Két idézet a Bibliából, ami teljesen leomlasztja a szentháromságot?
"Amikor útnak indult, odasietett hozzá valaki, térdre borult előtte, és úgy kérdezte: „Jó Mester! Mit tegyek, hogy elnyerjem az örök életet?” „Miért mondasz engem jónak? - kérdezte Jézus. - Senki sem jó, csak egy, az Isten."
Mark 10, 17-18
"Arról a napról és óráról pedig senki semmit sem tud, sem az égben az angyalok, sem a Fiú, hanem csak az Atya."
Mark 13, 32
Ha három az egyben lenne, akkor nem ezt válaszolta volna!
Ha a Fiú egy az Atyával, akkor nem ez lett volna a válasz!
"Az Atya nem Jézus,és Jézus nem az Atya.Két külön személy,de mégis egy."
Mivan???????????? Ilyen nincs!
... A Bibliát is emberek írták.
Az elsőt nem értem, hogy miért raktad ki, hisz nem bizonyít semmit. Én azt tanultam, hogy a Fiúnak van halandó része, és ezért Ő nem lehet az abszolút jó.
A második már valóban gondot okoz. Amikor megszületett a Fiú, akkor nem hiszem, hogy az emlékeit is örökölte volna, hisz már csecsemőként is templomba prédikált volna...
Üdv.
"A biblia szerint nem aggyal,hanem szívvel kell hinnünk."
Ezen már megbuktál! Ezt hol is írja? Nem kell szó szerint, csak a vers, melynek ez a mondandója.
Nem, ez nincs benne a bibliában, de az pl. igen, hogy "csalárdabb a szív mindennél, kicsoda ismerheti azt".
(1Tim 3:16) "Igen, az Isten iránti odaadás szent titka elismerten nagy: „Ő nyilvánvalóvá tétetett testben, igazságossá nyilváníttatott szellemben, megjelent angyaloknak, prédikáltak róla a nemzetek között, hittek benne a világon, felvitetett dicsőségben."
Ki ez az "Ő"? (János 1:14) "A Szó tehát testté lett, és közöttünk lakozott, és mi szemléltük a dicsőségét — olyan dicsőséget, amilyen egy egyszülött fiúé, aki az atyától jött; és telve volt ki nem érdemelt kedvességgel és igazsággal."
Miért nem a bibliához fordulsz válaszokért? Ugye nem akarsz mindenkit megvezetni egy kiragadott és pláne, rosszul fordított idézettel?
"Vagy:Ján.1.1.Kezdetben volt az Ige,és az Ige volt az Istennél,és ISTEN VALA AZ IGE..."
Ja, persze! Ha egy kicsit tovább olvasol a 18-s vers világosabbá teszi ki Jézus: "Istent e g y ember sem látta soha; az egyszülött isten, aki az Atya keblénél van, az szolgált felőle magyarázattal."
"Istennek" embereket is neveznek a bibliában (mivel csak egy cím, vagy rang a szó, nem személynév), sőt Sátánt "e világ istenének" hívja Jézus - na akkor?
A Fil.2.5-7 is félrefordítás.
Az általad itt emlegetett "imádni" szót a Biblia több helyen is használja a magas rangú emberek előtti "hódolat" leírására, vagyis a pontosabb értelmezés ez lenne.
"Az elsőt nem értem, hogy miért raktad ki, hisz nem bizonyít semmit. Én azt tanultam, hogy a Fiúnak van halandó része, és ezért Ő nem lehet az abszolút jó."
Nem hinném, hogy ez jó válasz.
A Fiú tökéletes ember volt, mint Ádám, hiszen vele egyenrangúnak kellett lennie a váltságáldozat miatt is. A teste is tökéletes volt, márpedig az első emberpárról a teremtésük után Isten azt mondta, hogy "jó"! Így a teste sem lett volna halandó sem Ádámnak, sem Jézusnak, csakhogy Ádámot Isten, a bűnbeesés miatt elítélte és ezért meghalt az eredetileg örökké tartó élete helyett.
Jézust pedig megölték. De semmiképpen sem volt semmi rossz benne sem biológiailag, sem szellemileg.
A fizikai test sem eredendően halandó, ez nem bibliai tanítás.
Jó,rendben. Közelítsünk más irányból.
I.móz.5.2.Férfiúvá és asszonnyá teremté ŐKET,és nevezé az ő nevüKET Ádámnak,amely napon teremtetének.
Máté 19.5-6....elhagyja a férfiú atyját és anyját,és ragaszkodik feleségéhez és lesznek ketten egy testté.Úgyhogy többé nem kettő hanem egy test.
Az ember Istem képmása.az ember,aki férfi és asszony.
Megint másképp:II.Kor.4.4.Akikben e világ istene megvakította a hitetlenek elméit,hogy ne lássák a Krisztus dicsőséges evangéliumának világosságát,Aki az Isten KÉPE(eredetiben eikon-ikon-alakja,tükörképe)
Ha te belenézel a visszapillantó tükörbe és azt mondod látod a mögötted lévő autót az igaz vagy nem?
Szerintem láttad is meg nem is ,mert nem magát az autót láttad,hanem csak a képét.
Talán ez nem a legjobb hasonlat,de az ige nem is azért van ,hogy a teológia mindent meg tudjon belőle magyarázni,hanem ahogy Jézus mondta :Az Ige az Igazság,és ennek az Igének az ismerete tehet szabaddá.
Miért kell szívvel hinni?
Róma 10.10.mert szívvel hiszünk az igazságra...
Ikor 2.14-15.Lelki(eredetiben-pszükhikosz-)ember pedig nem foghatja meg az Isten Szellemének dolgait,mert bolondságok néki.Meg sem értheti,mivelhogy lelkiképpen (pneumatikósz-szellemi módon ítéltetnek meg.
Nézd csak át az igét,hány helyen említi a szívet,szellemet,lelket,és hogyan különdözteti meg a ezeket az eredeti szöveg.
JA ÉS MALYD EL FELEJTETTEM:I.Mózes 1.1.Kezdetben teremTÉ IstenEK az egeKET és a Földet.
AZ eredeti valahogy így szól.
PEACE
De ha olvasom a Bibliát, akkor melyik jön le teljesebben, hogy Jézus, és az Atya egy, és ugyan az, vagy az, hogy az egyik ember, a másik A teremtő? Szerintem az utóbbi. Akkor én ebben hiszek szívből.
Az, hogy a Szentháromságot, nem kell megérteni, és csak el kell fogadni, a világ legnagyobb HAZUGSÁGA(blablabla...)!!!
Mert ennyi erővel akkor a hinduizmus is igaz lehetne. Szerintem az Isten pont elvárja, hogy gondolkozzunk, hisz ezért adta az eszünk. Fel kell ismerni a félremagyarázásokat!
Nekem az jön le jobban ,hogy a Teremtő Jahve Isten emberré lett!
Sajnálom,ha ez téged sért,de te tetted föl a kérdést.
PEACE
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!