Mi lehet ezekre a kérdésekre a válasz?
Nem gondoltam volna, hogy valaha is ebbe a kategóriába írok, dehát úgy látszik, mégis.
Először is szögezzük le, hogy hiszek Isten létezésében. Kersztényre vagyok megkeresztelve, és bár sok mindenben nem értek egyet a vallással, de hívőnek tartom magam.
De felmerült bennem egy (több is, de ezt tartom mindközül a legfontosabbnak) kérdés Istennel kapcsolatban. :
A gonosz létezése. Isten, ugye mindenható, tehát MINDEN felett álló hatalma van.
Ha jól tudom, az első gonosz lénynek a története a következő: Amikor még nem volt univerzum, Isten angyalokkal körülvéve létezett. És az egyik angyal, Lucifer, fellázadt ellene, hogy úgymond miért Ő a főnök. Isten ezért letaszította őt (a pokolba).
Na már most. Mivel Isten mindeható, felmerül az a kérés, hogy egyátalán MIÉRT teremtett olyan tökéletlen lényt, ami fellázadt ellene? Mivel Ő mindent tud, előre tudta, hogy ez lesz. És azt is, hogy majd ez a gonosz fogja megkísérteni az embereket. És ez lesz minden szenvedésnek és fájdalomnak a forrása.
Mi ugye azt feltételezzük, hogy Isten maga a jóság és a szeretet. DE ha előre tudta, hogy ennyi értelmetlen szenvedés lesz a földön a gonosz miatt, miért nem "ügyelt" jobban az angyalok teremtésénél? Vagy elképzelhető lenne az, hogy a Mindenható következetlen lett volna? Én kétlem.
Tehát a kérdésem nálam okosabb (és gondolom idősebb) emberekhez szól, akik esetleg ezzel foglalkoznak, erről tanulnak, vagy valamilyen módon sikerült megérteniük ezt.
Ha valaki úgy gondolja, írhat privátot, esetleg msn-csere is elképzelhető, ha tudna ezekre magyarázatot adni.
Remélem érthető volt.
Bocsi a terjedelemért.
"Félreérted, amit írok. A bűnt pont, hogy nem figyelmen kívül kell hagyni, hanem szembe nézni vele, megérteni, hogy miért létezik, miért jön elő, belátni, hogy miért bűn. Tehát nem hátat fordítva menekülni, az elől, vagyis elterelni a gondolatokat, hanem kőkeményen foglalkozni vele, elemezni, érdeklődni afelé, de semmiképp sem beleesni...hanem megmaradni az egyensúlyban. tehát szeretni kell a bűnt/bűnöst is, de a szeretetet az nem azt jelenti, hogy függeni attól, ragaszkodni, vágyni rá, és nem is azt jelenti, hogy megvetni, utálni, gyűlölni azt, hanem pont középen, ahogyan Buddha is mondja, Arany középút. :)"
Az "egyensúlyos" szavakig egyet is értek a fentiekkel.
Ahogy Péter mondta - "mentséget" nem kereshetünk rá, mert akkor megszűnik bűn lenni!
Ez eddig érthető is. De valójában a Biblia a bűn megismerését nem az "arany középút" miatt tanítja, hanem azért, hogy milyen fortélyai vannak a sötét oldal erőinek (nem a Birodalom visszavág-ról beszélek) és hogyan védekezhetünk ellene. Arra készít fel nagyon gyakorlatiasan, hogy Sátán az "ellenszegülő" és "lázadó" mivel tud minket elbuktatni a bűn által.
Ő mindenkinek jól ismeri a gyengéjét, hiszen nálunknál magasabb intellektuális hatalom és meg van a képessége arra, hogy sokszor még önnön-magunknál is jobban ismerjen minket! És ez itt a lényeg - egyszersmind veszélyes.
Ha ezt nem ismerjük el, vagy nem ismerjük fel, máris a csapdájában vagyunk!
16:30.
Szerintem inkább azt kellene végre felismerni, hogy az ember gyengéje, maga a Sátán...venni végre a fáradtságot és megismerni a bűnt, mert annak ismerete nélkül nem tudjuk felvenni vele a harcot...ha gyűlölöd, megveted, félsz a bűntől képtelen vagy megismerni azt...ha viszont szereteted, azaz meghallgatod, megérted, belátod, hogy az az, no úgy mindjárt könnyebb a dolog. ;)
Szóval én nem mentséget találok a bűnre...hanem magyarázatot annak jelenlétére, amiről azt állítja Péter, hogy nincs...felfedem a titkot, ami a bűnt körülveszi, megnyitom a megismerés kapuját, hogy meg tudjak válni attól, pontosabban elérjem azt az állapotot, amikor már nem tud egyáltalán érvényre jutni bennem a rossz...engem erre tanít Isten és segít is nekem ebben, és könnyen veszem az akadályokat...nem érzelmeskedek, de mégsem vagyok érzéketlen. És láss csodát számomra nincs is bűn, csupán negatív-pozitív pár...amiből a negatív is jóságból van, hogy a pozitív értékelhető legyen. :)
üdv
26/F
LastOne.Left
Inkább azt kéne tudomásul venni,hogy sátán nem is létezik.
És bün sem létezik.És rossz vagy jó sem létezik.Csupán a Lelkünk fejlődéséért fennálló ellentétek,amit Istennel közösen teremtettünk.Mi Isten Társai vagyunk,Gyermekei nem pedig szolgái.Szerinted Istennek,aki Mindenható szolgákra van szüksége?!És mi itt emberek rövidke életünk alatt el is kell,hogy döntsük,melyik vallást válasszuk és akkor is esélytelenül tökéletlenségünkbe rimánkodva könyörgünk az örök életért(AMI KÜLÖNBEN MÁR A MIÉNK),miközben a sátán csábit minket óriási nagy hatalmával,ami ellen szintén esélytelenek vagyunk.
De akkor képbe jön a megváltó ugy aki meghal értünk és mi csak el kell,hogy fogadjuk őt.Az elfogadás pedig azt jelenti,hogy pénzeljük az egyházakat,mig ők félelembe tartanak bennünket továbbra is megszabaditva minket,de nem a sátántól,hanem az pénzünktől.
A történet az,hogy Istenböl Vagyunk.Ugyanaz a szerkezetünk.Tapasztaló uton vagyunk itt.Ugyanugy hallhatatlanok vagyunk mint Ő.Sőt ugyanolyanok vagyunk mint Isten EGYEK VAGYUNK.
Ha Istenről beszélsz Magadról is beszélsz.
Ezt a bukott angyal történetet az erdeti szeretetteljes történetből alakitották át,hogy uralhassák azembereket.
Én egy kicsit indulatosabban szóltam hozzá,mint LastOnrLeft.De ő,én és a 11:11-es ugyanaról beszélünk csak mindenki a maga módján.
én nem vagyok meg keresztelve és hálát adok szüleimnek hogy nem kereszteltetettek meg szerintem az összes vallás csak az ember hülyítéséről és irányításáról szól
az Isten nem fog neked segíteni csak az akaratod fog segíteni
ez az én 14 éves számból vagyis újaimból:)
(a szüleim mindig is erre tanítottak)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!