Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Isten hogyan hallja az imáinkat?

Isten hogyan hallja az imáinkat?

Figyelt kérdés
Van füle? Mégis hogy kell ezt elképzelni?
2011. jan. 9. 19:54
1 2 3 4
 31/34 anonim ***** válasza:
Amúgy meg szerintem nyugodtan írj ide, az ilyenekt nem kell felvenni, hogy nem kell ideírni. Pont jó helyre írtad a kérdést, nem tudom, miért küldenek el innen. :-)
2011. jan. 16. 02:22
 32/34 anonim válasza:

nincs isten... eszetek legyen már....

ha van isten miért pont ő? és őt ki teremtette? és amikor néhány tíz milliárd év múlva az univerzumba minden élet kihal, mert szét esnek a galaxisok is, akkor mi lesz a nagy teremtményével? és az univerzumunkban kb 500,000,000x2,500,000,000 bolygó van(nézetek utána nem túlzás ez a szám), feltehetően több száz millió földszerű bolygó van... képtelenség hogy máshol nem alakult ki az élet, akkor azokkal mi van? Egyszerre több bolygón is fontoskodik? Meg, ha olyan király arc akkor miért erőszakolnak meg tízen éves kislányokat aztán fojtanak meg(Kiskunlacháza)? vagy az a sok százmillió értelmetlenül és ártatlanul meg halt ember pl ha csak a nagy katasztrófáknál? ha olyan király arc és olyan hatalmas hatalma van akkor miért hagyja mind ezt? Meg ha ő mindenlátó, akkor látnia kell, és ha nagy hatalma van közbe léphetne , de nem teszi... nah nekem ilyen király arctól nem kell semmi, ha létezik isten most azonnal öljön meg engem, és ezt a posztot se tudjam befejezni... VÉGE... ( erre a válaszra számítottam...)

2011. jan. 30. 11:05
 33/34 anonim ***** válasza:

Utolsó:

Ez nem igaz, már megint előlről kell kezdeni.

Neked negatív hited van, ez pedig az Istentagadás. Ez is egy hit. Te az anyagi világban hiszel. Tegyük fel, van rajtunk kívül más életforma egy másik bolygón. De az sem magyarázza meg az Univerzumot, hogy ki volt aki teremtette. És lehet egy fejlettebb civilizáció létezik, aki meggörbíti a teret, időt utazik, stb. De még ők sem tudják, hogy mi az a végtelen.

Isten akkora, hogy az elméddel képtelen vagy felfogni és bárki, aki ebben az anyagi világban él, nem tudja elképzelni.

És ez a kérdésre is a válasz, te csak "fülekben" tudsz gondolkozni. Isten hatalmas, nem tudod megmagyarázni, mindenhol jelen van, mindent hall, Isten maga a végtelen.

2011. jan. 31. 14:01
 34/34 anonim válasza:

Ebben igazad van, hogy a mi civilázóink még túl fiatal, ahhoz hogy sok nagy kérdésre most tudjuk a választ, de vannak olyan dolgok, amit már most is tudunk. Például ha teremtünk valamit, azért felelősséggel kell, hogy tartozzunk. Ha valóban egy magasabb intelligenciának (Isten) köszönhetjük a létünket, neki felelőséggel kell tartoznia értünk. És ha nincs felelőséggel értünk, akkor nem tudok tisztelet érezni iránta, akkor, sem ha neki köszönhetném az életem... És mint már előbb írtam, hogy túl sok szörnyűséget hagy megtörténni, ez azt jelenti, hogy a felelőségét nem gyakorolja. És nekem ilyen lénytől valóban nem kell semmi.

Tudom vannak az életben csodálatos dolgok is, de úgy gondolom, hogy sajnos a borzalmak túlsúlyban vannak világunkban. És persze lehet azt mondani, és jogos is,hogy élni kell annak ami jó, és szép, de elszomorít, hogy a föld népességének nagyobb részének, semmi vagy szinte semmi nem adatik meg a jóból, viszont a rosszból annál inkább.... Plusz olyan ellentmondásokra szerettem volna előbbi postomban rávilágítani, mint (amit pl te is részben említettél)pl, hogy isten mindenhol jelen van, mindent lát, és óriási hatalma van és befolyása.... Viszont, ha látta, hogy egy 14 éves kislányt megerőszakolnak és megfojtanak(Kiskunlacháza), akkor ha ezt látta, miért nem gyakorolta a hatalmas hatalmát... ha meg látta és nagy hatalma van és mégsem tett semmit, akkor nekem elég negatív érzéseim támadnak "ISten" irányába. És aza klisé, most nem helyt álló miszerint " célja lehetett azzal, hogy ez megtörténhet" , ugyanis, azt gondolom, hogy olyan ok, nem létezhet, ami céljából egy ilyen borzalom megvalósulhat.

2011. febr. 1. 07:06
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!