Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Az ateisták tudatlanok és...

Az ateisták tudatlanok és hazugságokat állítanak?

Figyelt kérdés

http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__1..

A kérdés feltevője szerint igen. A legjobb, hogy mikor írtam egy egyáltalán nem támadó választ, akkor is jelentette és letöröltette a válaszom, csak azért mert odaírtam, hogy ateista vagyok. Igazi keresztény hozzáállás nem? Modern inkvizíció.

2010. dec. 28. 23:01
1 2 3 4 5
 21/46 anonim ***** válasza:
100%

még mindig nem érted látom ....

Amit csináltál az pont olyan minthogyha én feltennék a tudomány topicban egy biológiával kapcsolatos kérdést és odaírnám nagybetűkkel, hogy

"NEM ÉRDEKELNEK A HÍVŐK HOZZÁSZÓLÁSAI!

KÍMÉLJETEK A TUDATLANSÁGOTOKKAL KÉRLEK!"

Aztán ha valaki felháborodna szépen kifejteném, hogy a hívők nem hisznek az evolúcióban ami alapján a biológiát meg lehet érteni.

Nyilván ez egy arrogáns és ignoráns magatartás lenne, mint ahogy a tiéd is az volt.

de ha nem akarod megérteni akkor mind1...

boldog új évet!

2010. dec. 30. 20:53
 22/46 anonim ***** válasza:
47%

Értem,akarattól függetlenül,hisz egyértelmű,és ezért kényszerítő erejű.

De nem gondolom,hogy ekkora ügyet kéne ebből csinálni.

Ez csak kötözködni akarás,és értelmetlen vita egyben.

Márpedig én vitában nem veszek részt,csak beszélgetésben.

Én is szívből kívánok boldog új évet neked,feltételezem te is szívből tetted.

2010. dec. 30. 23:33
 23/46 anonim ***** válasza:
0%

Azok az Ateisták, akik veszekednek velünk a Bibliáról, sokszor olyan beszélgetésekbe bonyolódnak bele, amelyre még nem állnak készen.

Függetlenül, felelősség nélkül akarják leélni azt a nyomorult max 80 évüket, amíg "élnek".

2011. jan. 6. 13:28
 24/46 anonim ***** válasza:
26%

Azért utálják a vallást, mert egynek veszik őket az egyházzal(!)

És ugye még a keresztények is ismerik a katolicizmus bűneit...én vallásos vagyok, de hányok a Katolikusoktól, és sajnos az Iszlám vallás is csak gondot okoz. Viszont ebben csak az ő kétségbeesett flusztráltságuk van benne, és nem kellene elvetniük istent...hatezer éve kutatunk utána, és még mindíg fennáll Isten neve!

2011. jan. 6. 13:31
 25/46 anonim ***** válasza:
100%

"Azok az Ateisták, akik veszekednek velünk a Bibliáról, sokszor olyan beszélgetésekbe bonyolódnak bele, amelyre még nem állnak készen. "

mire gondolsz?

"Függetlenül, felelősség nélkül akarják leélni azt a nyomorult max 80 évüket, amíg "élnek"."

Az, hogy nincs hited egy deitásban egyenesen azt jelenti nálad, hogy felelősség nélkül akarsz élni?

Gondolom nem hiszel Zeusz-ban és nem hiszed azt, hogy ő készíti a villámokat, ez felelősségmentessé teszi az életedet?

"Azért utálják a vallást, mert egynek veszik őket az egyházzal(!) "

Ez így egy ignoráns kijelentés!

Én nem utálom a vallást, hanem bizonyos vallásokhoz tartozó hitrendszert tartom butaságnak. Az egyházzal meg csak akkor van bajom, ha politikával párosul.

Szerintem ezzel a legtöbb ateista egyet ért.

"Viszont ebben csak az ő kétségbeesett flusztráltságuk van benne, és nem kellene elvetniük istent."

Mármint az ateisták frusztráltságára gondolsz? Szerintem nem erről van szó, és nem elvetjük istent hanem simán nem hiszünk a létezésében.

De te sem kéne "elvetned" a kis Krisnát, hisz olyan kis aranyos amikor nők ruháját rabolja el a folyóparton miközben azok fürdenek. Hát lehet a kis Krisnára haragudni?

oké ... csak a hinduizmusban van több 10 ezer isten akiben sem TE sem ÉN, egyikünk sem hisz innen! A többi vallásról nem is beszélve. És a keresztények ki vannak akadva, hogyha valaki egy istennel tovább megy ...

2011. jan. 6. 20:23
 26/46 anonim ***** válasza:
100%

<<Függetlenül, felelősség nélkül akarják leélni azt a nyomorult max 80 évüket, amíg "élnek".>>

Akinek van lelkiismerete és felelőssége, az felelősséggel fog élni, mindegy, mit hisz, akinek nincs, az meg nem. Ki a felelősségteljesebb: aki áthárít minden felelősséget egy könyvre, vagy papokra (bár ő úgy tudja, hogy Istenre) vagy a saját belátása és legjobb tudása szerint meghozza a döntéseit. Egy következetes, módszeres ateistát felelősségteljesebbnek gondolok, mint egy beszűkült hívőt, már nem is azért. Most ezt a beszűkületlen hívők persze ne vegyék magukra. Csak könnyebb a felelősség súlyát áttenni egy vélt vagy valós (ebből a szempontból mindegy) istenségre, vagy akár többre. Vagy akár egy másik emberére, mert arra is sok példa van (anyuci, apuci, felettes, politikusok). Szóval ugyan már.

2011. jan. 7. 14:57
 27/46 anonim ***** válasza:
Ha azért Ateista, mert szkeptikus, akkor nem. Egyébként pedig valószínű.
2011. jan. 9. 02:20
 28/46 anonim ***** válasza:
2011. jan. 12. 21:02
 29/46 anonim ***** válasza:

"Nem vagy primitív, ha ezt érted! "

Értem, hogy ez egy butaság! a kérdésfeltevő és azok akik ezt elfogadják nyilván nem tanulmányozták a kvantumfizika ok-okozati világát.

Így hát leszek annyira annyira úriember és azt mondom, hogy nem jártak még utána a dolgoknak elég részletesen.

Ez a kozmológiai istenérv egy fajtája, már Russel is megcáfolta.

google -> kozmológiai istenérv cáfolata

2011. jan. 12. 21:16
 30/46 anonim ***** válasza:
0%
pffff... akkor cáfolj! :D
2011. jan. 12. 23:47
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!