Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Lillith miért gonosz? Hiszen...

Lillith miért gonosz? Hiszen egyenrangú volt Ádámmal, nem?

Figyelt kérdés
2011. jan. 7. 21:10
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
0%
Csak azt mondja meg valaki, hogy ennek mi értelme van. Ádám és Évát még elfogadtam, de kinek jutott eszébe, hogy mégsem Éva volt az első nője? Meg egyáltalán mi fog történni azzal, aki ezeket elhiszi? Nincs jobb dolguk? Kezdjük ott, hogy nem is léteztek, de ha léteztek volna, honnan tudhatná bárki is, ki volt Ádám első csaja? Minek ezzel foglalkozni? Mondja már valaki legyen szíves, de érthetően...
2011. jan. 12. 18:17
 22/32 anonim ***** válasza:
64%

Előttem szólónak:

ez mitológia, nem vallás. Attól még, hogy valami fiktív, még lehet róla beszélgetni.

2011. jan. 12. 18:21
 23/32 anonim ***** válasza:
20%

Lillith ránőtt Ádám fejére, ahogy most jellemző a mai világban :)

Isten úgy teremtette az embert, hogy e emberpár tisztelje egymást. Namost, ha egyenrangú a nő a férfival, ahogy a mai világban is látszik, nagyon rossz következményei lesznek. A nőknek egy picit alárendelt szerepet kell betölteniük, mert így a jó. Te vagy Uram és parancsolóm, ezt mondja a nő. A férfi pedig, azt mondja te vagy akivel életem le akarom élni, s jó asszonyom lészel, kiben örömöm lelem.

Nézzük a mostani világi állapotokat:

Miért nevelik a nők egyedül a gyereket és olyan sokan?

Miért nem tudnak együttélni a férfiakkal?

Miért olyan vadak és öntudatosak? Miért ők tudják megoldani a problémát?

Miért van annyi impotens ember?

2011. jan. 14. 18:29
 24/32 A kérdező kommentje:
Utolsó, te férfi vagy?
2011. jan. 14. 18:45
 25/32 anonim ***** válasza:
Nem, NŐ
2011. jan. 15. 17:05
 26/32 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem van értelme erről beszélgetni.És szerintem létezik Lilith. Ő a női kvalitások démoni oldala. Erőteljesen spirituális és szexuálisan erős. Kénye-kedve szerint cselekszik, a testiség és düh írányítja. Azért, mert ez az energia a hihetetlen módon vonzó szajha típus, amit a férfi energia kihasznál és ugyanakkor megvett. Ennek az útnak a vége az lesz, ami a Bibliában is benne van a jelenések könyvében, hogy a szajhát, akivel a hatalmasok paráználkodtak, szét is tépik nem emlékszem pontosan). Míg Évának, aki a női lényeg másik megtestesítője, aki alárendelte magát a férfinak.Az anya, társ, feleség típus igaz súlyos hibát követ el. De meg lett a lehetősége, hogy visszakerülhessen a mennyországba férjével és leszármazottjaival együtt. Kicsit viccesen Isten nem tűr meg konkurenciát és alapvetően a teremtés férfi lényegű és ennek a női bölcsesség, kvalitások alá vannak rendelve. Mert csak így működik jól a világ. Ez nem az igazságosságról szól alapvetően.
2011. jan. 15. 21:12
 27/32 anonim ***** válasza:
100%

az előző lényegi dolgokat említ ld.:01 08 13:25

a női, ha bölcsesség kvalitásokat hordoz: Szófia

(a szó eredete is a bölcsesség)Sophia, Eva, Lilith -

ez a 3: a nő útjainak lehetőségeiről szól.

Sirák fia könyve 24,23-31

Jó illatot árasztok, mint a szőlőtő, és virágomból pompás, dús gyümölcs terem.

Anyja vagyok a szép szeretetnek, az istenfélelemnek, megismerésnek és a szent reménynek.

Nálam van az út és az igazság minden kegyelme, nálam az élet és az erény minden reménye.

Jöjjetek hozzám mind, akik kívántok engem, és teljetek el gyümölcseimmel, mert lelkem édesebb a méznél, és birtoklásom jobb a lépes méznél! Emlékezetem él minden idők nemzedékeiben. Akik engem esznek, még inkább éheznek, akik engem isznak, még inkább szomjaznak, aki rám hallgat, meg nem szégyenül, s akik értem fáradnak, nem esnek bűnbe. Akik fényt derítenek rám, örök életet nyernek.''

2011. jan. 16. 08:10
 28/32 anonim ***** válasza:
92%

Lilith volt arra a zsidó példa, hogy milyen az a nő aki öntudatos.

Csak a vicc kedvéért:

Én szívesen lettem volna ádám felesége. Ő legalább nem mondhatta azt Évának, hogy az anyja jobb töltöttkáposzát főzött.

2011. jan. 16. 20:09
 29/32 anonim válasza:

jéé azt hittem Lillith csak az odaátba(sorozat=supernatural) volt benne : D

Ezek szerint nem csak kitalálták :O

Egyre jobb ez a sorozat : DD

2011. jan. 18. 14:37
 30/32 anonim ***** válasza:

Nem tudom,hogy ki volt az az elvetemült tudatlan ,aki ilyen hülyeséget talált ki.Még,hogy Lillith volt az első nő????!!!!Komolyan nagyon fel tud dühíteni az ekkora mértékű tudatlanság.

Valaki kitalál valami baromságot és azt már mások készpénznek veszi.

Remélem azért a valóság talaján tud maradni az ilyen ember,mert ha nem akkor nagyot fog koppanni az ilyen hazugságok után.

Valaki azt írta,hogy ez zsidó mítosz,mint tudjuk a mítosz az mese,tehát ez után gondolkodjunk el azon a bizonyos Lillithen!

2011. ápr. 6. 22:36
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!