az állításomból, pedig le is írtad...
Isten mindent tud egyszerre, tehát azt is tudja mi a szeretet...sőt a szeretet maga egy elv, azt nem kell csinálni, mert az van, az egység elve...s mivel csak Isten van, mint egy Egész, ezért az egy egység, tehát szeretet is egyben. :P
A tudás megosztását pedig úgy értettem, hogy amit létrehoz, hiába önmaga is egyben, saját döntéshozatallal látja el magát végül is, ha úgy vesszük, szóval önmagával ossza meg azt, amit...és láss csodát mi mégis egyének vagyunk, hiába vagyunk egy darab egész. Mivel csak a sok ember hiszi, azt, hogy különálló léte van bármitől is...és a sok okos ember hiszi azt, hogy ő van a középpontban...ezért nem kaptál választ a kérdéseidre...mivel te csak magadra gondolsz, amikor ezeket a kérdéseket felteszed...hogy minek várt Isten...tudod nem csak az ember van a világon, ráadásul leírtam, hogy Isten mindent tud...vagyis mindent felölelő intelligenciával rendelkezik...Tehát ésszel csinálja a melót...mert ha mindent egyszerre mindentudással alkotott volna meg, akkor képtelenek lennénk értékelni a tudást...nincsen mihez hasonlítani, plusz elmaradt tanulás, fejlődés...
Arra a kérdésre pedig a válasz, hogy amikor Isten mondá, hogy jó, akkor azt az anyagra érti, mivel "előtte" nem volt anyagi megjelenés, tehát ahhoz képest jó...:P
no ennyi lenne, és ne érts félre, nem kötekedem, csak szóltam. :)
üdv
26/F
LastOne.Left
A legnagyobb probléma az ilyen kérdésekre adott válaszokkal, hogy dogmatikára alapulnak; ne értsd, csak hidd alapon.
11:13
"6. Ő az alfa és omega, örökkön örökké létezett és létezni fog, nem anyagi jellegű, hogy teremtsék."
Ezeket a kijelentéseket milyen alapon vontad le? A Bibliában van benne esetleg? Mert a Bibliát emberek írták, és ha nekem azt mondod hogy "de Isten sugallatára" akkor árkot röhögök köréd. Örülnék ha logikusabb válaszokat adnál
12:33
Sajnálom hogy ennyi tudatlan ember van itt, ha tanulnál egy kis általános relativitás elméletet, ahol bizonyítékokkal támasztják alá, hogy az idő relatív, akkor ezek a szavak mint hogy "bolygó mozgásokhoz kötött idő ez".
"És mielőtt megszülettem valahol léteztem és öregség után is létezem." - akkor végül is Te most melyik egyház tagja vagy? Mert nem hiszem, hogy a keresztény egyház bármit is megemlítene a születés előtti létről.
14:33
"sőt a szeretet maga egy elv, azt nem kell csinálni, mert az van, az egység elve...s mivel csak Isten van, mint egy Egész, ezért az egy egység, tehát szeretet is egyben. :P"
a szeretetet igenis kell csinálni, mert az emberek szeretik egymást, ahogy Te is szereted a szüleidet. Ha Te nem szereted a szüleidet és/vagy viszont, az a kapcsolat romlására megy, mert az ember igényli a szeretet.
Mit jelent ez,hogy csak Isten van, mint egész? Ott a probléma megint, hogy nem követhető a gondolatmeneted, mert próbálod a dogmákat valamilyen logikai köntösbe bújtatni többé-kevésbé sikeresen.
aulac:
Ezek milyen kérdések? Szerintem sokkal nagyobb kérdés, hogy miért kellett volna másképp csinálnia? És ahogy LastOne nagyon okosan felvetette, az a 13 milliárd év csak számodra "sok".
Én nem értem, miért pont a materialisták nem látják át, hogy az ember mennyire rabja a saját "időfelfogásának". Az "idő" ahogyan mi megéljük, csak az emberek fejében létezik. Ha egy óra mutatója kettőt ugrik, míg a fény 600k-t utazik, az reális összefüggés (bár talán még az is csak látszat), de hogy "két másodperc", ilyen csak az ember fejében születik meg. Ha nincs ember, akinek ~70 év az élete, akkor kicsit se lényeges, hogy hány "milliárd évig" nincs élet a Földön.
Vagy miért pont a materialisták nem látják az ember jelentéktelenségét a világegyetemben? Egy alig pár millió éves pondróról van szó, aminek az egész idegrendszere csak azért jött létre, hogy megtalálja a kaját, szaporodjon, és elkerülje a közvetlen veszélyt. Nem látom be, egy ilyen primitív célból létrejött idegrendszernek miért kéne alkalmasnak lennie az Univerzum megértésére. Lehet, hogy soha nem lesz az. Tetszik vagy nem, "nem erre való".
Az, hogy felépített magában egy aranyos kis 3d modellt, ahogyan elképzeli a világot, nem garancia semmire. A működő modell nem csak azt jelentheti, hogy helyes, hanem azt is, hogy a megfigyelő túl primitív. A lapos föld modellje is tökjól működött egy ideig. És semmilyen bonyolult modell nem garantálja a saját helyességét.
Lényegében arra alapul a legtöbb "istenkritika", hogy az embernek ELVÁRÁSAI vannak az Istennel szemben. Ha a világ nem úgy viselkedik, ahogy az ember elvárja, akkor az a reakció, hogy "én tudom hogyan kellene működnie, de nem úgy működik, tehát Isten nem is létezhet". Na ha EZ nem gyerekes és naív, akkor semmi se.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!